0
Terug naar overzicht

Unieke decoratie voor bij een graf

27/07/2023
Redactie
Delen:
grafdecoratie

Jouw geliefde kreeg een mooi plekje op de begraafplaats en je wilt niets liever dan deze gedenkplek zo mooi, persoonlijk en warm mogelijk maken. Een bloemetje neerleggen is een prachtig gebaar, maar wist je dat je naast een lelie, roos of vergeet-me-nietje ook andere geschenken kunt achterlaten bij het graf van een dierbare? Wij geven je een aantal voorbeelden van mogelijke decoratie bij een graf.

Plant een geluksboompje

Geluksboompjes, ook wel bonsai boompjes of levensboompjes genoemd, staan symbool voor bescherming en geluk. Heb jij de mogelijkheid om bij het graf een stukje aarde te gebruiken, is het misschien wel een idee om zo’n boompje te planten. Zo is jouw geliefde op elk moment voorzien van jouw persoonlijke dosis aan bescherming en geluk.

Hang een krijtbordje

Hang een krijtbordje aan de grafsteen en noteer hier jouw persoonlijke boodschap op. Kom je op een ander moment en wil je wat anders met hem of haar delen? Veeg het oude bericht uit en krabbel jouw nieuwe berichtje neer.

Plaats een wenspotje

Of het nou wensen zijn, dingen die je aan hem of haar kwijt wilt of mooie herinneringen die door je hoofd spoken: je kunt al deze positieve woorden in een potje stoppen en meenemen naar het graf. Een soort memory jar, voor eigen gebruik. Geef het potje een plekje bij het graf. Telkens er een nieuwe wens of gedachte in je hoofd popt, steek je de nieuwe wens erbij stoppen.

Plaats persoonlijke stenen als decoratie 

Waarom geen gepersonaliseerde stenen of keien als decoratie bij het graf achterlaten? Met stiften kun je hier een lief berichtje op schrijven of zelfs een kleine tekening achterlaten.

Brand een kaarsje

Je brandt thuis regelmatig een kaarsje voor hem of haar, maar waarom deze symbolische manier van herdenken niet verderzetten bij het graf? Kies een kaarsje in een mooi potje of een variant met een pakkende boodschap.

Hang een graflantaarntje

Nu we het toch over kaarsjes hebben: wist je dat er speciale graflantaarntjes verkrijgbaar zijn? De perfecte manier om jouw  kaarsje tegen de Belgische weersomstandigheden te beschermen.

Plaats kleurrijke potjes en vaasjes

Hoe mooi zou het graf van jouw geliefde niet zijn, wanneer het voorzien is van allerlei mooie en kleurrijke potjes en vaasjes, waar je bloemen in kunt plaatsen? Er bestaan prachtige vaasjes die bevestigd kunnen worden aan het columbarium of grafsteen. Je kunt kiezen uit diverse vaasjes en deze laten personaliseren. Het materiaal is weerbestendig en blijft mooi.

Ingelijste foto

Koop het allermooiste fotolijstje dat je ooit tegenkwam en stop hierin jullie liefste, leukste of gekste foto samen. Geef dit een mooi plekje bij het graf en zo tover je dit plekje om tot jouw eigen, persoonlijke gedenkplekje. Nog een tip: Vervang af en toe de foto. Zorg er wel voor dat het fotolijstje waterdicht is. Het zou zonde zijn als een fikse regenbui de inkt op jullie foto doet verwateren.

Plaats een boeddha

Een mooie decoratie die past bij een graf en bovendien alle weersomstandigheden aankan? Ga voor een geluksitem en zet een Boeddhabeeldje neer. Of voorzie het graf van een mooi engeltje uit steen of maak zelf een symbolisch beeldje van klei. Alles is mogelijk, het belangrijkste is dat het je een fijn gevoel geeft.

Heb jij zelf nog toffe decoratie-ideeën voor het aankleden van een graf? We zien jouw tips graag in een reactie onder dit artikel.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje