0
Terug naar overzicht

Een fotolint als persoonlijke touch bij een uitvaart

03/02/2022
Redactie
Delen:
een fotolint als aankleding bij de uitvaart

Wil je de ruimte waar de uitvaartceremonie plaatsvindt een persoonlijk tintje geven? Dan is dit misschien een leuk idee: een fotolint als versiering bij de uitvaart. Je ziet dit vaak bij andere gelegenheden, zoals een bruiloft of verjaardag. Maar het kan ook heel goed bij een uitvaart. Zeker als je die graag warm en geborgen wilt maken. Zo geef je iedereen de kans om mooie momenten uit het leven van de overledene met elkaar te delen en erover te praten.

Wat heb je nodig voor een fotolint als versiering bij een uitvaart?

Vind je een fotolint een goed idee? Lees dan hier stap voor stap hoe je er een maakt:

  1. Overleg eerst met de locatie of het mag en vraag welk materiaal je mag gebruiken om het lint op te hangen.
  2. Vraag vrienden, familie en kennissen die naar de uitvaart komen om een of meer mooie foto's van de overledene mee te nemen. Je kunt ze ook vragen om de foto's digitaal met je te delen, zodat je ze zelf kunt laten afdrukken.
  3. Zoek zelf ook alvast wat foto's bij elkaar, zodat je zeker weet dat er genoeg foto's zijn.
  4. Koop een mooi lint, wasknijpers, bevestigingsmateriaal, een paar pennen en etiketten.
  5. Span op de locatie waar de uitvaart plaatsvindt, een lijn met het lint. Of vraag of de uitvaartondernemer dat van tevoren kan regelen in overleg met de locatie.
  6. Leg bij de wasknijpers en etiketten een korte uitleg neer, zodat mensen weten wat de bedoeling is. Of laat de uitvaartondernemer vooraf uitleggen wat de bedoeling is. Vraag de mensen ook om hun adres op het etiket te schrijven en dit op hun eigen foto('s) te plakken.

Een prachtige levenslijn aan een lint

Het resultaat is een prachtige levenslijn van je dierbare aan een lint. Als de ceremonie begint, hangt er een lijn vol foto's, die een mooi beeld geven van iemands leven. Bovendien maakt een fotolint de locatie meteen wat vrolijker en persoonlijker. Omdat iedereen zijn adres heeft achtergelaten, kun je de foto's later terugsturen. Doe er eventueel een persoonlijke bedanking bij.

 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje