0

Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

Op zoek naar een professionele rouwcoach?

Hieronder vind je twee ervaren rouw- en verliesbegeleiders
Bekijk alle leveranciers
rouwgedicht

Rouwgedichten: de helende werking van woorden

Of je rouwgedichten nu leest of schrijft, ze kunnen een helende werking hebben bij het rouwproces. Wij lichten dit toe en geven je tips om zelf te dichten.

memory jar-wensen in pot

Memory Jar: een pot vol herinneringen

Vraag gasten om herinneringen op te schrijven over de overledene en verzamel deze in een memory jar voor de nabestaanden. Lees er hier alles over.

Wat is terminaal?

Wat is terminaal?

Je hebt de term 'terminaal' vast wel eens gehoord, maar wat is terminaal eigenlijk precies? Kort gezegd is de terminale fase de laatste levensfase. We leggen uit wat het inhoudt en wat je in deze laatste fase kan regelen en doen.

moederdag

4 x Mooie rouwgedichten voor Moederdag

Wij lichten vier mooie gedichten over moeders toe die op Moederdag een beetje troost kunnen bieden.

Een overleden huisdier herdenken

Een overleden huisdier herdenken

Een overleden huisdier herdenken kan op verschillende manieren. Ter inspiratie zetten wij 6 bijzondere manieren van herdenken voor je op een rij.

Woning leegmaken na een overlijden

Woning leegmaken na een overlijden

Een woning leegmaken na een overlijden is een lastige klus. Het is niet alleen veel werk, maar kan ook emotioneel zwaar zijn. Om je hierbij te helpen geven wij je tips en informatie.

Uitvaartmuziek voor een overleden partner

Uitvaartmuziek voor een overleden partner

Het kiezen van geschikte uitvaartmuziek voor een overleden partner kan lastig zijn. Ter inspiratie hebben wij een top 7 gemaakt met mooie klassiekers.

rouw en vakantie

Rouw en vakantie: hoe ga je hier mee om?

Ga je voor het eerst weer op vakantie zonder die speciale persoon die je zo moet missen en weet je niet zo goed hoe je met rouw en vakantie om kunt gaan? Lees dan onze tips.

Wel of niet naar de uitvaart?

Ga je wel of niet naar de uitvaart?

Wel of niet naar de uitvaart gaan? Soms is het lastig inschatten of je wel/niet naar de uitvaart moet gaan. Wij schetsen enkele veel voorkomende situaties waarbij vaak twijfel ontstaat en geven advies.

rouwgedichten

5 x Rouwgedichten uitgelicht

Je bent zojuist een dierbare verloren. Woorden lijken te kort te schieten of zijn simpelweg niet toereikend om te omschrijven hoe je je voelt. Het juiste rouwgedicht kan je helpen een weg te vinden in je verdriet. In dit artikel lichten wij vijf rouwgedichten voor je uit.

verjaardag overledene

Verjaardag overledene: hoe vul je deze dag in?

Verjaardag overledene; wat doe je op de verjaardag van een overleden dierbare? Wij geven vijf tips voor wie wat speciaals wilt doen op deze dag.

Tastbare herinneringen van gebruikte spullen en kleding

Tastbare herinneringen van gebruikte spullen en kleding

Als je de gebruikte spullen en gedragen kleding van je dierbare niet wilt weggooien, kun je hier een unieke tastbare herinnering van laten maken. Ter inspiratie hebben wij 5 voorbeelden van bijzondere tastbare herinneringen op een rijtje gezet.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje