0
Terug naar overzicht

RememberMe live te gast bij NPO Radio 1!

20/11/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
RememberMe live te gast bij NPO Radio 1!

Op zondag 8 november 2020 was Orlanda Adams, initiatiefnemer van RememberMe.nl, te gast in een live-uitzending van NPO Radio 1. Tijdens de uitzending werden onder andere onderwerpen als een hologram op de uitvaart, het regisseren van je eigen uitvaart en de mogelijkheden voor een persoonlijke uitvaart besproken.

Uitvaart in eigen regie

Je eigen uitvaart voorbereiden... De een denkt er liever nog lang niet over na en de ander heeft al helemaal uitgestippeld hoe zijn of haar uitvaart eruit moet komen te zien. De behoefte aan een persoonlijke uitvaart groeit en mensen nemen steeds meer de regie in eigen handen. Juist vanwege deze verschuivingen is het belangrijk om de consument zoveel mogelijk te informeren en inspireren omtrent rouw, verlies en de uitvaart, zodat ze op de hoogte blijven van wat er allemaal mogelijk is. Want dat plakje cake met een kopje koffie op de uitvaart mág best plaatsmaken voor een borrelplankje en een glaasje prosecco. En die zwarte rouwauto die helemaal niet bij jouw persoonlijkheid past? Die kun je bijvoorbeeld vervangen door een blauwe Volkswagenbusje. Zoals Orlanda ook in de uitzending aangeeft, zijn mensen toch meer aan het kijken naar wat er bij hen past: "Mensen denken eerder na over hun eigen uitvaart. Je ziet steeds beter terugkomen dat we niet meer zo veel angst hebben om het bespreekbaar te maken."

Uitbundig!

Na heel wat vertelt te hebben over de diverse mogelijkheden voor een persoonlijke uitvaart en het voorbereiden van je eigen uitvaart kreeg Orlanda de vraag of zij hier zelf al over nagedacht heeft. "Oja zeker! Bij mij wordt het lekker uitbundig!", antwoord Orlanda hier meteen op. Als het aan haar ligt mag haar leven letterlijk gevierd worden op haar afscheid. Als een echte Bourgondiër mogen goed eten en een lekker wijntje dan ook niet ontbreken!

Beluister het volledige radio-interview met NPO Radio 1 hier.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje