0
Terug naar overzicht

Inspiratie voor polaroids op de uitvaart

03/09/2020
Redactie
Delen:
polaroids op de uitvaart

Foto's vormen herinneringen voor altijd. Door tijdens de uitvaart de mooiste foto's van de overledene te tonen maak je het persoonlijk. Uiteraard kun je foto's op allerlei manieren laten terugkomen op de uitvaart. Een van die manieren is door er polaroids van te laten maken, een oud gebruik dat weer helemaal terug is. Je creëert er een retro sfeer mee bij het afscheid.
Wij leggen 9 ideeën aan je voor wat je met polaroids op de uitvaart kunt doen.

9 ideeën voor polaroids op de uitvaart

  1. Rouwkaart: kies een mooie polaroid foto, bijvoorbeeld van de overledene en schrijf op de achterkant alle informatie die de gasten nodig hebben voor de uitvaart. Een frisse benadering van de rouwkaart.
  2. Slinger: verzamel alle mooie herinneringen die op foto zijn vastgelegd, druk deze af op polaroids en hang ze aan een slinger. Zo kun je een levensloop van de overledene aan een waslijn hangen met knijpers of aan de muur met lichtjes eromheen.
  3. Collage: plak de foto's in een mooie collage op hout of druk ze met punaises vast. Later kun je deze collage van foto's ook weer thuis aan de muur hangen. Bijvoorbeeld in de vorm van een hart.
  4. Boom: creëer een wensboom door de gasten op de uitvaart te vragen een bericht achter te laten in de boom en door er ook mooie polaroids in te hangen.
  5. Schilderij: koop een prachtige fotolijst en plaats hier alle foto's in. Deze zou je bijvoorbeeld met een waslijntje en knijpers in het schilderij kunnen hangen.
  6. Gastenboek: vraag alle gasten een foto in te sturen van hun mooiste herinnering, druk ze af als polaroids en plak deze in een boek. Op de uitvaart leg je dit boek neer als gastenboek en kunnen de gasten bij hun eigen foto een bericht achter laten. Als je meer tijd nodig hebt, kun je dit boek uiteraard ook later maken.
  7. Bedankje: geef na de uitvaart een polaroid mee met een mooie, leuke of gekke foto van de overleden dierbare. Eventueel kun je op de achterkant nog een mooi bericht schrijven.
  8. Ballonnen: in plaats van de polaroids aan een slinger te hangen, staat het ook mooi als je ze aan een ballon hangt. Vergeet dan niet helium in de ballonnen te doen zodat ze wel in de lucht blijven zweven.
  9. Tafeldecoratie: gebruik polaroids van de overleden dierbare door deze op de tafels in een fotolijstje of mini schildersezel neer te zetten. Zo is de overledene er toch nog een beetje bij.

Het is ook mogelijk om de verschillende ideeën te combineren waardoor het een thema wordt. Het geeft dan een unieke sfeer, die bijvoorbeeld past bij iemand die erg van Retro hield. Daarnaast straalt het een bepaalde rust uit doordat je in verschillende elementen van de uitvaart dezelfde stijl terugziet. 

Polaroid camera's zijn goed betaalbaar en worden aangeboden in diverse soorten en maten. Bekijk hier het aanbod mocht je zelf een polaroid camera voor de uitvaart willen aanschaffen.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een uitvaartondernemer die jou kan helpen bij het organiseren van een uitvaart die bij de overledene past? Neem dan een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje