0

Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan hieronder de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.
Hier lees je meer over onze gastbloggers en ook hoe je zelf gastblogger kunt worden
rozen in het water - as uitstrooien

As uitstrooien op een speciale plek

Afgelopen zomer liep Judith Sandriman op het strand. Te midden van de zwemmende kinderen en ouders zag ze iemand de as van een dierbare uitstrooien. Dit inspireerde haar om te schrijven over het uitstrooien van de as op een special plek.

Een deken vol herinneringen

Een deken vol herinneringen

"Zeven grote dozen vol met kleren, allemaal netjes door haar zoon gelabeld en met een touwtje dichtgebonden, omdat ze anders niet dicht blijven zitten." Marieke Moerman vertelt hoe zij hier uiteindelijk een mooie deken vol herinneringen van heeft gemaakt.

Meer dan alleen het maken van een herinneringsproduct

Meer dan alleen het maken van een herinneringsproduct

Als je iemand bent verloren waar je veel om geeft, wil je de herinneringen koesteren. Jouw dierbare vasthouden in het hier en nu. Marieke Moerman vertelt hier meer over.

levensboek-hart-boek

‘Over de doden niks dan goed’

Lees hier het blog ‘Over de doden niks dan goed’ van ritueelbegeleider Isolde de Paepe.

Betekenisvolle kleding uit handen geven - goud onder de regenboog - naaimachine

Betekenisvolle kleding uit handen geven

Marieke Moerman maakt van de kleding van een overleden dierbare en uniek herinneringsproduct. In haar gastblogs voor RememberMe.nl vertelt ze meer over haar werk.

chalet bos

Leef

Rob Bruntink van Bureau MORBidee vertelt hoe zijn cursus LEEF! iemand heeft geïnspireerd om één van haar grootste wensen waar te maken.

kerstverhaal

Een bijzonder kerstverhaal

Je uitvaartwensen bespreken op eerste kerstdag? Waarom niet?! Mieke deed dit met haar drie volwassen kinderen. Rob Bruntink van Bureau MORBidee vertelt meer over dit bijzondere kerstverhaal.

Gagar mayang

Gagar mayang: symbool voor de Javaanse kijk op het leven

Judith Sandriman vertelt over de Javaanse Gagar mayang. De tweelingruikers staan symbool voor de Javaanse kijk op het leven in z’n geheel.

testament

De jaarlijkse testamentvergadering

In zijn nieuwste gastblog vertelt Rob Bruntink over een vrouw die jaarlijks een testamentvergadering organiseert met haar toekomstige erfgenamen. Lees hier wat deze vergadering inhoudt.

Als de ritueelbegeleider zelf rouwt…

Als de ritueelbegeleider zelf rouwt…

Als ritueelbegeleider sta je aan de zijde van zoveel mensen, families, die afscheid nemen van hun geliefde. Maar wat als je als ritueelbegeleider zelf in rouw bent? Isolde de Paepe vertelt over haar persoonlijke ervaring.

Als de ritueelbegeleider zelf rouwt…

Als de ritueelbegeleider zelf rouwt…

Als ritueelbegeleider sta je aan de zijde van zoveel mensen, families, die afscheid nemen van hun geliefde. Maar wat als je als ritueelbegeleider zelf in rouw bent? Isolde de Paepe vertelt over haar persoonlijke ervaring.

schoonmaken

“Ik wil niet dat mijn kinderen mijn verzameling seks-dvd's tegenkomen”

Rob Bruntink heeft het in zijn nieuwste gastblog voor RememberMe over het opruimen en ontspullen vóór je komt te overlijden en spullen die nabestaanden niet hoeven tegen te komen.

katoen

Het aankleden van de overledene volgens de adat

Gatblogger Judith Sandriman vertelt in haar nieuwste gastblog over het aankleden van de overledene volgens de adat.

muur van liefde

Een muur van liefde

Clara wilt graag met haar man praten over het aanstaande afscheid, maar hij wilt er niets van weten. Rob probeert haar aan de hand van een metafoor uit te leggen dat hij het misschien niet kán, omdat hij bang is om haar verdrietig te maken. Hij omschrijft dit als 'een muur van liefde'.

een bijzondere vraag

Een bijzondere vraag over het levenseinde

Rob Bruntink stelt aan de hand van de 'Kaartjes van Betekenis' een bijzondere vraag over het levenseinde aan een wijkverpleegkundige. Lees hier wat de vraag was en het bijzondere antwoord dat hierop gegeven is.

grafje gerrit

Praten over de dood

Rob Bruntink vertelt in zijn eerste gastblog voor RememberMe over een gesprek tussen zijn ouders. Een gesprek over de dood. Lees hier meer over het belang van praten over dit onderwerp.

De doos van Pandora

De doos van Pandora

Isolde de Paepe vertelt over haar werk als ritueelbegeleider en gebruikt de doos van Pandora als metafoor.

de adat

De lijkbewassing volgens de adat

Judith Sandriman vertelt in haar nieuwste gastblog voor RememberMe over de lijkbewassing volgens de adat. Lees hier meer.

slametan

Javaanse uitvaartrituelen: de slametan

Judith Sandriman schrijft in haar eerste gastblog voor RememberMe.nl over de slametan, een gemeenschappelijk ceremonieel rituele feestmaaltijd volgens Javaanse gewoonten.

omgaan met rouw

Hoe overleef ik de feestdagen?

In haar nieuwste blog vertelt Isolde de Paepe over de verschillende manieren waarop mensen omgaan met rouw en geeft ze tips om de feestdagen te 'overleven'.

rouw

Even stilstaan in november...

De periode rond 1 november is voor ritueelbegeleider Isolde de Paepe altijd een bijzonder moment. Ze neemt ieder jaar in november de tijd om stil te staan bij de uitvaarten die zij het afgelopen jaar heeft mogen begeleiden.

natuurbegraafplaats

Een plekje waar de zon bij kan

In haar nieuwste gastblog vertelt Marian Schutte over een klein en intiem afscheid op de natuurbegraafplaats.

Meer laden
Bezig met meer laden...
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje