0
Terug naar overzicht

Kasteel Fruithof

Klanten
beoordeling
0,0

Grandeur en authenticiteit met een eigenwijs karakter Verborgen parel in een groene oase van rust

Kasteel Fruithof 

Het karaktervolle Kasteel Fruithof dateert uit de zestiende eeuw en zowel het gebouw als de koetshuizen, waarvan een in gebruik is als restaurant, en de feeërieke vijver zijn gelegen in een groene oase van rust in Boechout, op een boogscheut van Antwerpen. Door zijn verschillende kamers en prachtige tuin is het kasteel een uitermate flexibel inzetbare locatie, geschikt om samen te komen voor het afscheid van een dierbare, gaande van 10 tot 300 gasten. Ons team gaat met veel zorg aan de slag om van de condoleance bijeenkomst een magisch samenzijn te maken! Volledig op maat, overgoten met frisse ideeën en verfijnde catering, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Labore et Constantia 

De geschiedenis van het kasteeldomein ‘Fruithof’ gaat terug tot in het begin van de 16de eeuw. In het jaar 1500 vinden we de eerste geschriften over het domein en in 1548 krijgt het ‘Huis van Aken’ zoals het dan gedoopt word nog bezoek van Karel V, die er enkele weken verblijft. Door de eeuwen heen kende het kasteel verschillende illustere bewoners. Philippe Moretus verbouwde begin 1900 het kasteel nog naar zijn huidige vorm en het domein werd ook nog sterk uitgebreid. De alom bekende familiespreuk van Plantin Moretus ‘labore et constantia’ kan men dan ook nog steeds terugvinden boven de haard in de statige inkomhal. Deze spreuk betekent ‘energie en doorzettingsvermogen’, en deze spreuk houden we ook in het achterhoofd bij het uitwerken van uw (condoleance) bijeenkomst, geen moeite is te veel om er een uniek samenzijn van te maken.

Flexibiliteit voor een uniek samenzijn 

Het kasteel werd verbouwd door Philippe Moretus in de jaren ‘20 en in 1986 kwam het in handen van de huidige eigenaars: de familie Onzea. Het kasteel Fruithof is al lang gekend en bemind in de gemeente Boechout. Van bij de opening fungeert dit statige gebouw met zijn unieke ligging in de open, groene ruimte aan de rand van de metropool. Een plek waar een ruim publiek zijn gading vindt. De zalen van het kasteel, zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping, zijn benoemd volgens kleur en bieden ook elk een totaal andere sfeer. De flexibiliteit biedt een enorme waaier aan mogelijkheden om deze verborgen parel naar uw hand te zetten voor uw bijeenkomst.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Fruithoflaan 15, 2530, Boechout , België

Laat een recensie achter

Deel je ervaring met Kasteel Fruithof voor anderen.

Contact

Neem contact op met de leverancier als je vragen hebt of iets wilt bestellen.

Fruithoflaan 15, 2530, Boechout , België
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje