0

Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

Op zoek naar een professionele rouwcoach?

Hieronder vind je twee ervaren rouw- en verliesbegeleiders
Bekijk alle leveranciers
levensboek-hart-boek

‘Over de doden niks dan goed’

Lees hier het blog ‘Over de doden niks dan goed’ van ritueelbegeleider Isolde de Paepe.

vrienden-vriendschap

5 x Rouwgedichten over vriendschap

Je kunt een rouwgedicht voordragen op de uitvaart van een vriend of vriendin, gebruiken op de rouwkaart, maar je kunt er ook troost uit putten wanneer je hier behoefte aan hebt. Ter inspiratie lichten wij vijf rouwgedichten over vriendschap uit.

Alleen op vakantie na een verlies

Voor het eerst alleen op vakantie na een verlies

Alleen op vakantie na een verlies is een grote stap, maar wel eentje die voor positieve verandering kan zorgen. Hoe pak je dit aan? Wij geven tips.

geschenk-cadeau geven-troostproducten om te geven-troostgeschenk-rouwgeschenk

Troostproducten om te geven

Ben je op zoek naar een geschenk om iemand die een dierbare is verloren een hart onder de riem te steken? Bekijk dan deze 5 voorbeelden van hartverwarmende troostproducten om te geven.

Dierbare foto's in je interieur verwerken

Dierbare foto's in je interieur verwerken

Foto's van een dierbare die overleden is zijn een kostbaar bezit. Wij geven tips hoe je deze foto's in je interieur verwerken kunt.

roos bij het graf

Waar ben je nu?

Lees hier het blog 'Waar ben je nu?' van ritueelbegeleider Isolde de Paepe.

Rouwverwerking tips voor meer rust

Rouwverwerking tips voor meer rust

Rouw en rust blijkt in de praktijk een moeilijke combinatie. Daarom delen we een aantal rouwverwerking tips voor meer rust die helpen om weer in je kracht te komen.

Omgaan met het gemis van een dierbare: tips

Omgaan met het gemis van een dierbare

Omgaan met het gemis van een dierbare is niet makkelijk en vergt tijd. Wij delen enkele tips die hier bij kunnen helpen.

fijne kerst

Zeven manieren om er toch een fijne kerst van te maken

Er zijn veel dingen die je als nabestaande kunt ondernemen rond kerst. Wij vertellen je wat je kunt doen om er alsnog een fijne kerst van te maken.

kerstmarkt

Kerstactiviteiten waarbij je er even tussenuit bent

Ben je toe aan een beetje afleiding deze kerst? Wees dan niet getreurd. Wij geven je tips voor kerstactiviteiten waarbij je er even tussenuit bent.

rouw tijdens de feestdagen

Iemand in rouw steunen tijdens de feestdagen

Wanneer iemand in je omgeving rouw tijdens de feestdagen ervaart kun je er op verschillende manieren voor diegene zijn. Wij delen 6 tips om iemand in rouw te steunen tijdens de feestdagen.

geschenk voor iemand in rouw

Een geschenk voor iemand die rouwt

Wat is een passend geschenk voor iemand in rouw? Dat is een vraag die we vaak voorbij zien komen. Daarom geven we tien verschillende tips voor geschenken die je kunt geven aan iemand die een dierbare verkoren is. Zeker weten dat er iets tussen zit wat je geschikt vindt.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje