0
Terug naar overzicht

Tips voor een intieme uitvaart in tijden van corona

29/10/2020
Redactie
Delen:
uitvaart in tijden van corona

Waardig afscheid nemen van een dierbare is natuurlijk voor veel mensen belangrijk. Toch is het in deze tijd lastig om alle wensen in vervulling te laten gaan. Door het coronavirus zijn namelijk ook uitvaarten niet meer zoals wij het gewend waren. Hoe kun je in deze tijd toch nog voor een persoonlijke en intieme uitvaart zorgen? Ter inspiratie geven wij 6 tips voor een intieme uitvaart in tijden van corona.

6 tips voor een intieme uitvaart in tijden van corona

1- Oproep aan de afwezigen

Grote kans dat niet alle dierbaren, vrienden en/of kennissen bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Om toch een gevoel van samenhorigheid te creëren, is het een mooi gebaar om een oproep te doen aan de afwezigen. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om op een bepaald tijdstip allemaal tegelijkertijd het favoriete nummer te draaien van de overledene. Dit kan natuurlijk ook een minuut stilte of het branden van een kaarsje zijn. Het idee hierachter is dat hoewel je niet fysiek aanwezig bent, je wel in gedachten samen bent.

2- Persoonlijke kist

Dit is in alle gevallen al een mooi gebaar, maar vooral nu is het extra speciaal om een persoonlijke kist te hebben. Een kist die past bij de overledene. Denk hierbij aan een bepaalde kleur of type kist. De kist kun je ook omringen met speciale foto's van de overledene waar je mooie herinneringen aan hebt of één voor één door de gasten laten beschilderen met een boodschap of tekening. Van de thuisblijvers kun je hun boodschap eventueel zelf vooraf al op de kist schilderen. Beerenberg biedt erg veel mogelijkheden aan voor een uitvaartkist met een persoonlijk tintje.

3- Iets typerends meenemen

Zoals bij het hospiteren van een kamer weleens wordt gevraagd, is het eigenlijk bij een uitvaart ook helemaal geen gek idee om de genodigden te vragen iets typerends mee te nemen. Alleen hier natuurlijk in het teken van de overledene. Op deze manier geef je de gasten ook de kans om mee te denken met het afscheid en voelen zij zich er meer bij betrokken. Het gevoel dat zij een bijdrage mogen leveren aan de uitvaart kan daarnaast ook erg fijn zijn voor hun eigen rouwverwerking.

4- Out of the box catering

Wat catering betreft is dit ook een goede manier om de overledene te eren. Je favoriete eten zegt veel over je. Neem dit mee in het afscheid. Door out of the box te denken komen mooie ideeën naar boven. Een mooi alternatief voor een uitgebreide catering op de uitvaart zijn lunchboxen of lunchtasjes. The Real Gentlemen & co. stelt aan de hand van jouw wensen goed gevulde lunchtasjes samen die je aan de gasten mee kunt geven (zie onderstaande foto). Hierin kun je bijvoorbeeld ook de favoriete snacks of snoepjes van de overledene meegeven. Ook bijzonder is om de afwezigen te tippen om op de dag van de uitvaart een favoriet gerecht te eten wat de overledene lekker vond. 

Let op: per locatie kan de mogelijkheid voor de catering verschillen vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De 'Surprise' Bag van The Real Gentlemen & co

5- Een intieme uitvaart in tijden van corona met Viewneral

Ken je onze uitvaartdienst 'Viewneral' al? Dit is een nieuwe manier van afscheid nemen. Een (inter)actieve uitvaartdienst die je zowel persoonlijk als op afstand kunt vormgeven en bijwonen. Zo neem je digitaal afscheid op een persoonlijke manier en ben je op een bijzondere manier toch nog samen op afstand. Bekijk hier de mogelijkheden voor een intieme uitvaart in tijden van corona met Viewneral

6- Herinneringen in een mooi potje

Voor de nabestaanden zijn herinneringen aan een overledene natuurlijk speciaal, het houdt diegene toch nog een beetje dicht bij hen. Om op een mooie en laagdrempelige manier deze momenten te delen kun je gebruik maken van een memory jar op de uitvaart. Het idee hierbij is dat de gasten een lief berichtje of een bijzondere herinnering aan de overledene op een papiertje schrijven en deze in een mooi potje stoppen. Wanneer de nabestaanden hier behoefte aan hebben kunnen zij de herinneringen er weer bij halen en stilstaan bij de mooie momenten. Gelukkig kan dit prima coronaproof. De gasten nemen gepaste afstand en door genoeg pennen neer te leggen kan iedereen zijn of haar gebruikte pen mee naar huis nemen.

Heb jij zelf nog mooie tips voor een intieme uitvaart in tijden van corona? Deel deze dan vooral in de reacties onder dit artikel. Wie weet kun je een ander helpen met jouw tip(s). 

 

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een cateraar die graag met jou meedenkt over de mogelijkheden voor de catering op een intieme uitvaart in tijden van corona? Neem een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje