0
Terug naar overzicht

Een taart als zoete bijdrage aan het afscheid

18/05/2017
Redactie
Delen:
taart op een uitvaart

-ADVERTORIAL- Van je hobby je beroep maken, dat is wat veel mensen wel zouden willen. Dominique Luchies uit Almere deed het. Zij maakte al jaren taarten voor familie en vrienden. Begin 2015 besloot zij haar hobby uit te bouwen, dat jaar begon ze haar taartenwinkel in Almere. Sindsdien is 'Dominique's Taarten' een begrip in deze stad en daarbuiten. Dominique maakt taarten en sweet tables voor iedere gelegenheid. Ook aan uitvaarten en herdenkingsbijeenkomsten levert ze regelmatig haar zoete bijdrage.

Een taart voor iedere gelegenheid

Een taart op een uitvaart of een herdenkingsbijeenkomst? Daar denk je waarschijnlijk niet direct aan. Toch komt het volgens Dominique met regelmaat voor, en wordt het ook steeds normaler. "Het traditionele beeld van het plakje cake en kopje koffie is een beetje voorbij. Het is gewoon niet zo persoonlijk, en de tendens is toch dat uitvaarten of herdenkingsbijeenkomsten steeds meer doorspekt worden met persoonlijke elementen. In mijn werk zie ik dat terug in het feit dat de wensen van de klant steeds specifieker worden. Dat kan op verschillende manieren. Het kan allereerst in de vorm van een gebakje dat die persoon graag at. Maar daarnaast kan het uiterlijk van de taart betrekking hebben op het leven van de overledene. In de taart kun je dan een hobby van de persoon terug laten komen, of bijvoorbeeld een sportclub waar hij of zij fan van was."

Een persoonlijke werkwijze

De ene taart is natuurlijk de andere niet, en het maken van een taart voor een herdenking is natuurlijk anders dan het maken van een taart voor een bruiloft. Maar gaat Luchies in zo'n geval ook anders te werk? "Onze werkwijze is altijd persoonlijk. Hier in Almere hebben we een winkel waar mensen naartoe kunnen komen om een idee dat ze hebben met ons te bespreken. Dan gaan we om de tafel zitten en samen eens kijken naar de mogelijkheden. Deze aanpak hanteren we bij al onze klussen. Natuurlijk is de lading soms wel anders, en daar houden we dan ook rekening mee. Doorgaans worden onze taarten van tevoren betaald, bij een taart voor een afscheid factureren we achteraf. Deze kleine extra service is wel het minste wat we op zo'n moment kunnen bieden. Voor de rest leveren we -ongeacht de gelegenheid- altijd de hoogste kwaliteit, wat dat betreft is er dus geen onderscheid."

Wij leveren altijd de hoogste kwaliteit, ongeacht de gelegenheid

Een bijzondere klus

Maar wat is nou een bijzondere klus die Dominique met name bij is gebleven? "Een tijdje geleden hebben we een herinneringstaart gemaakt voor een bij de geboorte overleden tweeling. Het werd uiteindelijk een heel mooie, blauwe taart met sterren. Op de taart lagen twee engeltjes op wolkjes, met een halve maan op de achtergrond. Dit vond ik persoonlijk een heel bijzondere klus, het raakte me echt. Ik maak vaak taarten voor babyshowers, om dan voor een dergelijke trieste gelegenheid een taart te maken is van de ene kant heel mooi, maar je wordt er ook wel even stil van."

 

Een kijkje in het assortiment van Dominique's Taarten

Suikerbloemen

Nog een reden waarom klanten bij Dominique's Taarten aankloppen is het feit dat Luchies bedreven is in het maken van fraaie suikerbloemen, een redelijk specifieke skill die Luchies sinds kort ook tot in de puntjes beheerst. "Het maken van suikerbloemen gebeurt met behulp van een speciaal soort pasta die op etenswaren gebruikt kan worden. De bloemen zelf zijn puur ter decoratie, niet om op te eten dus. De pasta wordt heel erg hard. De bloemen die ik vaak maak zijn rozen, pioenrozen of hortensia's, maar ook hier kunnen we kijken wat de specifieke wens van de klant is. Vaak krijg ik de bloemen van de taart na afloop van -bijvoorbeeld- een bruiloft terug, en dan mag ik er voor het bruidspaar nog een mooi boeket van maken, dat ze vervolgens kunnen bewaren. Zo hebben de mensen nog altijd een aandenken aan de taart, zelfs nadat die opgegeten is."

Bewust klein blijven

Buiten die specialiteit, wat is nog een manier waarop Dominique's Taarten zich probeert te onderscheiden binnen het grote aanbod aan patissiers? "Ik denk dat onze kracht ligt in het feit dat we onze zaak bewust klein proberen te houden. We werken hier met zijn tweeën vanuit onze winkel in Almere en nemen altijd de tijd voor een klant. Samen bekijken we wat we gaan maken, en je merkt dat mensen dat waarderen. Of het nu een bruiloft of afscheid betreft: iedereen wil zoveel mogelijk zelf regelen. Het is heel bijzonder en leuk om samen tot iets moois te komen. En daarnaast zijn onze taarten gewoon heel erg lekker."

Wil je weten wat Dominique voor jou kan bakken? Kijk dan op hun website. Als je de fotogalerij bekijkt krijg je meteen een goede indruk van wat ze allemaal kan maken. Mocht je meer willen weten neem dan gerust contact op met Dominique Luchies. Ze spreektgraag alle mogelijkheden met je door.

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET DOMINIQUE'S TAARTEN

Delen:
RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje