0
Terug naar overzicht

Herinneringspot: Een verzameling van gedeelde momenten

29/08/2023
Redactie
Delen:
memory jar-wensen in pot

Iedereen draagt talloze herinneringen met zich mee. Bij het verlies van een geliefde zijn deze gedeelde momenten van onschatbare waarde voor de achterblijvers. Ze helpen om de verbinding met de overledene te behouden. De herinneringspot biedt een mooie manier om deze momenten te bewaren.

Een bericht voor wie achterblijft

De herinneringspot dient als een modern alternatief voor het traditionele condoleanceregister. Bezoekers noteren hun dierbare herinneringen of een persoonlijke boodschap en laten ze in de pot achter. Deze verzameling aan gedachten en momenten bieden troost en kunnen verlichting brengen op moeilijke dagen. De positieve energie van deze berichten dienen als een bron van kracht en steun tijdens het rouwproces.

Een speciale plek voor de herinneringspot

Creëer tijdens de uitvaart een speciale hoek met een grote pot (de herinneringspot), schrijfgerei en papier. Een groot krijtbord met de oproep “Deel jouw dierbaarste moment” kan helpen de bezoekers te informeren over het doel van deze hoek. Ze kiezen dan zelf  wanneer ze hun bijzondere, hartverwarmende of grappige herinnering willen delen. En benadruk nog even dat hoe meer herinneringen er worden gedeeld, hoe meer kracht dit aan de familie geeft. 

Een persoonlijke boodschap in een eigen stijl

De vormgeving van de pot en het papier biedt volop ruimte voor creativiteit. Neem een mooie grote, glazen pot die symboliseert hoeveel herinneringen er gedeeld mogen worden. Of ga voor een beschilderde houten doos of een rieten mand die later een prominente plek kan krijgen in huis. Het notitiepapier kan variëren in grootte en kleur. Voor kinderen kan kleurrijk papier een speelse touch geven, wat zorgt voor een verfrissend lichtpuntje wanneer de nabestaanden de herinneringen doorlezen. Zorg voor duurzaam papier van hoge kwaliteit zodat deze kostbare berichten de tand des tijds doorstaan.

rememberme Foto: Uitvaart in beeld: een kinderuitvaart met knuffelthema

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje