0
Terug naar overzicht

Redactie's Choice: waar wil jij begraven of uitgestrooid worden?

30/05/2017
Redactie
Delen:
begraven of uitgestrooid, Week van de Begraafplaats

In redactie's choice geven we jullie een kijkje in ons team. We laten jullie bijvoorbeeld weten hoe de teamleden denken over de invulling van bepaalde onderdelen van hun eigen uitvaart. In elk item behandelen we een nieuw onderwerp. Vanwege de Week van de Begraafplaats (27 mei t/m 4 juni) is de vraag vandaag: 'Waar wil jij begraven of uitgestrooid worden?'

Orlanda - De zee

Ik wil graag uitgestrooid worden in de zee, de gedachte om voor altijd in de golven mee te mogen bewegen maakt de zee voor mij tot een mooie laatste rustplaats. Voor mij staat de zee voor vrijheid, open karakter en flexibiliteit. Het water zien en horen bewegen werkt voor mij bijna hypnotiserend. Ik kan naar het water blijven staren, het kalmerende effect van de zee vind ik heerlijk. Omdat ik zelf enorm heb kunnen ontspannen van de zee, hoop ik dat mijn dierbaren bij mijn asverstrooiing ook dat ontspannen en rustgevende gevoel ervaren.

Olga - Hofwijk

Ik ben ooit op een heel mooi kerkhof geweest, ergens in Normandië. Daar heb je een pittoresk wit kerkje, met een kleine begraafplaats, bovenop een rots met uitzicht op zee. Dat lijkt me wel wat. Maar dat is totaal niet praktisch, want als mijn kinderen daar op bezoek willen moeten ze eerst een hele tocht afleggen. Dus toch maar wat dichter bij huis. Ik wil wel begraven worden, en ik denk op Hofwijk dan. Dat is vlak bij mijn woonplaats Overschie. Daar woon ik met veel plezier, dus dat zou ook wel bij me passen. Hoewel dat plekje in Normandië wel blijft lonken... Maar nee, het wordt Hofwijk. Een stuk gemakkelijker, en ook een prachtige begraafplaats. 

Dwien - Het strand

Ik zou uitgestrooid willen worden op het strand of in de zee. Het strand geeft mij een gevoel van vrijheid en rust. Het is nu ook bij leven een plek waar ik te vinden ben als ik tot rust wil komen. Tijdens het uitstrooien zouden de mensen die heel dicht bij mij staan lekker met hun blote voeten in het zand lopen en samen een mooie herinnering maken. Welk strand, maakt mij ook niet uit, het gaat om de zee en het zand, dit bij elkaar is voor mij altijd een mooi plaatje.

Romana - De Pannenhoef

Ik wil graag vanuit een vliegtuig uitgestrooid worden over de Pannenhoef. Dat is een bos vlakbij mijn huis. Ik kom daar graag want het gebied is echt prachtig! Ik houd van de natuur en ik heb er veel mooie herinneringen opgedaan. Het is ook een rustig gebied en iedereen kan er naartoe wanneer ze dat willen.

Melissa - De Hoge Veluwe

Ik vind het idee van eeuwige grafrust in een prachtig natuurgebied heel mooi. Ik wil dan zelf naar de Hoge Veluwe toe om een mooie plek uit te kiezen. Als het zover is word je begraven in een urn die gebaseerd is op de historische urnen die in het gebied gevonden zijn. Als mensen naar de urn willen dan kunnen ze er een mooi dagje uit van maken. Anders wil ik uitgestrooid worden. Waar precies maakt mij niet zoveel uit, als het maar een mooie en rustige plek is in de natuur.

Paul - Limburg

Familie is voor mij heel belangrijk, dus ik zou het liefst in mijn geboortestreek Limburg uitgestrooid willen worden. Dat kan ergens in de natuur of op een andere mooie plek. Maar dat mag mijn familie bepalen. Daarnaast hou ik heel erg van reizen, dus een gedeelte van mijn as mag in de Noordzee verstrooid worden. Zo kom ik uiteindelijk overal terecht.

Heb jij al een idee waar je uitgestrooid of begraven wilt worden en wil je het met ons delen? Laat het hieronder in een reactie weten!

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een mooie begraafplaats of asbestemming? Bekijk dan onderstaande bedrijven.
Bekijk alle leveranciers

Reacties (2)

Reactie van Ekkart karel op 24 mrt. 2019 00:00
"Ik wil op zee uitgestrooid worden als ik kom te overlijden maar ben alleen maar mijn kinderen zie ik niet meer en ik ben alleen heb niemand meer mijn laatse wens in de zee uitgestrooit worden de golven van de zee geven mij rust !! maar hoe moet Hoe moet men het aanvragen en waar?"
Reactie van Ria Oelbers op 6 jan. 2019 15:40
"Ik zou graag op zee uitgestrooid willen worden. Ik maak graag cruises en vind de zee zo rustgevend."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje