Film & Fotografie

Door filmpjes en foto’s van de overledene te gebruiken, kun je een uitvaart een persoonlijke invulling geven. Maar wist je dat je ook een speciale uitvaartfotograaf of uitvaartvideograaf kunt inhuren om de uitvaart zelf vast te leggen? Zo heb je iets om later op terug te kijken. Wij geven je tips en informatie over uitvaartvideografie & uitvaartfotografie.

Lees hieronder alle artikelen over uitvaartvideografie en uitvaartfotografie

Op zoek naar een videograaf of fotograaf?

Hieronder twee bedrijven in de spotlights die veel ervaring hebben met het filmen of fotograferen van de uitvaart.
Bekijk alle leveranciers
uitvaartfotografie

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Het is waarschijnlijk niet het eerste waaraan je denkt bij de uitvaart, maar zeker de laatste jaren is er een groeiende vraag naar uitvaartfotografie.

kinderfilms over de dood en rouw

Kinderfilms over de dood en rouw

Het is best lastig om uit te leggen wat doodgaan betekent aan jonge kinderen. Wij geven je de beste aanraders voor mooie kinderfilms over de dood en rouw.

Levensdocument:  'Een accent op het leven in beeld, spraak en muziek'

Levensdocument: 'Een accent op het leven in beeld, spraak en muziek'

Op woensdag 20 juni reikten wij voor het eerst de Dutch Funeral Awards uit. Wij gaven prijzen weg in zes verschillende categoriën. Iedere week lichten we een van de winnaars uit aan de hand van een tiental vragen. Deze week is dat Levensdocument, die de Innovation Award in de wacht sleepten.

uitvaartfotografie

Spikes Fotografie: 'Ik laat niets aan toeval over'

Op woensdag 20 juni reikten wij voor het eerst de Dutch Funeral Awards uit. Spikes Fotografie sleepte de prijs in de categorie Fotografie in de wacht.

persoonlijk fotoboek van de uitvaart

Een persoonlijk fotoboek dat een verhaal vertelt

Marian Schutte maakt als betrokken fotografe een persoonlijk fotoboek van de uitvaart. Met bijzondere foto's en mooie woorden over de overledene.

uitvaartfilm

Een uitvaartfilm met een persoonlijke touch

Een van die opties van het vastleggen van een uitvaart is om er een film van te laten maken. De Film Makelaar legt de kracht van de uitvaartfilm uit.

animatiefilms over de dood

Deze korte animatiefilms over de dood moet je zien...

De dood is vaak als personage te zien in verhalen. Wij ontdekten deze bijzondere animatiefilms over de dood met ieder hun verrassende afloop.

As van ex

Anne strooit as van ex uit in Noorwegen

Anne strooit de as van ex Robin uit in Noorwegen. Zo'n drie jaar nadat hij een einde maakte aan zijn leven. Ze filmde deze emotionele reis.

Werken als uitvaartfotograaf

Werken als uitvaartfotograaf: een vak apart

De uitvaartfotograaf verschijnt steeds vaker tijdens afscheidsceremonies. Drie uitvaartfotografen vertellen hoe het is om te werken als uitvaartfotograaf.

Emma wil leven

Arthur filmde de uitvaart van anorexiapatiënt Emma

De documentaire ‘Emma wil leven’ heeft ons ontzettend geraakt. Wij spraken uitvaartvideograaf Arthur die haar afscheidsceremonie in beeld heeft gebracht.

Tonio

Ook zo benieuwd naar de film Tonio?

De film Tonio is bijna uit. We zijn benieuwd hoe het rouwproces van A. F. Th Van der Heijden om zijn overleden zoon in beeld is gebracht.

documentaires over kanker

9 x Indrukwekkende documentaires over kanker

Eerder gaven we je al een overzicht van films over kanker, vandaag schotelen we jou 9 indrukwekkende documentaires over kanker voor.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje