Inspiratie & Informatie over uitvaart en rouw

Wil je meer weten op het gebied van uitvaart en rouw? Dagelijks plaatsen we hier de nieuwste tips, trends en informatie over uitvaart en rouw. Maar ook vind je hier gastblogs, mooie quotes en gedichten en nog veel meer. Laat je inspireren!

Meer inspiratie en informatie artikelen

Uitvaartthema's

Wil je weten hoe je een persoonlijke uitvaart invulling kunt geven? Bekijk dan eens onze uitvaartthema's. Per thema geven we tips, informatie en voorbeelden. Ontdek welke stijl bij jou past.

Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.

Meer gastblogs

Gedichten

Woorden kunnen heel treffend samenkomen in de vorm van een gedicht. Ze kunnen je raken, herkenning oproepen en een stukje troost bieden. Wij verzamelden de mooiste gedichten over rouw en verlies.

bedankt

Bedankt

Hoe kan je verlies dragen, wanneer het je zo plots overvalt. Je zoekt naar woorden wanneer de grote stilte valt. Je zoekt houvast wanneer de grond onder je voeten verdwijnt. Zonder jou voel ik me soms zo bang en klein. Maar je leerde me lief te hebben zonder meer. Geven zonder iets te willen krijgen. Doorzetten ook als het moeilijk was. Blijven lachen zodat de ander ook vrolijk en zorgeloos was. Bedankt voor wie je voor ons was en altijd blijven zal. Lieve Van Winckel

dementie

Dementie

Ik ben nog steeds dezelfde, al lijk ik zo ver weg. Ik ben nog steeds dezelfde, al is het soms moeilijk te begrijpen wat ik doe en wat ik zeg. Ik ben nog steeds dezelfde en eigenlijk ook helemaal niet. Ik snap er zelf niks meer van. Ik herken je niet meer als ik je zie. Ik ben nog steeds dezelfde, maar ik ben zo in de war en vaak verdrietig en bang. Heb geduld met mij. Ook al duurt alles wat ik doe lang... Mijn gedachten zijn als een doolhof. Ik ben de weg vaak kwijt. Dus ik heb je zo nodig. Geef me je hand en je liefde, blijf dicht bij mij. Ook al zijn mijn blikken leeg en herken ik je vaak niet. Jij weet hoe ik mezelf toen was. Vergeet die mooie tijden niet. Ilone Krukkert

kaars-wereldlichtjesdag

Lief kind

Nooit gekend, teder bemind, eeuwig in mij, jij lief kind. Caroline Duisings (BalansDans)

Voorbij de dood

Voorbij de dood

Ik had zo graag met jou gelopen, je laatste stappen, tot aan de poort. Maar ondanks dat ik ben blijven hopen, werd mijn gebed maar niet verhoord. Al was nabijheid reeds verloren, nu grijpt de stilte om zich heen. Luidkeels doet hij van zich horen en gaat, al fluisterend, door merg en been. Met de tijd raak ik je meer kwijt, wordt het gemis niet minder groot. Maar óók zie ik steeds weer bewaarheid; de liefde gaat voorbij de dood. Caroline Duisings (BalansDans)

Bekijk alle gedichten

Quotes

Wekelijks plaatsen we mooie quotes over rouw en verlies. Allemaal even mooi en treffend. Laat je meevoeren door mooie woorden...

"Kleine momenten, grote herinneringen"

"Wat met liefde is geplant, raakt nooit meer uitgebloeid"

"Eindig is het verdriet, oneindig is het gemis"

"Geen dag vergeten, alle dagen gemist"

Bekijk alle Quotes

Leveranciers

Wij werken samen met veel bijzondere bedrijven door heel Nederland en ook daarbuiten. Hierdoor kunnen we al je wensen realiseren op het gebied van uitvaart en rouw. Hieronder zetten we steeds twee bedrijven in de spotlights.
Bekijk alle leveranciers
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje