Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

Op zoek naar een professionele rouwcoach?

Hieronder vind je twee ervaren rouw- en verliesbegeleiders
Bekijk alle leveranciers
Peter lusse

Een veelzijdige uitvaartspreker die jouw verhaal zuiver verwoordt

Peter Lusse is een man van vele talenten. Met meer dan 50 jaar spreekervaring helpt hij nabestaanden op diverse manieren bij de uitvaartspeech. Lees meer over deze veelzijdige uitvaartspreker.

natuurlijk herdenken

Herdenken voor natuurliefhebbers

Een paar mogelijke, mooie manieren om een overleden dierbare te gedenken liggen in de natuur om ons heen. Wij geven tips voor natuurlijk herdenken. Heb je er bijvoorbeeld wel eens gedacht om met de as van een dierbare een boom te laten groeien?

gedichten op de rouwkaart

10 mooie gedichten voor op de rouwkaart

Ter inspiratie delen wij 10 mooie gedichten voor op de rouwkaart. Kijk voor meer gedichten over rouw en verlies op onze gedichtenpagina.

partner

Rouwverwerking na het verlies van je partner

Je geliefde verliezen is een grote klap. Er blijft een leegte achter en er zullen veel verandering plaatsvinden. Om je een steuntje in de rug te geven delen wij delen enkele tips bij rouw na het verlies van je partner.

 uitvaartmuziek uit 2021

Moderne uitvaartmuziek uit 2021

Ter inspiratie hebben wij een lijst samengesteld met moderne uitvaartmuziek uit 2021. Van een prachtige ballade tot pop en rock. Kijk en luister.

schrijven condoleanceboek

Wat schrijf je in een condoleanceboek?

In dit artikel geven we antwoord op de vraag 'Wat schrijf je in een condoleanceboek'. Ter inspiratie delen wij ook tips, do's en don'ts voor het schrijven in een condoleanceboek op de uitvaart.

Wat kun je zeggen tegen iemand die een kind is verloren

Wat kun je zeggen tegen iemand die een kind is verloren?

Wat kun je zeggen tegen iemand die zijn of haar kind is verloren? Wij geven een aantal tips.

rouwit

Een uitvaart in de 'kleur' die bij jou past

Dees Priem van RouWit Uitvaarten begeleidt nabestaanden met veel liefde en persoonlijke aandacht bij het vormgeven van een afscheid dat het leven van hun dierbare weerspiegelt.

gedichten op de uitvaart

Ideeën voor gedichten op de uitvaart

Vind je het moeilijk om te bedenken waarover je gedicht op de uitvaart moet gaan? Dan hebben wij ter inspiratie 7 ideeën voor gedichten op de uitvaart toegelicht.

laatste levensdagen

Kenmerken van de laatste levensdagen van je dierbare

De laatste levensdagen van een dierbare kunnen veel impact hebben. Wij vertellen wat je kunt verwachten in de laatste levensdagen van je dierbare.

condoleren

Wat te doen bij het condoleren: tips

Wat kun je zeggen tegen de nabestaanden? En welke kleding draag je naar de uitvaart? Wij geven een aantal tips bij het condoleren.

verlies baby

Rouw na het verlies van een baby

De rouw die je ervaart na het verlies van een baby kan voor ouders intenser zijn dan bij andere verlieservaringen. Wij vertellen hier meer over.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje