0

Inspiratie & Informatie over uitvaart en rouw

Wil je meer weten op het gebied van uitvaart en rouw? Dagelijks plaatsen we hier de nieuwste tips, trends en informatie over uitvaart en rouw. Maar ook vind je hier gastblogs, mooie quotes en gedichten en nog veel meer. Laat je inspireren!

Meer inspiratie en informatie artikelen

Uitvaartthema's

Wil je weten hoe je een persoonlijke uitvaart invulling kunt geven? Bekijk dan eens onze uitvaartthema's. Per thema geven we tips, informatie en voorbeelden. Ontdek welke stijl bij jou past.

Gastblogs

Wil je weten wat professionals uit de uitvaart- en rouwbranche zoal meemaken? Lees dan de verhalen van onze gastbloggers. Vol passie vertellen zij over hun vak en wat het werk voor hen betekent.

Meer gastblogs

Gedichten

Woorden kunnen heel treffend samenkomen in de vorm van een gedicht. Ze kunnen je raken, herkenning oproepen en een stukje troost bieden. Wij verzamelden de mooiste gedichten over rouw en verlies.

voorbij

Voorbij

En dan ineens is het voorbij ... We horen nog steeds wat je zei. We zien je in gedachten op allerlei momenten, maar het is voorbij ... En nu komt het besef van het gemis. Dat alles nu zo anders is. Nooit meer jij. Maar gelukkig dat je er was in ons leven. Ondanks het gemis en ondanks alles dat nu zo anders is, zijn we daar dankbaar voor. We bewaren alle herinneringen ons verdere leven door. Ilone Krukkert

De liefde

De liefde

De liefde die je voelt vanbinnen zorgt ervoor dat niks verdwijnt, omdat je het zo graag wil blijven herinneren. En deze liefde zorgt ervoor dat je dit doorgeeft, steeds weer opnieuw... Aan diegenen die wel de liefde voelen, maar niet meer in staat zijn de herinneringen die hieraan gekoppeld zijn te onthouden. Ilone Krukkert

verwerking

Verwerking

De regendruppels op mijn ramen rollen naar beneden. Net als mijn tranen. Alsof ze zich vermengen met mijn verdriet. Even troost me dit gevoel en dat niemand me ziet. Ik heb het even nodig, alleen te zijn, om mijn emoties toe te laten. Dat is de manier waarop ik dingen verwerk, zodat je mijn tranen niet ziet. Ook is niemand altijd maar sterk. Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier, het verdriet... Ilone Krukkert

tijd

Gebroken levenslijn

In de diepte groeit het missen, met ieder jaar dat verstrijkt. Nooit kan ik me ervan vergewissen hoe de tijd jouw ziel verrijkt. Voor altijd blijf jij in mijn gedachten degene die je ooit mocht zijn. En ik, ik blijf voor altijd wachten langs jouw gebroken levenslijn. Ik weet, ik draag je mee van binnen, onze band blijft ongeschonden. Maar die toekomst, die nooit kan beginnen... Tijd heelt niet alle wonden. Caroline Duisings (BalansDans)

Bekijk alle gedichten

Quotes

Wekelijks plaatsen we mooie quotes over rouw en verlies. Allemaal even mooi en treffend. Laat je meevoeren door mooie woorden...

"Love is eternal. Those we love will be with us throughout all eternity."

"Loss teaches us about the worth of things"

"Wat blijft zijn de mooie herinneringen. Om te bewaren, veilig en apart. Op een speciaal plekje in mijn hart."

"Ik wil de klok verzetten, het liefst een tijdje terug. Dan zie ik je nog even, al is het maar heel vlug"

Bekijk alle Quotes

Leveranciers

Wij werken samen met veel bijzondere bedrijven door heel Nederland en ook daarbuiten. Hierdoor kunnen we al je wensen realiseren op het gebied van uitvaart en rouw. Hieronder zetten we steeds twee bedrijven in de spotlights.
Bekijk alle leveranciers
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje