0
Terug naar overzicht

Beroemde graven die veel bezoekers trekken

04/06/2024
Redactie
Delen:
graven van beroemdheden

Die-hard fans blijven hun idolen trouw tot het einde en zelfs daarna, als hun favoriete beroemdheid sterft. Een vorm van eerbetoon, ook na de dood van de beroemdheid, is het graf van hun favoriete ster bezoeken. Duizenden fans van over de hele wereld bezoeken jaarlijks de kerkhoven waar een beroemdheid begraven ligt. Maar ook mensen die niet per se fan zijn, vinden het vaak boeiend om deze graven te zien, omdat ze een soort must-see zijn geworden als je een bepaalde stad bezoekt. Wij vertellen je over enkele van deze beroemde graven, die veel bezoekers trekken.

John F. Kennedy

Het graf van de Amerikaanse president John F. Kennedy vind je in Virginia op de nationale begraafplaats van Arlington. Het graf van JFK kreeg in de jaren 60 meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar. Omdat het graf zoveel mensen aantrok, is het om veiligheidsredenen verplaatst. Vandaag de dag bezoeken nog steeds veel mensen het graf van JFK. Het graf herken je aan de eeuwige vlam. Naast hem liggen ook zijn overleden kinderen, broer en Jackie Kennedy begraven.

Michael Jackson

De plotse dood van The King of Pop maakte overal ter wereld veel emoties los. Het bracht miljoenen fans samen op verschillende plaatsen in de wereld. Het is dan ook onmogelijk om het graf van Michael Jackson niet te vermelden in deze lijst met beroemde graven die veel bezoekers trekken. Het graf van The King of Pop vind je op de begraafplaats Forest Lawn in Glendale, waar ook heel wat andere grote beroemdheden begraven liggen. Het lichaam van Michael Jackson ligt in een mausoleum, dat niet toegankelijk is voor bezoekers. Wel mogen zijn trouwe fans bloemen voor het mausoleum neerleggen. Wie het interessant vindt, kan vlak bij het mausoleum van Michael Jackson ook het graf van de wereldberoemde actrice Elizabeth Taylor bezoeken. Dat was een goede vriendin van Michael.

Elvis Presley

Ze zeggen weleens dat je in het graf de eeuwige rust vindt... Voor Elvis Presley was dit echter niet helemaal waar. Het graf van The King of Rock and Roll was eerst te bezoeken op de begraafplaats Forest Hill in Memphis, maar het moest verhuizen. Extreme fans hadden namelijk geprobeerd om het lichaam van Elvis te stelen. Het graf van Elvis vind je sindsdien op een andere begraafplaats in Memphis. Ondanks deze verplaatsing bezoeken nog steeds honderdduizenden fans jaarlijks het graf van Elvis.

Jim Morrison

Het legendarische graf van Jim Morrison heeft net als het graf van Elvis Presley heel wat meegemaakt. Zo hebben ze in 1988 een borstbeeld van de zanger gestolen, waardoor het graf van Jim Morrison vandaag minder 'spannend' is dan de graven van andere beroemdheden die ook op de begraafplaats Père-Lachaise in Parijs liggen. Dit neemt echter niet weg dat het graf van Jim Morrison nog steeds het meest bezochte graf is op de Franse begraafplaats. Bovendien was er in 1991 sprake van vandalisme op de dag dat Morisson 20 jaar dood was. Eeuwige grafrust? Voor Morrison niet helemaal! Trouwens, de gestolen buste hebben ze nooit meer teruggevonden. Wij vragen ons wel af wat ermee gebeurd is...

Bob Marley

Veel Bob Marley-fans zullen een bezoek aan Nine Miles niet willen missen. Dit kleine Jamaicaanse dorpje in Kingston is het geboortedorp en ook de laatste rustplaats van Bob Marley. Hij ligt er begraven in een mausoleum hoog in de bergen. Toeristen krijgen een rondleiding, waarbij ze met een gids het Bob Marley-museum bezoeken, namelijk het oude huis van de legendarische reggaezanger. Het huis en het graf van Bob Marley zijn ondertussen een toeristische attractie geworden en verdienen zeker een plaats in deze lijst met beroemde graven die veel bezoekers lokken.

Marilyn Monroe

De wereldberoemde Hollywood-actrice ligt begraven in het Westwood Memorial Park in Los Angeles. Fans van over de hele wereld bezoeken haar graf nog steeds en laten met een rode lippenstift een kusafdruk achter op de muur. Ook hangen er dagelijks verse bloemen bij het graf van Marilyn. Naast het graf van Marilyn Monroe is het graf van Hugh Hefner. In het Westwood Village Memorial Park liggen nog heel wat andere grote beroemdheden uit Hollywood begraven. Het is zeker een bezoekje waard, als je in de buurt bent.

Princess Diana

Het graf van prinses Diana mag zeker niet ontbreken in deze lijst met beroemde graven die veel bezoekers lokken. Het graf van prinses Diana is maar twee maanden per jaar open voor het publiek. Om precies te zijn: tussen juli en september wordt het terrein opengesteld. De fans van de prinses laten deze kans dan ook niet aan zich voorbijgaan. Er komen jaarlijks duizenden fans naar het graf, dat zich op het privédomein van de familie Spencer in Engeland bevindt. Dit privédomein ligt in Althorp (waar Diana is opgegroeid) op een klein eiland in het Round Oval-meer. Rond het gebied staan 36 berken die de leeftijd die Lady Di bereikte, symboliseren.

Frank Sinatra

‘The best is yet to come’ staat er op zijn grafsteen geschreven. Het graf van Frank Sinatra lokt jaarlijks duizenden bezoekers om het opschrift uit een van zijn bekende nummers te bewonderen. Het graf vind je in het Desert Memorial Park in Californië. De zanger ligt er echter niet alleen, want met hem zijn er ook een fles Jack Daniels en een pakje sigaretten begraven.

Bruce Lee

Het graf van vechtkunstacteur Bruce Lee heeft heel wat trouwe fans uit Mongolië pijnlijke voeten bezorgd in 1993. Een grote groep besloot namelijk om te voet naar het graf van Bruce Lee te gaan om hem daar op zijn verjaardag te kunnen herdenken. Het gaat hierbij niet om een kleine afstand, want het graf van Bruce Lee bevindt zich in Seattle. Het gaat om een afstand van maar liefst 6.000 kilometer. Dat is niet niks! Nog steeds lokt het graf van Bruce Lee jaarlijks duizenden fans van over de hele wereld.

Beroemde graven: een bezoekje waard!

Deze beroemde graven die veel bezoekers lokken, zijn zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Ken jij nog een bijzonder graf van een beroemdheid dat niet in dit lijstje staat? Laat het ons dan weten in de reacties.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje