0

Uitvaartthema's

Een uitvaart kun je een persoonlijke invulling geven. Soms kan een beetje hulp je hierbij helpen. Daarom geven we je een indruk van 6 mogelijke uitvaartthema’s. Wellicht spreekt een van de thema’s of een combinatie hiervan je aan. Uiteraard kun je ook een eigen thema of invulling bedenken.

Lees hier artikelen over uitvaartthema's

bijzondere uitvaartkisten

Bijzondere uitvaartkisten: een tikkeltje anders

Ja, die standaard houten grafkisten, die kennen we allemaal. Maar ken jij deze bijzondere uitvaartkisten al? Zo is er bijvoorbeeld ook eentje van puur goud.

een stijlvolle uitvaart

Uitvaart in beeld: Een stijlvolle uitvaart in eigen tuin

In de reeks uitvaart in beeld geven we inspiratie voor bijzondere uitvaarten. Dit keer voor een stijlvolle uitvaart in eigen tuin. We laten aan de hand van foto's en video zien hoe een uitvaart in eigen tuin er uit kan zien en ook hoe je dit kunt organiseren en waar je aan moet denken.

Uitvaart in een Protestantse kerk

Uitvaart in een Protestantse kerk

Lees hier over de uitvaart in een Protestantse kerk. Van de gebruiken en rituelen voor de uitvaartdienst tot de rol van de dominee.

rouwadvertentie

Een rouwadvertentie plaatsen: hoe doe je dat?

Een rouwadvertentie plaatsen is misschien niet van deze tijd, maar je komt ze nog dagelijks tegen in de krant. Maar wanneer plaats je deze en waar moet je dan op letten? Wij vertellen het!

knutselhoek op een uitvaart

Knutselhoek op de uitvaart: verschillende mogelijkheden

Een knutselhoek op een uitvaart kan voor kinderen fijn zijn om op een speelse manier afscheid te kunnen nemen. Bekijk onze tips.

rouwadvertentie

De rouwadvertentie: waar en wanneer plaats je die?

Naast de rouwkaart kun je er ook voor kiezen om de bekendmaking van een verlies te doen middels de rouwadvertentie. Maar wanneer & hoe doe je dit eigenlijk?

condoleance - condoleance locatie - locatie condoleance - condoleren - condolencelocatie belgie - rememberme

Bijzondere locaties voor de condoleance in België

Tegenwoordig zijn er veel locaties waar je geheel naar wens een mooie condoleance kunt organiseren. Ter inspiratie lichten wij zeven bijzondere condoleance locaties in België uit.

Milieuvriendelijke alternatieven voor wensballonnen

Milieuvriendelijke alternatieven voor wensballonnen

Niet iedereen is fan van het oplaten van de 'beruchte' wensballonnen. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met 5 milieuvriendelijke alternatieven voor wensballonnen op de uitvaart.

herinneringsboom

Boom vol herinneringen

Met een herinneringsboom kleed je de uitvaart niet alleen mooi aan, het zorgt ook voor het delen van mooie herinneringen aan de overledene.

Creatieve rouwkaarten

Creatieve rouwkaarten: originele ideeën

Wij geven je een aantal leuke ideeën voor creatieve rouwkaarten. Omdat het anno 2021 echt wel een stukje creatiever kan en mag.

Creatieve rouwkaarten

Creatieve rouwkaarten: originele ideeën

Wij geven je een aantal leuke ideeën voor creatieve rouwkaarten. Omdat het anno 2021 echt wel een stukje creatiever kan en mag.

Bloemen na de uitvaart

Bloemen na de uitvaart: DIY ideeën

Bloemen na de uitvaart worden vaak weggegooid. Daarom zetten wij een aantal DIY ideeën voor wat je kunt doen met bloemen na de uitvaart op een rij.

speechen tijdens een uitvaart

Speechen tijdens een uitvaart; ook jij kan het!

Speechen tijdens de uitvaart kan best lastig zijn. Met onze tips kan iedereen een uitvaartspeech houden, ook jij!

uitvaartfotografie

De waarde van uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie kan heel waardevol zijn voor het rouwproces. In dit artikel lees je meer over de waarde van uitvaartfotografie en op welke manier foto's van het afscheid troost kunnen bieden.

Kiezen voor een uitvaartfotograaf

10 redenen om te kiezen voor een uitvaartfotograaf

Nabestaanden kiezen er steeds vaker voor: een uitvaartfotograaf inhuren. Waarom kies je hiervoor? Wij geven je redenen om het wel te doen.

Herdenkingsgebaren voor in huis

Herdenkingsgebaren voor thuis

Hoe kun je iemand die overleden is op een mooie manier herdenken in huis? Bekijk gauw onze lijst met herdenkingsgebaren voor in huis

do's en don'ts uitvaart

Do's en dont's voor de uitvaart

Wij hebben een lijst met do's en dont's voor de uitvaart voor je opgesteld. Want afscheid nemen doe je maar één keer.

As bewaren of verstrooien

As bewaren of verstrooien: bijzondere mogelijkheden

As bewaren of verstrooien kan op heel veel verschillende bijzondere maneiren. Wij lichten 9 bijzondere opties voor je toe. Zowel te land, ter zee als in de lucht!

De waarde van uitvaartvideografie

De waarde van uitvaartvideografie

Een zorgvuldig samengestelde uitvaartvideo kan zeer waardevol zijn voor het rouwproces. Wij vertellen hier meer over in dit artikel.

herinneringsdoosje als rouwbedankje

Herinneringsdoosje als rouwbedankje

Samen een overleden dierbare gedenken bij een uitvaart is bijzonder. Met een herinneringsdoosje als rouwbedankje kan je de gasten bedanken en troosten.

natuurlijk herdenken

Herdenken voor natuurliefhebbers

Een paar mogelijke, mooie manieren om een overleden dierbare te gedenken liggen in de natuur om ons heen. Wij geven tips voor natuurlijk herdenken. Heb je er bijvoorbeeld wel eens gedacht om met de as van een dierbare een boom te laten groeien?

persoonlijke kerstboom

Een persoonlijke kerstboom vol herinneringen

Tijdens de kerstdagen kun je een dierbare herdenken met een kerstboom vol herinneringen. Lees hier tips en inspiratie om jouw boom te versieren.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje