Uitvaartverzekering & meer

In Nederland heeft 70 % een uitvaartverzekering afgesloten. Wat is een uitvaartverzekering precies en wanneer moet je die afsluiten? We geven uitleg over uitvaartverzekeringen en meer. Zo vertellen we bijvoorbeeld ook over de kosten van een uitvaart. Lees alle praktische informatie in onderstaande artikelen.

Nalatenschap regelen: wie regelt de afwikkeling en verdeling?

Nalatenschap regelen: wie regelt de afwikkeling en verdeling?

Bij de afwikkeling en verdeling van een erfenis kun je te maken krijgen met een notaris, een executeur of een bewindvoerder. Wij vertellen hier meer over.

codicil opstellen

Een codicil opstellen

Een codicil opstellen is vrij eenvoudig. Wel moet een codicil aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wij vertellen je waar een codicil aan moet voldoen om het rechtsgeldig te maken.

uitvaartkosten besparen

Uitvaartkosten besparen: 10 tips

Uitvaartkosten besparen én toch een warm en persoonlijk afscheid organiseren voor je dierbare? Met deze 10 tips is dat goed mogelijk!

Over de dood praten

Zes excuses om niet over de dood te praten

Over de dood praten kan lastig zijn en daarom worden er vaak excuses gemaakt om het onderwerp te vermijden. Lees hier de zes meest gebruikte excuses en ook de tegenargumenten die wij aandragen.

wilsverklaring

Het belang van een wilsverklaring bij euthanasie

Wij vertellen je wat meer over het belang van een wilsverklaring bij euthanasie en geven tips voor het opstellen hiervan.

Nabestaandenzorg begint bij het leven

Nabestaandenzorg begint bij leven

Bij Nabestaandenzorg en Advies Amsterdamkun je terecht voor het opstellen van een levenstestament, zorgvragen bij overlijden en juridisch advies.

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden

Social media zaken regelen voor overlijden....Waarom zou je dat nu al doen? Zo voorkom je dat je nabestaanden worden opgescheept met jouw 'digitale erfenis' als je komt te overlijden, en dat je ongewenst online 'doorleeft'. Wij vertellen je in dit artikel per social medium wat je nu al kunt regelen.

uitvaartplanning

Uitvaartplanning; waar kun je aan denken?

Je bent er misschien nog niet van op de hoogte, maar uitvaartplanning brengt meer voordelen met zich mee dan je zou denken. Wij helpen je op weg.

uitvaart voorbereiden

Je eigen uitvaart voorbereiden: tips en adviezen

Een uitvaart voorbereiden begint met het vastleggen van jouw uitvaartwensen. Wij vertellen je wat de voordelen hiervan zijn en geven tips en adviezen bij het voorbereiden van de uitvaart.

palliatieve zorg

Wat is palliatieve zorg?

Als iemand ongeneeslijk ziek is, wordt hem of haar palliatieve zorg verleend. Wij vertellen je wat meer over palliatieve zorg en wat er allemaal bij komt kijken.

vragen over de erfenis

13 veelgestelde vragen over de erfenis

Rondom de erfenis kunnen nog wel eens onduidelijkheden ontstaan. In dit artikel beantwoorden wij veelgestelde vragen over de erfenis om deze onduidelijkheden op te helderen.

digitale erfenis

De digitale erfenis: wat is dat en hoe regel je dit?

Tegenwoordig deel je heel wat informatie online en bewaar je veel gegevens digitaal. Maar wat gebeurt hiermee als je komt te overlijden? Wij vertellen je alles wat je moet weten over de digitale erfenis.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje