0
Terug naar overzicht

Boom vol herinneringen

30/04/2024
Redactie
Delen:
herinneringsboom

Een boom vol herinneringen

De aankleding en sfeer bij een uitvaart kun je gedeeltelijk zelf bepalen. Dat kan door zelf een sfeervolle locatie uit te kiezen. Maar je kunt een locatie ook sfeervoller maken door deze mooi aan te kleden, bijvoorbeeld met bloemen. Een andere optie is om een boom te plaatsen. Een zogenaamde herinneringsboom of memory tree.

Een persoonlijke boodschap

Een herinneringsboom zorgt niet alleen voor een warme aankleding. Het geeft je gasten ook de gelegenheid om een mooie herinnering te delen. Het is heel simpel. Je vraagt je gasten om hun mooiste herinnering aan de overledene op een kaartje te schrijven en dit daarna in de boom te hangen. Dat kun je bijvoorbeeld doen voordat de uitvaart officieel begint, bij de ingang. Of je kunt er ook een speciaal moment voor inlassen.

Betrokkenheid creëren tijdens de uitvaart

Doordat je je gasten vraagt om iets te doen, voelen ze zich betrokken. Je maakt namelijk samen een herinneringsboom ter nagedachtenis aan iemand. Het kan daarnaast voor interactie zorgen. Je bent samen met de boom bezig en raakt daardoor sneller in gesprek met elkaar. Je vertelt elkaar bijvoorbeeld over je mooie herinneringen.

Wat heb je nodig voor de herinneringsboom?

  • Een grote vaas met geschikte takken of een pot met een kleine boom erin (informeer je in een bloemenzaak)
  • Kaartjes met een gaatje erin (met dezelfde kleur of met verschillende kleuren).
  • Touw of lint waarmee je de kaartjes ophangt
  • Pennen
  • Een kleine instructie

Mooie herinneringen ophalen

De kaarten en lintjes kun je neutraal houden maar je kunt ook voor verschillende kleuren gaan. Je kunt de kaartjes eventueel een bepaalde vorm geven zoals een ster of een hart. In plaats van karton kan je ook voor ander materiaal kiezen, zoals kleine houten schijfjes. Je zult zien dat er op deze manier al snel een mooie herinneringsboom tevoorschijn komt. Je kunt ook vragen aan je bloemist om je te helpen bij het maken en/of decoreren van je boom. Na de ceremonie kun je als nabestaande de herinneringsboom mee naar huis nemen. Zo kun je af en toe nog eens de kaartjes nalezen en mooie herinneringen ophalen.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje