Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan hieronder de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.
Hier lees je meer over onze gastbloggers en ook hoe je zelf gastblogger kunt worden
chalet bos

Leef

Rob Bruntink van Bureau MORBidee vertelt hoe zijn cursus LEEF! iemand heeft geïnspireerd om één van haar grootste wensen waar te maken.

Rituelen bij een begrafenis op Curaçao

Rituelen bij een begrafenis op Curaçao

Vorige maand heeft Judith Sandriman op Curaçao een uitvaart van dichtbij mogen meemaken. In haar nieuwste gastblog vertelt ze over de rituelen bij een begrafenis op Curaçao.

zandloper

Redder in nood

Onlangs werd ik gebeld met het verzoek contact op te nemen met de zoon van een overleden vrouw. De vrouw was terminaal en samen met haar kinderen namen zij alle wensen door betreffende haar uitvaart.

kerstverhaal

Een bijzonder kerstverhaal

Je uitvaartwensen bespreken op eerste kerstdag? Waarom niet?! Mieke deed dit met haar drie volwassen kinderen. Rob Bruntink van Bureau MORBidee vertelt meer over dit bijzondere kerstverhaal.

Gagar mayang

Gagar mayang: symbool voor de Javaanse kijk op het leven

Judith Sandriman vertelt over de Javaanse Gagar mayang. De tweelingruikers staan symbool voor de Javaanse kijk op het leven in z’n geheel.

Een rondje fietsen met Opiet

Een rondje fietsen met Opiet

Eef Lanoye vertelt in haar nieuwste gastblog over het prentenboek met haar stiefvader die na de geboorte van haar dochter een onvoorwaardelijke vaderrol kreeg in de vorm van opa.

testament

De jaarlijkse testamentvergadering

In zijn nieuwste gastblog vertelt Rob Bruntink over een vrouw die jaarlijks een testamentvergadering organiseert met haar toekomstige erfgenamen. Lees hier wat deze vergadering inhoudt.

Als de ritueelbegeleider zelf rouwt…

Als de ritueelbegeleider zelf rouwt…

Als ritueelbegeleider sta je aan de zijde van zoveel mensen, families, die afscheid nemen van hun geliefde. Maar wat als je als ritueelbegeleider zelf in rouw bent? Isolde de Paepe vertelt over haar persoonlijke ervaring.

schoonmaken

“Ik wil niet dat mijn kinderen mijn verzameling seks-dvd's tegenkomen”

Rob Bruntink heeft het in zijn nieuwste gastblog voor RememberMe over het opruimen en ontspullen vóór je komt te overlijden en spullen die nabestaanden niet hoeven tegen te komen.

katoen

Het aankleden van de overledene volgens de adat

Gatblogger Judith Sandriman vertelt in haar nieuwste gastblog over het aankleden van de overledene volgens de adat.

katoen

Het aankleden van de overledene volgens de adat

Gatblogger Judith Sandriman vertelt in haar nieuwste gastblog over het aankleden van de overledene volgens de adat.

muur van liefde

Een muur van liefde

Clara wilt graag met haar man praten over het aanstaande afscheid, maar hij wilt er niets van weten. Rob probeert haar aan de hand van een metafoor uit te leggen dat hij het misschien niet kán, omdat hij bang is om haar verdrietig te maken. Hij omschrijft dit als 'een muur van liefde'.

wit bankje

Beide een verlies, maar dan anders...

Theresia Rook vertelt in haar nieuwste gastblog over een weduwnaar en zijn vriend wiens vrouw dementie heeft. Allebei hebben zij hun vrouw verloren, maar dan anders...

een bijzondere vraag

Een bijzondere vraag over het levenseinde

Rob Bruntink stelt aan de hand van de 'Kaartjes van Betekenis' een bijzondere vraag over het levenseinde aan een wijkverpleegkundige. Lees hier wat de vraag was en het bijzondere antwoord dat hierop gegeven is.

Een waardig afscheid

Een waardig afscheid

Dick de Waard vertelt in zijn nieuwste gastblog over een goede vriend met alzheimer die onlangs is overleden. Ondanks dat zijn vriend alle banden met familie en vrienden had verbroken door zijn ziekte, kreeg hij een waardig afscheid.

grafje gerrit

Praten over de dood

Rob Bruntink vertelt in zijn eerste gastblog voor RememberMe over een gesprek tussen zijn ouders. Een gesprek over de dood. Lees hier meer over het belang van praten over dit onderwerp.

Liefde en verlies

Liefde en verlies bepalen wie je bent

Theresia Rook vertelt in haar nieuwste gastblog over een familie die afscheid neemt van een zorgzame man, vader, schoonvader en opa die hield van de natuur.

afscheid

Iedereen neemt afscheid op zijn eigen manier

Theresia Rook is ritueelbegeleider en woorddienstbegeleider. In haar eerste gastblog vertelt ze over het afscheid nemen en hoe dit bij iedereen anders is.

De doos van Pandora

De doos van Pandora

Isolde de Paepe vertelt over haar werk als ritueelbegeleider en gebruikt de doos van Pandora als metafoor.

Ze was er weer helemaal

“Ze was er weer helemaal!”

In dit blog vertelt Simone Snakenborg over de waarde van de gesprekken die ze heeft als ritueelbegeleider met nabestaanden over het leven en sterven van mensen. 

Uitvaartwensen als leidraad

Uitvaartwensen als leidraad

Onlangs kreeg uitvaartconsulent Dick de waard het verzoek om contact op te nemen met een echtpaar dat hun uitvaartwensen graag wilde bespreken. Hij vertelt in zijn nieuwste gastblog hoe dit is gegaan.

de adat

De lijkbewassing volgens de adat

Judith Sandriman vertelt in haar nieuwste gastblog voor RememberMe over de lijkbewassing volgens de adat. Lees hier meer.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje