0
Terug naar overzicht

De waarde van uitvaartvideografie

20/02/2024
Stephanie Sequeira
Delen:
De waarde van uitvaartvideografie

Een zorgvuldig samengestelde uitvaartvideo kan zeer waardevol zijn. Op de dag van de uitvaart is de kans groot dat er vanwege de emoties veel aan je voorbij gaat. Van de mooie woorden die over je dierbare worden uitgesproken, de songteksten van de nummers die zorgvuldig zijn uitgekozen tot de persoonlijke verhalen en herinneringen die tijdens de dienst zijn gedeeld. Een uitvaartvideo biedt de mogelijkheid om de dag van het afscheid nog eens in alle rust terug te kijken. In dit artikel vertellen we je meer over de waarde van uitvaartvideografie.

Gemiste momenten op beeld

Op de dag van de uitvaart kan het zo zijn dat je niet alles mee krijgt, waardoor veel momenten die het afscheid zo mooi hebben gemaakt al snel aan je voorbij gaan. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat de kist naar binnen wordt gedragen, de speeches, de (persoonlijke) decoratie en aankleding van de ruimte en nog veel meer. Op de uitvaartvideo staan alle belangrijke momenten en bepaalde details die je op dat moment misschien over het hoofd hebt gezien vastgelegd. Of misschien wil je juist dát ene speciale moment nog eens opnieuw zien, horen en 'voelen'.

Voor degenen die er niet bij kunnen zijn

Een uitvaartvideo kan ook heel waardevol zijn voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn bij het afscheid. Denk bijvoorbeeld aan vrienden of familie die in het buitenland wonen en niet via een livestream kunnen meekijken vanwege het tijdsverschil of omdat de uitvaart niet live te volgen is online. Het is voor hen fijn om achteraf een reportage van de uitvaart te ontvangen, digitaal of op een usb-stick.

Ook voor (jonge) kinderen

Het vastleggen van de uitvaart op video is niet alleen waardevol voor volwassenen, maar kan ook van onschatbare waarde zijn voor (jonge) kinderen. Vooral als zij een belangrijk persoon in hun leven verliezen. Zelfs als ze te jong zijn om het afscheid volledig bewust mee te maken, kan het een troostende gedachte zijn dat ze de uitvaart kunnen terugkijken wanneer ze ouder zijn. Het betrekken van kinderen bij de uitvaart, indien mogelijk, kan ook heel fijn zijn. Door hen actief deel te laten nemen aan de dienst, kunnen ze later op de video zien hoe ze een bijdrage hebben geleverd aan het afscheid, wat hen een gevoel van voldoening en troost kan geven. Het biedt ook de ruimte om op een latere leeftijd over het verlies en gemis te praten en om herinneringen op te halen en delen. 

Een (tastbare) herinnering voor altijd

Een uitvaartvideo biedt een blijvende herinnering voor altijd. Je kunt de video uiteraard online bewaren, maar ook op een DVD of usb-stick, om de kans te verkleinen dat je de beelden kwijtraakt. Daarnaast zijn er uitvaartvideografen die de mogelijkheid bieden om de uitvaartvideo in de vorm van een videokaart aan te leveren. Uitvaartvideo.net biedt bijvoorbeeld een mooi vormgegeven kaart met scherp beeld en helder geluid. De videokaart kun je openklappen wanneer je wilt. Zodra je de kaart opent, speelt de uitvaartvideo vanzelf af. De videokaart is een unieke tastbare herinneringen voor jezelf, maar ook om te geven aan de gasten of juist degenen die er niet bij konden zijn.

Het belang van een professionele uitvaartvideograaf

Het belang van een professionele uitvaartvideograaf kan niet worden onderschat als je ervoor kiest om de uitvaart op video vast te leggen. Het inhuren van een ervaren uitvaartvideograaf is dan ook sterk aan te bevelen. Een professional heeft de expertise om de juiste momenten vast te leggen vanuit verschillende hoeken. Belangrijk is ook dat ze discreet te werk gaan en de ceremonie niet verstoren. Voorafgaand aan de uitvaart is het goed om samen de gewenste stijl, te registreren momenten en eventuele specifieke wensen en grenzen te bespreken.

Een videograaf voor de uitvaart vinden

Ben je op zoek naar een geschikte uitvaartvideograaf? Wij kunnen je hierbij helpen! Wij werken samen met professionals die ervaring hebben met het filmen van uitvaarten en met veel zorg en respect te werk gaan. Neem maar eens een kijkje op onze leverancierspagina

Delen:

Leveranciers

Neem een kijkje bij onderstaande uitvaartvideografen die wij kunnen aanbevelen.
Bekijk alle videografen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje