0

Begraafplaatsen & crematoria

In Nederland is er een groot aanbod aan begraafplaatsen en crematoria. Lees hier over alles rondom de begrafenis en crematie.

Een bijzondere ontmoeting

Een bijzondere ontmoeting op de natuurbegraafplaats

René Poll werkt op een natuurbegraafplaats en vertelt in zijn eerste gastblog over een bijzondere ontmoeting met een gezin dat de geboortedag van hun moeder viert bij haar graf.

funeraire missie

New York

Gastblogger Mariëlle van Heteren is werkzaam in de postmortale zorg. In deze nieuwe gastblog vertelt ze over haar citytrip naar New York en de funeraire missie van deze citytrip. Lees over haar ervaringen.

Alles over de crematie

Alles wat je wilt weten over een crematie en cremeren

In dit artikel vertellen we je alles over de crematie. Want wat zijn de kosten bijvoorbeeld? En welke wettelijke regels gelden er? Wij vertellen het je in dit artikel.

Natuurbegraafplaats

Alles over de natuurbegraafplaats

De traditionele begraafplaats kennen we allemaal wel, maar heb je ook al eens gehoord van de natuurbegraafplaats? Mooi en ecologisch verantwoord.

de opening

De opening

Gastblogger en uitvaartspreker Roulien van der Woude vertelt over de opening van het Theehuis op de begraafplaats in Sneek

begraven of uitgestrooid, Week van de Begraafplaats

Redactie's Choice: waar wil jij begraven of uitgestrooid worden?

In redactie's choice geven wij jullie een kijkje in ons team. Dit keer vragen wij: waar wil jij begraven of uitgestrooid worden?

duurzame uitvaart, Week van de Begraafplaats

Week van de Begraafplaats 2017: duurzame uitvaart

Eind mei begint de Week van de Begraafplaats 2017. Dit jaar staat de week in het thema van de duurzame uitvaart. Wij spreken twee duurzame begraafplaatsen.

resomeren

Resomeren: een duurzaam alternatief voor begraven en cremeren?

Resomeren is een duurzaam alternatief voor cremeren en begraven. Wat is resomeren precies en is dit al toegestaan in Nederland?

Waar en waarin wil de kistenmaker begraven worden?

Waar en waarin wil de kistenmaker begraven worden?

Lees de blog van Joost Romeyn waarin hij vertelt hoe en waar hij als kisten- en barenmaker zelf begraven zou willen worden. Hij gaat in op natuurbegraven.

Canadese Begraafplaats

Canadese begraafplaats verlicht op kerstavond

Op kerstavond zullen er op de Canadese begraafplaats in Groesbeek kaarsen worden aangestoken bij 2617 graven ter nagedachtenis aan de overleden soldaten.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje