0

Uitvaartzorg & -rituelen

Hoe vind je de juiste uitvaartverzorger? Welke regels en rituelen zijn er allemaal en welke vind jij belangrijk? Wat is een zogenaamde ritueelbegeleider? Wij geven antwoord op deze en vele andere vragen over uitvaartzorg &-rituelen.

Lees hieronder alle artikelen over uitvaartzorg &-rituelen

Op zoek naar een ervaren uitvaartbegeleider?

Hieronder twee betrokken uitvaartondernemers in de spotlights die een uitvaart een persoonlijke invulling kunnen geven
Bekijk alle leveranciers
Waar komt Halloween vandaan

Waar komt Halloween vandaan?

De laatste avond van oktober staat voor velen in het teken van Halloween. Waar komt Halloween vandaan en wat heeft dit feest te maken met overledenen?

Hoe herdenk je een overleden dierbare tijdens de feestdagen?

Hoe herdenk je een overleden dierbare tijdens de feestdagen?

Een overleden dierbare gedenken tijdens feestdagen en speciale gelegenheden kan erg moeilijk zijn. Denk aan verjaardagen, een bruiloft of andere bijzondere dagen. Vind hier inspiratie om een dierbare op een mooie manier te gedenken tijdens deze speciale gelegenheden.

Make-up op een uitvaart: enkele tips

Make-up op een uitvaart: enkele tips

Make-up op een uitvaart blijft een dingetje. Want welke look is nou eigenlijk gepast op een begrafenis of crematie? Wij geven je een aantal fijne tips.

De joodse uitvaart: gebruiken en rituelen

De joodse uitvaart: gebruiken en rituelen

Ieder geloof kent eigen gebruiken en rituelen, zo ook tijdens de uitvaart. In dit artikel vertellen we je meer over de joodse uitvaart. Wist je bijvoorbeeld dat cremeren van oorsprong in het jodendom vrijwel verboden is?

De hindoestaanse uitvaart: gebruiken en rituelen

De hindoestaanse uitvaart: gebruiken en rituelen

De hindoestaanse uitvaart kent heel wat gebruiken en rituelen die wellicht interessant kunnen zijn om te weten als je bent uitgenodigd voor een hindoestaanse uitvaart. Wij lichten er een aantal toe.

uitvaart in beeld

Knuffels op de uitvaart: een liefdevol afscheid van een kind

In de reeks uitvaart in beeld geven we inspiratie voor bijzondere uitvaarten. Dit keer voor een kinderuitvaart met knuffelthema. We laten aan de hand van foto's, video en storytelling zien hoe een kinderuitvaart er uit kan zien.

opbaren

Alles over het opbaren van een overledene

Het opbaren van een overledene kan op diverse manieren. Wij vertellen je wat opbaren precies inhoudt, waar je een overledene kunt opbaren, hoe je kunt opbaren en nog veel meer.

rouwgedicht

Rouwgedichten: de helende werking van woorden

Of je rouwgedichten nu leest of schrijft, ze kunnen een helende werking hebben bij het rouwproces. Wij lichten dit toe en geven je tips om zelf te dichten.

Uitvaartrituelen in andere culture

Uitvaartrituelen in andere culturen: wat kun je verwachten?

Iedere cultuur heeft eigen rituelen en gewoontes. Lees in dit artikel wat de belangrijkste uitvaartrituelen in andere culturen zijn. Zo weet je waar je rekening mee moet houden als je naar een uitvaart gaat van iemand uit een andere cultuur.

De uitvaartspeech: tips

De uitvaartspeech: tips

Lees over de do's en dont's van de uitvaartspeech. Deze tips maken duidelijk wat je wel en niet moet doen en kunnen helpen bij het maken van een aantal keuzes in je uitvaartspeech. Zo lukt het ook jou om een goede speech te houden.

Uitvaart in besloten kring

Uitvaart in besloten kring: tips

Nee hoor, een uitvaart hoeft helemaal niet massaal te zijn. Je kunt namelijk ook kiezen voor een uitvaart in besloten kring. Wij vertellen je de ins & out. 

diy uitvaart

Een DIY uitvaart: waar kun je aan denken?

In een wereld waar personalisatie en creativiteit steeds belangrijker worden, is het niet verrassend dat er een opkomende trend is in de uitvaartwereld: Do It Yourself (DIY) uitvaarten. Lees hier meer over.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje