0
Terug naar overzicht

10 moderne nummers voor de uitvaart uit 2022

23/03/2023
Redactie
Delen:
muziek_gitaar_muzieknoot

Ook in 2022 zijn er weer veel prachtige nummers uitgekomen. Vrolijke nummers, grappige nummers, emotionele nummers en ook heel veel geschikte nummers voor het afscheid van een dierbare. Ter inspiratie hebben wij een lijstje gemaakt met 10 moderne nummers voor de uitvaart uit 2022.

10 x Nummers voor de uitvaart uit 2022

1. Laat me los – S10 ft. BLØF

"Ik lig wakker, want ik had je graag verteld hoe mijn dag was. Met het licht aan, want ik ben soms nog bang in het donker." Het nummer 'Laat me los' gaat over het moeten loslaten en missen van een speciaal persoon. Als je goed luistert, hoor je zelf waarom dit liedje een plekje verdient in onze lijst met 10 moderne nummers voor de uitvaart uit 2022. Naast de mooie songtekst, kun je er niet omheen dat de stem van S10 betoverend is om naar te luisteren.

2. Als ik met de wind kon dansen – Bente

In dit nummer zingt Bente over moeilijke tijden. Het is oké als je soms even niet weet wat je met je emoties aan moet. Het bijzondere van dit liedje is dat er open wordt gezongen over de problemen die Bente ervaart met haar emoties. Bente weet ons in elk geval met elk gezongen woord te raken.

3. Lift me up – Rihanna

Rihanna's krachtige nummer 'Lift Me Up' is een eerbetoon aan wijlen Black Panther-ster Chadwick Boseman. Het nummer, dat is gemaakt als onderdeel van de soundtrack van de populaire film Black Panther: Wakanda Forever, is een emotioneel geschreven stuk ter ere van het leven en de impact van de bekende acteur. De songtekst is geschreven door zangeres Tems. Zij wilde iets schrijven dat een warme omhelzing uitbeeldt van alle mensen die zij in haar leven is kwijtgeraakt. Ze probeerde zich voor te stellen hoe het zou voelen als ze nu voor hen zou kunnen zingen en uitdrukken hoeveel ze hen mist.

4. How do I say goodbye – Dean Lewis

"To someone who's been with me for my whole damn life? You gave me my name and the color of your eyes. I see your face when I look at mine. So how do I, how do I, how do I say goodbye?" How do I say goodbye van Dean Lewis gaat over de angst om zijn vader te verliezen. In 2019 werd zijn vader gediagnosticeerd met kanker. Dean schreef dit liedje, omdat hij afscheid moest nemen van zijn vader, maar daar nog helemaal niet klaar voor was.

5. Hoor je mij – S10

'Hoor je mij' was het campagnelied voor 3FM Serious Request 2022. “Het gaat niet voor altijd zo zijn”, is een regel die herhaald wordt in het nummer. In zware periodes kan het aanvoelen alsof de tijd stil staat. Dit liedje laat je juist weten dat er weer andere tijden aan komen. Betere tijden. "Ik vind het heel belangrijk om het positieve te benadrukken in plaats van de negatieve kanten te belichten", geeft de zangeres aan tijdens een radiouitzending met 3FM-dj's Rob en Wijnand. Een mooi nummer om naar te luisteren als je het even niet meer ziet zitten.

6. Grijs – Jaap Reesema

Het nummer gaat over een periode waarin de wereld om je heen grijs lijkt te zijn. Dit gevoel kun je na het verlies van een dierbare hebben. Een periode waarin je de rode draad in het leven even kwijt bent en niet weet wanneer deze weer verschijnt. Jaap Reesema zong dit nummer tijdens de vierde aflevering van het vijftiende seizoen van Beste Zangers en wist onder andere de kijkers thuis in de ziel te raken. Nielson schreef het nummer 'Grijs' toen hij zelf een moeilijke periode doormaakte.

7. Voor altijd hier – Tabitha

'Voor altijd hier' gaat over een persoon die je niet wilt missen en voor altijd bij je wilt hebben. Het liedje beschrijft dat in de werkelijkheid je iemand niet voor altijd bij je kan hebben, hoe graag je dit misschien wel zou willen. Het mooie aan dit nummer is de meeslepende tekst, maar vooral ook de aangename stem van Tabitha. Dit nummer mocht niet ontbreken in onze top 10 moderne nummers voor de uitvaart uit 2022.

8. One last dance – John Legend

'One last dance' gaat over het terugdenken aan de mooie tijd die je met iemand hebt gehad en met wie je nog graag een laatste dans zou willen hebben. "When that melody plays and I see your face, the memories race right back to me and I hope you give me one last dance." One last dance is een mooi nummer met een vrolijk deuntje voor de uitvaart van een geliefde. 

9. The 30th – Billie Eilish

Als je op zoek bent naar een 'zacht' nummer dat je meeneemt op een reis door een specifiek verhaal, zoek dan niet verder. Billie's ballad 'The 30th' gaat over het vreselijke auto-ongeluk van een dierbare waarvan Billie getuige was. De tekst draait om thema's als dood en pijn. Ze vertelt hoe haar vriendin bewusteloos raakte na de crash, wakker werd in de ambulance en hoorde wat er gebeurde terwijl ze op weg was naar het ziekenhuis. Luister zelf maar eens naar het nummer...

10. Beloof je dat – Maan

'Beloof je dat' hoort zonder twijfel thuis in dit rijtje met moderne nummers voor de uitvaart uit 2022. Met teksten als: "Wil je beloven dat je bij mij blijft? Beneden of boven. Omdat ik niet zonder kan. Beloof je dat? Soms wil ik terug naar de tijden van vroeger. Zo onbezonnen en zo niets vermoedend. Ik kon het niet weten. Zo is het leven", weet Maan ons te raken. De rustige melodie en de mooie stem van Maan creëren een liedje waarbij je je emoties de vrije loop kan laten gaan. 

Moderne nummers voor de uitvaart uit 2022: extra nummer

Hoewel bovengenoemde 10 nummers voor de uitvaart uit 2022 prachtig zijn, was er één nummer dat vorig jaar ontzettend veel media-aandacht heeft gekregen. En dat nummer mogen we uiteraard niet vergeten in dit lijstje. We hebben het hier over ‘L’enfer’ van zanger Stromae. Hij bracht dit gevoelige nummer voor het eerste live ten gehore tijdens het Franse journaal. Zijn verrassende perfomance ging de hele wereld over. Niet alleen de manier waarop hij het nummer heeft uitgebracht, maar vooral de songtekst raakte iedereen. Met het ontroerende nummer L'enfer maakt Stromae een belangrijk thema bespreekbaar, namelijk de gedachten van mensen die zelfdoding overwegen. Een gevoelig onderwerp dat nog vaak als taboe wordt gezien. In het nummer zingt hij over zijn persoonlijke ervaring met dit soort gedachten. Bekijk hieronder de spraakmakende uitzending. Tip: zet de ondertiteling in de video aan.

Ken jij mooie nummers die vorig jaar zijn uitgekomen en goed passen in ons lijstje met moderne nummers voor de uitvaart uit 2022? Deel deze dan in de reacties!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje