0
Terug naar overzicht

6 x Bijzondere waden uitgelicht

18/07/2023
Stephanie Sequeira
Delen:
Bijzondere waden

Een wade is een laken of doek die wordt gebruikt als alternatief voor een traditionele kist bij een uitvaart. De overledene wordt gewikkeld in de wade voordat hij of zij wordt begraven of gecremeerd. Waden worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, linnen, wol of zijde en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en culturele tradities. Sommige waden zijn eenvoudig en onversierd, terwijl andere zijn versierd met symbolische borduursels, patronen of stiksels. Ter inspiratie lichten wij zes bijzondere waden uit.

 6 x Bijzondere waden

1. Een wade in bloemvorm

Cocon-Amsterdam beschikt over een ruim assortiment van bijzondere waden, waaronder twee waden in de vorm van bloemen. Zo hebben zij een wade met een wel zeer opvallende en unieke vorm. De wade is namelijk geïnspireerd op de pioenroos. Deze bijzondere wade bestaat uit eenentwintig 'losse' blaadjes en heeft een doorsnede van drie meter. Dankzij de vorm kunnen nabestaanden er voor kiezen om hun dierbare blad voor blad toe te dekken. Dit maakt dat deze wade een mooi onderdeel kan uitmaken van het afscheidsritueel. Naast de pioenroos wade, biedt Cocon-Amsterdam ook een prachtige klaproos wade. De waden zijn van ecologische teelt en handgeverfd met natuurlijke pigmenten én perfect voor bloemenliefhebbers!

cocon-amsterdam

2. Kimono wade

Een wade met mouwen en een capuchon? Ja, echt! De Kimono wade van Beerenberg is niet voor niets bijzonder in zijn soort. Met de Kimono wade kun je de handen en/of het gezicht van de overledene onbedekt laten tijdens het afscheid nemen. Daarnaast heeft deze bijzondere wade de mogelijkheid om de voeten in een speciaal daarvoor ontworpen gedeelte te plaatsen. De Kimono wade kan bestaan uit 100% katoen (canvas) en/of 100% linnen. Een combinatie van linnen en katoen is ook mogelijk. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en ook hierin kan een combinatie gemaakt worden. 

kimono wade beerenberg

3. Een wade van vilt

De meeste waden zijn gemaakt van vergankelijk materiaal. Zo zijn er duurzame varianten te vinden, gemaakt van bijvoorbeeld hennep, linnen of vilt. Koester gebruikt deze materialen, en voornamelijk vilt, om met een persoonlijke wade een warme bijdrage te leveren aan het afscheid. Vilt is een warm, zacht aanvoelend materiaal. Het aanraken hiervan voelt voor veel mensen erg prettig. Daarnaast is het ook geruststellend om te weten dat je dierbare gewikkeld ligt in een zachte en mooie wade die bij hem of haar past. Zoals onderstaande vilten wade met mooie kleurrijke figuurtjes erin verwerkt.

koester

4. Een wade van kleurrijk taft

Taft of tafzijde is een stof gemaakt van katoen, zijde of synthetische vezels zoals polyester. Deze stof staat bekend om zijn zijde achtige glans en stijve oppervlak en om zijn stevigheid en duurzaamheid. In het assortiment van Rouwdoeken vind je een prachtige wade gemaakt van taft. Deze unieke rouwdoek heeft een prachtig kleurverloop van mosgroen naar goudgeel en bordeaux. Door deze om de overledene te wikkelen ontstaat een prachtig kleurpallet.

rouwdoeken

5. Een stoere wade van canvas

Of wat dacht je van een wade waar je op kunt schrijven? WikkelWaardig biedt deze mogelijkheid. Hun canvas wade heeft niet alleen een stoer uiterlijk, maar is ook nog eens beschrijfbaar. Nabestaanden kunnen tijdens het afscheid een persoonlijke tekst op de wade schrijven als laatste groet. Canvas is een stevige stof, maar door een iets andere weving, voelt de wade toch erg zacht aan.

wikkelwaardig

6. Paarse wade met golvenpatroon

De wollen waden van Wade-Zacht hebben allemaal mooie warme en intense kleuren. Ze zijn zacht en soepel, met organische vormen aan de buitenkant en effen aan de binnenkant. Op onderstaande afbeelding zie je één van de prachtige waden met aan de buitenkant een golvenpatroon gemaakt in veel verschillende paarstinten. De bijzondere wade is volledig van vervilte wol gemaakt en kan bij leven gebruikt worden als bedsprei.

wade-zacht

Bij het kiezen van een wade is het belangrijk om rekening te houden met de voorschriften en vereisten van de begraafplaats of het crematorium. Bezoek onze leverancierspagina voor meer bijzondere waden.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een bijzondere wade? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers van waden

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje