Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

Op zoek naar een professionele rouwcoach?

Hieronder vind je twee ervaren rouw- en verliesbegeleiders
Bekijk alle leveranciers
Woning leegruimen na een overlijden

Woning leegruimen na een overlijden

Een woning leegruimen na een overlijden is een lastige klus. Het is niet alleen veel werk, maar kan ook emotioneel zwaar zijn. Om je hierbij te helpen geven wij je tips en informatie.

Belangrijke wachtwoorden en accounts na overlijden

Digitale erfenis: wachtwoorden en accounts na overlijden

Wij vertellen je waarom het belangrijk is om stil te staan bij je digitale erfenis en hoe je wachtwoorden en accounts na overlijden kunt overdragen aan jouw nabestaanden.

Jaarlijkse herdenking van verkeersslachtoffers

Jaarlijkse herdenking van verkeersslachtoffers

Om de verkeersslachtoffers te eren, vind elk jaar op de derde zondag van november de Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers plaats. Lees meer.

Wat kun je doen met de kleding van een overleden dierbare?

Wat kunt u doen met de kleding van een overleden dierbare?

Ter inspiratie delen wij enkele ideeën voor wat je kunt doen met de kleding van een overleden dierbare wanneer je deze liever niet weg wilt gooien.

rouwatelier.be

Méér dan mooi rouwdrukwerk en hartverwarmende koesterattenties

Rouwatelier in Vlaanderen biedt méér dan alleen mooi rouwdrukwerk en hartverwarmende koesterattenties. Angélique Savat vertelt ons meer over hun producten, diensten en missie.

rouwgedicht schrijven

Zelf een rouwgedicht schrijven: 8 tips

Heb je altijd al zelf een rouwgedicht willen schrijven, maar vind je dit lastig? Bekijk dan deze 8 tips voor het schrijven van een rouwgedicht om je op weg te helpen.

huisdieren bij rouwverwerking

De rol van huisdieren bij rouwverwerking

Ze zijn altijd vrolijk en staan klaar voor een knuffel: de rol van huisdieren bij rouwverwerking neemt een steeds belangrijkere plek in. Lees hier hoe een huisdier bij kan dragen aan het verwerken van verdriet.

koffie drinken

Goede redenen om over de dood te praten

Praten over de dood kan voordelen met zich meebrengen. Wij hebben een lijstje samengesteld met 6 goede redenen om over de dood te praten. Lees meer.

boeken die troost bieden

De kracht van mooie woorden

Het lezen van een goed boek kan een fijne afleiding zijn tijdens het rouwproces. Wij bieden daarom een lijstje aan van boeken die troost bieden.

Rustgevende muziek voor als je in rouw bent

Rustgevende muziek voor als je in rouw bent

Een laagdrempelige manier om te ontspannen als je in rouw bent is met muziek. Wij vertellen hier meer over en delen ter inspiratie een afspeellijst met rustgevende muziek voor als je in rouw bent. 

Hulp bij rouw

Hulp bij rouw

Rouwhulpverlening richt zich op het ondersteunen van mensen in hun rouwproces. In dit artikel lichten wij diverse vormen van hulp bij rouw uit.

verjaardagskaart voor iemand in rouw

Wat zet je op de verjaardagskaart voor iemand in rouw?

Wij geven tips voor wat je op de verjaardagskaart voor iemand in rouw kunt zetten. Daarnaast lichten wij enkele alternatieven voor een verjaardagskaart uit.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje