0

Rouw bij volwassenen

Na het overlijden van een dierbare komt er heel veel op je af. Heftige emoties, praktische zaken, vragen vanuit de omgeving, noem maar op. Soms kun je daarbij wel wat praktische tips en adviezen gebruiken. In onderstaande artikelen komen allerlei zaken rondom rouw bij volwassenen aan bod.

Lees hieronder alle artikelen over rouw bij volwassenen

Op zoek naar een professionele rouwcoach?

Hieronder vind je twee ervaren rouw- en verliesbegeleiders
Bekijk alle leveranciers
natuurlijk herdenken

Herdenken voor natuurliefhebbers

Een paar mogelijke, mooie manieren om een overleden dierbare te gedenken liggen in de natuur om ons heen. Wij geven tips voor natuurlijk herdenken. Heb je er bijvoorbeeld wel eens gedacht om met de as van een dierbare een boom te laten groeien?

Goede voornemens voor als je in de rouw bent

Goede voornemens voor als je in rouw bent

Het nieuwe jaar ingaan met gevoelens van rouw kan voelen als een zware opgave. Wil je weten hoe je het nieuwe jaar prettig kunt beginnen? Wij hebben een lijst opgesteld met goede voornemens voor als je in rouw bent

nieuwe jaar ingaan na een verlies

Het nieuwe jaar ingaan na een verlies: 7 tips

Het nieuwe jaar ingaan na een verlies is niet makkelijk. Om je er een beetje doorheen te helpen hebben wij 7 tips op een rij gezet voor hoe je het nieuwe jaar in kan gaan na een verlies.

boeken en films voor tijdens de kerst als je in rouw bent

Zes boeken en films voor tijdens de kerst als je in rouw bent

Er zijn genoeg mooie en interessante boeken en films die je kunnen helpen om je rouwgevoelens tijdens de kerstdagen even aan de kant te zetten. Wij hebben een lijstje gemaakt.

kerstdiner

Het eerste kerstdiner zonder je dierbare

Hoe kun je zonder je dierbaren aan tafel genieten tijdens kerst? Wij geven suggesties voor hoe je je eerste kerstdiner zonder je dierbare kunt doorbrengen.

rouw tijdens de feestdagen

Iemand in rouw steunen tijdens de feestdagen

Wanneer iemand in je omgeving rouw tijdens de feestdagen ervaart kun je er op verschillende manieren voor diegene zijn. Wij delen 6 tips om iemand in rouw te steunen tijdens de feestdagen.

Rouw tijdens de feestdagen

Hoe ga je om met rouw tijdens de feestdagen?

Wij hebben een goede dosis tips voor als je te maken hebt met rouw tijdens de feestdagen. Omdat de feestdagen nou eenmaal niet de makkelijkste zijn als je te maken hebt met rouw.

persoonlijke kerstboom

Een persoonlijke kerstboom vol herinneringen

Tijdens de kerstdagen kun je een dierbare herdenken met een kerstboom vol herinneringen. Lees hier tips en inspiratie om jouw boom te versieren.

kaarsje branden-kaars aansteken-wereldlichtjesdag

Een kaarsje branden op WereldLichtjesDag

Iedere 2e zondag van december is het WereldLichtjesDag, De dag van het overleden kind. Op deze dag komen overal ter wereld mensen bij elkaar om een kaarsje te branden ter ere van alle overleden kinderen.

schrijven bij rouw

De therapeutische kracht van schrijven bij rouw

Schrijven kan dienen als een therapeutisch hulpmiddel wanneer je in rouw bent. Lees hier meer over de kracht van schrijven bij rouw.

Lotgenotengroep voor nabestaanden: past dit bij mij?

Lotgenotengroep voor nabestaanden: past dit bij mij?

Een lotgenotengroep voor nabestaanden kan een uitkomst zijn bij de verwerking van jouw verdriet. Lees hier alles over wat een lotgenotengroep inhoudt en ontdek of dit bij je past of niet.

Rouwen na zelfdoding van een geliefde

Rouwen na zelfdoding van een geliefde

Het rouwen na zelfdoding van een geliefde gaat net even anders dan in het geval van een natuurlijke dood. Wij vertellen je waarom & hoe hiermee om te gaan.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje