0
Terug naar overzicht

Geef uitvaartbloemen een tweede leven

31/03/2020
Redactie
Delen:
Bloemen van de uitvaart hergebruiken

Heb je onze top 10 van uitvaartbloemen al gezien? Van de roos tot de paardenbloem: voor een crematie of begrafenis heb je veel keuzes. Veel mensen vinden het een spijtige zaak om zulke mooie bloemen nadien weg te gooien. Gelukkig bestaan er heel wat manieren om de bloemen opnieuw te gebruiken. Hieronder enkele suggesties:

Creëer je eigen schilderij

Droog de blaadjes van je bloemstukken en knutsel hiermee een kleurrijk schilderij. Gebruik een witte achtergrond, breng vloeibare lijm aan, en schik de blaadjes op je creatieve, eigen manier. Plaats ze in een kader, en voilà een blijvende, mooie herinnering waar een pakkende gedachte achter schuil gaat.

Maak een uniek juweel

Verwerk bloemen in een sieraad. Zo houd je je geliefde altijd dichtbij. Experimenteer met verschillende stijlen en vormen voor elke gelegenheid.

Laat je rouwbloemen vereeuwigen

Bij Floral Stories toveren ze met professionele droogtechnieken en epoxy je bloemen om tot een blijvend object of juweel. Kies je vorm en voeg eventueel wat as van je dierbare toe. Het is een unieke manier om herinneringen levend te houden.

floral stories

Foto: Floral Stories

Ontwerp je telefoonhoesje

Als er één voorwerp is dat we altijd bij ons dragen, is het onze gsm. Integreer enkele bloemen van de uitvaart in een transparant smartphone hoesje. Maar droog ze eerst heel goed en zorg ervoor dat ze helemaal plat zijn. Drapeer ze vervolgens in het hoesje en plaats je telefoon erin. Eenvoudig én mooi.

Maak zelf bruisballen voor in bad

Ah, het ultieme verwenmoment in bad! Die bruisballen waardoor je huid heerlijk zacht aanvoelt en de hele badkamer ruikt als een spa. Zou het niet bijzonder zijn om je eigen bruisbal te maken met bloemblaadjes die dierbare herinneringen vasthouden?

Hoe pak je dit aan? Verzamel de volgende ingrediënten:

  • 70 gram bakingsoda
  • 35 gram citroenzuur
  • 15 gram maïzena
  • 30 gram pure kokosolie
  • Geurolie naar keuze, misschien lavendel voor een kalmerende avond of vanille voor zoete dromen.
  • Een tintje kleurstof voor wat flair
  • En natuurlijk, jouw waardevolle gedroogde bloemblaadjes.

Mixen maar: Begin met de soda, citroenzuur, maïzena en kokosolie samen te voegen. Wanneer dit goed gemengd is, voeg je jouw gekozen geurolie en kleurstof toe.

De finishing touch: Vermaal wat van je gedroogde bloemblaadjes en voeg ze toe aan de siliconenvormpjes. Druk het mengsel stevig in de vormen.

Geduld, geduld!: Plaats je vormpjes twee uur in de vriezer. Even geduld hebben, maar geloof me, het wachten wordt rijkelijk beloond.

 

De volgende keer dat je een duik neemt in je bad, neem je ook een duik in de warme herinneringen die deze bruisballen met zich meebrengen. Een bad vol emotie, ontspanning en liefde. 

Zelf zeep maken met een speciale toets: bloemenzeep

Je zag ze vast en zeker al eens: die doe-het-zelf zeeppakketten online. Ze bevatten bijna alles wat je nodig hebt om je eigen, unieke stukje zeep te creëren. Alles, behalve jouw persoonlijk waardevolle gedroogde bloemblaadjes.

Hergebruik bloemen van de uitvaart met een kaars

Het integreren van gedroogde bloemblaadjes in kaarsen kan een betekenisvolle manier zijn om herinneringen levend te houden. Het is opnieuw een eenvoudig knutselwerkje. Je kiest je favoriete bloembaadjes en drukt ze met een naald in de was. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een subtiel ontwerp met slechts een paar blaadjes of een meer opvallend patroon. Het hergebruiken van bloemen van de uitvaart op deze manier toont aan dat het mogelijk is om op creatieve wijze dierbare herinneringen te behouden.

Vul je kerstballen met herinneringen

Gebruik transparante kerstballen en vul ze met gedroogde bloemen voor een persoonlijke touch tijdens de feestdagen.

Heb je zelf nog innovatieve ideeën voor het hergebruiken van begrafenisbloemen? Deel ze zeker met ons!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje