0
Terug naar overzicht

Jaarlijkse herdenking van verkeersslachtoffers

17/11/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
Jaarlijkse herdenking van verkeersslachtoffers

Wereldwijd komen jaarlijks ruim 1,3 miljoen mensen om in het verkeer. Om de verkeersslachtoffers te eren, vindt elk jaar op de derde zondag van november de Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers plaats. In dit artikel vertellen we meer over deze dag.

Aandacht voor veiliger verkeer

De Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers is in het leven geroepen door de organisatie FEVR (Fédération Européenne des Victimes de la Route). Dit is de Europese federatie van nationale verenigingen van verkeersslachtoffers. De hierbij aangesloten landen herdenken allen hun verkeersslachtoffers op de Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers. Naast stilstaan bij de verkeersslachtoffers, nabestaanden van verkeersslachtoffers en slachtoffers met blijvend letsel, wordt op de Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers ook aandacht gevraagd voor veiliger verkeer. In aanloop naar deze dag kunt u onder andere veel meer verkeerscampagnes verwachten. Ook worden publiekelijk rapporten gedeeld met informatie en gegevens over de verkeersveiligheid op internationaal niveau.

Omzien naar elkaar

Het thema van de Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers 2022 is: “Omzien naar elkaar”. Dit thema is gekozen uit de ervaring dat verkeersslachtoffers en nabestaanden blijvend warmte en aandacht nodig hebben. Ze willen gehoord en gezien worden. Hun verhaal kwijt kunnen. Het omzien naar elkaar kan soms op subtiele wijze en -passend in het moment- worden ingevuld.

De eerstvolgende collectieve herdenking van verkeersslachtoffers vindt plaats op zondag 20 november 2022. Ter ere van de verkeersslachtoffers en als blijk van steun aan de nabestaanden, kunt u een kaarsje voor het raam plaatsen.

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Delen:

Leveranciers

Hulp bij rouw nodig? Bekijk eens onderstaande professionals op het gebied van rouwbegeleiding.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje