0
Terug naar overzicht

Innig afscheid

Klanten
beoordeling
0,0

Innig afscheid - mooie dingen om na te laten. 
Een boek dat zal troosten wanneer je dat zelf niet meer kan. 

Bij nalatenschap denken we al snel aan de financiële erfenis, aan materiële zaken om door te geven of aan successieplanning. Maar er is zoveel meer. Wat met al je ervaringen, je waarden en liefde, alle goede raad die je wil meegeven? Je doet dat tijdens je leven. Uiteraard. Maar blijft er niet altijd nog veel te vertellen? Nog zoveel waar je het niet over had? 

Vergeet-het-nietjes en verjaardagsliedjes is een invulboek met korte vragen over:

jouw verleden,
want dat is waardevol en zit boordevol mooie gebeurtenissen,

herinneringen die je samen maakte,
want jullie delen zoveel momenten,

wat je nog wil zeggen op belangrijke dagen,
zodat je liefste troost bij je kan vinden, ook als je er niet meer bent.

Vul het in, hou het bij of geef het onmiddellijk. Wanneer het jou past. Daarna, wanneer het voor je geliefde past, zal hij het bij zich nemen. 

Het zal koesteren. 

Een wens: een innig afscheid voor iedereen

Als je de kans hebt om (innig) afscheid te nemen, zou het jammer zijn om het niet te doen. Nadenken en praten over sterven is echter niet gemakkelijk en vooral iets dat je liever uitstelt. 
Wij stelden praten ook uit. En een tijdje geleden besefte ik dat ik eigenlijk nog zoveel had willen vragen:  'Ben je bang? Pieker je over sterven? Hoe zie jij ze, de laatste dagen? 
Maar ook 'Hoe was ik vroeger? Ging ik als kleuter graag naar school? Hoe was jouw kindertijd? Hoe maakte je ook alweer die lekkere saus?'

Het kan niet meer en dat is jammer. 

Natuurlijk zijn er veel mooie herinneringen. Die zijn er sowieso. Je bent altijd dichtbij.

Toch begon ik voor mijn kinderen aan een boekje, met herinneringen en wensen voor later. Gewoon, voor mocht ik er plots niet meer zijn. Dat boekje werd een invulboek. Want door er mee bezig te zijn, besefte ik dat ik waarschijnlijk niet de enige voor wie het mooi kan zijn.  

Innig afscheid is er daarom voor iedereen die mooie woorden en wensen wil nalaten. In eerste instantie via het boek, maar we werken volop aan nog andere mooie producten. 

Tot slot

Het boek is ook waardevol voor jezelf. Want door te reflecteren over je verleden, het heden en de toekomst, zie je dat je veel mooie dingen realiseerde en waardevolle woorden hebt om te delen. 

Daarmee help je jezelf om een afscheid beter te aanvaarden. Je vergemakkelijkt daarnaast het verwerkingsproces van je nabestaanden. Want ze vinden er steun in. Keer op keer.

Ellen

innig leven - innig afscheid nemen

 

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

België

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Innig afscheid voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

België
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje