0
Terug naar overzicht

5 x Dure uitvaarten van beroemdheden

28/06/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
uitvaarten van beroemdheden

Over het algemeen is een uitvaart geen goedkope aangelegenheid. De totale kosten hangen uiteindelijk af van de afgenomen diensten en producten. Je kunt het zo duur maken als je maar wilt. Kijk maar eens naar enkele van de meest extravagante uitvaarten van wereldberoemde acteurs, muzikanten en politici. Van tientallen witte limousines als volgauto's, gouden uitvaartkisten tot duizelingwekkende bloemstukken. Alles voor een onvergetelijke 'exit!' Wij hebben uitgezocht wat de meest dure uitvaarten van beroemdheden hebben gekost. 

5 x Dure uitvaarten van beroemdheden

Michael Jackson

Het overlijden van de King of Pop op 25 juni 2009 schokte de wereld. Zijn muziek heeft een blijvende indruk achtergelaten en zijn fantastische performances op het podium zullen we nooit vergeten. Op 7 juli 2009 vond de herdenkingsdienst van maar liefst 1.3 miljoen dollar plaats in het Staples Center in Los Angeles. Deze werd bijgewoond door de meest populaire artiesten, waarvan enkele zelfs hebben opgetreden. De herdenkingsdienst van Michael Jackson was door zijn miljarden fans van over de hele wereld live te volgen op de televisie. MJ werd gepresenteerd in een vergulde massief bronzen Promethean-kist met een prijskaartje van ongeveer 25.000 dollar. De familieceremonie werd daarentegen bijgewoond door ongeveer 200 mensen en kostte rond de 1 miljoen dollar.

Princes Diana

De geliefde prinses Diana stierf in 1997 bij een auto-ongeluk in Parijs. De uitvaart van Lady Di, Princess of Wales, was er een die veel publieke verontwaardiging veroorzaakte. Als voormalige echtgenote van Prins Charles werd ze namelijk niet meer beschouwd als lid van de koninklijke familie. De monarchie had er daarom in eerste instantie voor gekozen om de vlaggen niet halfstok te hangen. Maar Diana was zo geliefd, dat de koningin vanwege de grote verontwaardiging van de bevolking van Groot-Brittannië van gedachten veranderde en uiteindelijk toestemming heeft gegeven voor een ceremoniële begrafenis. De kosten hiervan? Ruim 11 miljoen omgerekend in dollars.

Paus Johannus Paulus II

Paus Johannus Paulus II is een van de langstzittende pausen van de geschiedenis. Hij stond bekend om zijn vriendelijkheid en empathische vermogen. Zijn overlijden in 2005 ontroerde de wereld. De katholieke begrafenis van paus Johannus Paulus II heeft 12 miljoen euro gekost. Zijn uitvaart zorgde voor de grootste bijeenkomst van staatshoofden in de geschiedenis. De uitbundige afscheidsdienst van de paus werd onder andere bijgewoond door de voormalige presidenten van Amerika George W. Bush en Bill Clinton, ook Prins Charles van Wales was aanwezig.

Ronald Reagan

Ronald Reagan was een zeer belangrijke president van Amerika. Voor zijn uitvaart werd dan ook groots uitgepakt, en daar kwamen de nodige kosten bij kijken. De uitvaart van Reagan heeft namelijk ruim 400 miljoen dollar gekost! Achter deze kosten schuilt echter een verhaal. De dag dat Ronald Reagan kwam te overlijden, werd door president George W. Bush uitgeroepen tot nationale dag van de rouw. Deze registratie kostte echter veel geld; de aandelenmarkt werd gesloten en federale werknemers kregen een betaalde vrije dag. 

Elvis Presley

De begrafenis van de King of Rock-'n-Roll heeft meer dan 20.000 dollar gekost. In vergelijking tot bovengenoemde bedragen voor de dure uitvaarten van beroemdheden lijkt dit relatief weinig. Maar voor de tijd waarin Elvis is gestorven is dit een heus bedrag! De toenmalige president heeft voor zijn uitvaart 300 National Guards ingezet om de orde in de straten te bewaren, waardoor het gehele kostenplaatje uiteindelijk hoger uitviel. Presley werd naar Forest Hill Cemetery in Memphis gebracht en werd hierbij vergezeld door 17 witte limousines. Langs de straten stonden meer dan 80.000 fans hem op te wachten voor een laatste groet.

Bron: CNBC

Delen:

Leveranciers

Wij werken samen met uitvaartverzorgers die staan voor kwaliteit, een persoonlijke aanpak en aandacht voor jouw wensen.
Bekijk alle uitvaartverzorgers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje