0

Uitvaartverzekering & meer

In Nederland heeft 70 % een uitvaartverzekering afgesloten. Wat is een uitvaartverzekering precies en wanneer moet je die afsluiten? We geven uitleg over uitvaartverzekeringen en meer. Zo vertellen we bijvoorbeeld ook over de kosten van een uitvaart. Lees alle praktische informatie in onderstaande artikelen.

studiefinanciering na overlijden

Wat gebeurt er met je studiefinanciering na overlijden?

Wat gebeurt er met je studiefinanciering na overlijden? Een belangrijke vraag waar niet veel studenten het antwoord op weten. Wij vertellen hier meer over.

Het versterferfrecht: erven en verdeling erfenis zonder testament

Het versterferfrecht: erven en verdeling erfenis zonder testament

Het erfrecht kent standaardregels over wie de erfgenamen zijn. Dit heet versterferfrecht en geldt als iemand geen testament heeft gemaakt. Lees hier meer over.

adressenlijst uitvaart

Het belang van een adressenlijst voor de uitvaart

Een adressenlijst is iets vrij eenvoudigs, maar heel belangrijk om klaar te hebben liggen. Lees hier meer over het belang van een adressenlijst voor de uitvaart.

woningontruiming

Woningontruiming na overlijden

Wij vertellen je wat er allemaal komt kijken bij de woningontruiming na overlijden en op welke manier je jezelf kunt ontzorgen in deze moeilijke periode.

Donorregister

10 veelgestelde vragen rondom het Donorregister in Nederland

Hoewel velen wel van het donorregister af weten, is het niet voor iedereen duidelijk hoe de nieuwe regeling precies in elkaar steekt. Daarom bespreken wij 10 veelgestelde vragen rondom het Donorregister in Nederland.

Nalatenschap regelen: wie regelt de afwikkeling en verdeling?

Nalatenschap regelen: wie regelt de afwikkeling en verdeling?

Bij de afwikkeling en verdeling van een erfenis kun je te maken krijgen met een notaris, een executeur of een bewindvoerder. Wij vertellen hier meer over.

codicil opstellen

Een codicil opstellen

Een codicil opstellen is vrij eenvoudig. Wel moet een codicil aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wij vertellen je waar een codicil aan moet voldoen om het rechtsgeldig te maken.

uitvaartkosten besparen

Uitvaartkosten besparen: 10 tips

Uitvaartkosten besparen én toch een warm en persoonlijk afscheid organiseren voor je dierbare? Met deze 10 tips is dat goed mogelijk!

Over de dood praten

Zes excuses om niet over de dood te praten

Over de dood praten kan lastig zijn en daarom worden er vaak excuses gemaakt om het onderwerp te vermijden. Lees hier de zes meest gebruikte excuses en ook de tegenargumenten die wij aandragen.

wilsverklaring

Het belang van een wilsverklaring bij euthanasie

Wij vertellen je wat meer over het belang van een wilsverklaring bij euthanasie en geven tips voor het opstellen hiervan.

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden....Waarom zou je dat nu al doen? Zo voorkom je dat je nabestaanden worden opgescheept met jouw 'digitale erfenis' als je komt te overlijden, en dat je ongewenst online 'doorleeft'. Wij vertellen je in dit artikel per social medium wat je nu al kunt regelen.

uitvaartplanning

Uitvaartplanning; waar kun je aan denken?

Je bent er misschien nog niet van op de hoogte, maar uitvaartplanning brengt meer voordelen met zich mee dan je zou denken. Wij helpen je op weg.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje