0
Terug naar overzicht

Tips om gedenkmonumenten te personaliseren

18/11/2019
Redactie
Delen:
grafkunsten
Advertorial

Eerlijk: stiekem moet je er vast niet aan denken om voor je eigen afscheid zo een dertien-in-een-dozijn gedenksteen te krijgen. Dat snappen wij helemaal. Het liefste zien wij dat je alle onderdelen van een uitvaart zoals rouwkaarten en -bedankjes of de kist zo veel mogelijk afstemt op de wensen van de betreffende persoon. Dus waarom dit dan ook niet doen met de gedenksteen? Er is namelijk heel veel mogelijk... En ja, daar gaan wij je in dit artikel al het fijne over vertellen.

Hoe laat je emoties terugkomen in een gedenksteen?

Het is een feit dat iedereen met eigen en unieke emoties kampt bij een verlies. Waar de ene wegduikt in verdriet en stilte, daar zal de ander juist misschien wel heel actief op zoek gaan naar afleiding. Bij het uitzoeken van een gedenksteen kan het lastig zijn om met zijn allen tot een ontwerp te komen. Niet alleen neem je hierbij de wensen van de overleden persoon als uitgangspunt; het is ook belangrijk dat jullie emoties en gevoelens terug te vinden zijn in dit monument. Hoe je dit kunt doen? Hier een aantal tips:

  • Het gebruik van bepaalde kleuren
  • Het gebruik van bepaalde materialen
  • Het kiezen van een mooie vorm
  • Het toevoegen van een eigen tekst en/of foto

Ik heb ervaren hoe fijn het voor de nabestaanden is als de gedenksteen volledig aansluit op een overleden zoon of dochter; een roze gedenkplaat bijvoorbeeld of met een foto van iemands lievelingspaard - Denise Thiry, Grafkunsten

Lekker vertrouwd: thuis de wensen bespreken

Wij spotten een bijzonder bedrijf dat prachtige gedenkstenen ontwerpt, namelijk Grafkunsten. Waarom deze zaak in onze ogen zo bijzonder is? Niet alleen kunnen ze gehoor geven aan de bovengenoemde punten (eigen kleur, stijl, vorm en personalisatie door middel van foto en/of tekst), ook komen ze graag bij jou thuis langs om de wensen te bespreken. Ze weten immers hoe lastig deze periode voor jullie is en doen er dan ook alles aan om het contact met jullie zo fijn en vertrouwd mogelijk te houden.

Aan die vergunning hoef jij niet te denken

Het is wettelijk vastgesteld dat voor het plaatsen van grafmonumenten een vergunning nodig is. No worries: op het moment dat jij de persoonlijke gedenksteen gaat maken samen met Grafkunsten, regelen zij dit allemaal voor je. Inderdaad: het aanvragen van de vergunning en het plaatsen van het grafmonument is bij de service inbegrepen. Niet alleen in Nederland, maar ook in België. Weer een zorg minder, toch? :)

Grafmonumenten waarvan je zeker weet dat de kleuren mooi blijven

Op het moment dat je een bepaald grafmonument wilt gaan personaliseren, kan het zijn dat je kleuren toe wilt voegen. Kleuren die passen bij de persoonlijkheid van de overledene. Of kleuren die ook een mooi plekje hadden in de decoratie van de uitvaart bijvoorbeeld. Denise Thiry, het creatieve brein achter Grafkunsten, vindt het heel belangrijk dat jouw gedenksteen zo lang mogelijk mooi blijft. Want eerlijk: het is ontzettend zonde als de kleuren op de steen geleidelijk dof worden. De persoon voor wie de gedenksteen is bestemd, verdient immers een eerbetoon dat mooi is...en blijft. Bij Grafkunsten werken ze bij de solide surface grafmonumenten met een UV-protectie, waardoor ze een fabrieksgarantie van twaalf jaar kunnen garanderen. Benieuwd naar de grafmonumenten? Dan kun je hier op je gemakje een aantal mooie voorbeelden bekijken.

Van natuursteen en glas tot roestvaststaal en solid surface

Solid surface is overigens niet het enige materiaal dat Grafkunsten gebruikt in haar producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gedenksteen van natuursteen? Of een grafmonument helemaal gemaakt van glas? Ook prachtig: een monument gemaakt van roestvrijstaal. Ga samen met de familie eens na waar jullie voorkeur naar uit gaat en neem hier onder andere jullie budget in mee. Wat betreft kwaliteit hoef je geen twijfels te hebben: alle materialen zijn duurzaam en kleurvast. Alle kleuren zijn leverbaar en er zijn eindeloos veel mogelijkheden met (foto)decoratie. Zeker in het geval van kindergedenktekens kan dit heel belangrijk zijn. Denise, die met een flinke dosis passie vertelt over hun creaties, vult aan: "Ik heb ervaren hoe fijn het voor de nabestaanden is als de gedenksteen volledig aansluit bij de overleden zoon of dochter; een roze gedenkplaat bijvoorbeeld of met een foto van iemands lievelingspaard. Natuurlijk spreek ik alles altijd persoonlijk door met de nabestaanden. Alleen zo komen we tot een ontwerp dat recht doet aan ieders wensen en verwachtingen "

Laat ook gelijk een gepersonaliseerde urn of assieraad maken

Wist je trouwens dat Urnenhemel.nl de webwinkel is van Grafkunsten? Hier verkopen ze een mega collectie aan (mini) urnen, assieraden en gedenkgeschenken. En ja, deze kun je direct online bestellen. Je hoeft dus niet de winkel in te duiken. Scheelt jou weer tijd... En een hoop gedoe ook trouwens.

Inspiratie opdoen in showroom & showtuin

Wil je de gedenkstenen graag met eigen ogen bewonderen voordat je daadwerkelijk iets gaat laten maken? Geen probleem. Grafkunsten is gevestigd in Kattendijke en heeft naast een showroom ook een hele mooie showtuin. Zoals we eerder al zeiden hoef je natuurlijk de deur niet uit als je dat niet wilt. Ze komen namelijk net zo graag jullie kant op. Als jullie je er als nabestaande maar fijn en prettig bij voelen. Dat is het aller-, allerbelangrijkste. Vooral dat laatste is wat ons betreft heel erg kostbaar: mensen die zich in je inleven en rekening houden met je gevoel. Wij zijn in ieder geval nu al groot fan van Grafkunsten... Alleen al de gedrevenheid en het warme gevoel waarmee de mensen achter het bedrijf te werk gaan is goud waard!

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET GRAFKUNSTEN.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje