0
Terug naar overzicht

Unieke en persoonlijke afscheidskunst

05/08/2021
Stephanie Sequeira
Delen:
afscheidskunst

Na het verlies van een dierbare kan de behoefte ontstaan om de mooie herinneringen samen en emoties te verwerken in een tastbaar object. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van afscheidskunst, een kunstwerk dat recht doet aan de overleden dierbare en jouw wensen.

Afscheidskunst is erg persoonlijk en kan zeer divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan een beeldje of een schilderij, maar ook aan kunstwerken met as erin verwerkt. Het is een bijzondere manier om het gemis een plekje te geven en een mooi aandenken in huis te hebben. Ter inspiratie lichten wij enkele voorbeelden van unieke en persoonlijke afscheidskunst uit.

Afscheidskunst uitgelicht:

Een stijlvolle urntotem

De urntotem, oftewel persoonlijke herinneringsurn, van Artmind is een symbool van hoop en vertrouwen. Deze urntotem wordt volledig met de hand gevormd. Steen voor steen maakt Artmind van de totem een magisch geheel. Uiteindelijk wordt het een persoonlijk en bijzonder gedenkteken waarin een deel van de as van je dierbare bewaard kan worden. Daarnaast kun je de urntotem helemaal naar wens laten samenstellen. Het is zelfs mogelijk om jouw eigen tekst erin te verwerken. Ieder element staat voor een fase, gebeurtenis of speciaal moment. Hierdoor draagt iedere totem zijn eigen unieke verhaal met zich mee en krijgt jouw dierbare een fijn plekje in huis zonder dat het de lading van een urn heeft. Op onderstaande foto zie je een voorbeeld van een urntotem, is het geen plaatje?

artmind

KunstUrnen

KunstUrnen zijn unieke, as-kunstwerken die persoonlijk worden geschilderd door Jeanette Lotz. Na een persoonlijk gesprek, waarin onder andere wordt besproken wat de overledene voor een persoon was, gaat Jeanette aan de slag met een urn van porselein, keramiek of biologisch afbreekbaar materiaal. Je kunt kiezen uit diverse vormen en groottes en ook objecten voor kleine hoeveelheden as. Door gebruik te maken van passende kleuren en materialen wordt het een urn die echt bij je dierbare past.

kunsturnen

Keramieken waxinelichthouders

Het assortiment bij Mijn Herdenking bestaat uit ambachtelijke objecten waarmee ze voor jou een unieke herinnering kunnen creëren. Denk aan as-sieraden, urnen en glasobjecten met foto's die mooie herinneringen aan jouw dierbare oproepen. Maar ook deze keramieken waxinelichthouders die in de Raku-techniek worden gestookt mogen niet onbenoemd blijven. Ieder waxinelichthoudertje is 100% handgemaakt. Deze prachtige kleine kunstwerkjes zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan de lievelingskleur van de overledene om het extra persoonlijk te maken. Geef deze een plekje in huis en maak er bijvoorbeeld een ritueel van om op speciale dagen, zoals de verjaardag van de overledene, een kaarsje aan te steken.

waxine lichtjes

 

Afscheidskunst gemaakt van bestaande voorwerpen

Verzamelde de overledene schelpen, mooie steentjes, sieraden of andere spullen, die je nu hebt weggestopt in een doos? Dan kun je deze ook laten verwerken in prachtige afscheidskunst, zodat je deze altijd in zicht hebt en de verhalen en herinnering die de spullen meedragen levend te houden. Ancurio maakt van bestaande voorwerpen een nieuw sieraad of kunstwerk dat je als wandversiering kunt ophangen. Hoe bijzonder is dat?! Bekijk onderstaand een voorbeeld van het werk van Ancurio.

Porseleinen afscheidskunst: interieursieraden

Blooming Ashes maakt porseleinen interieursieraden om de as van een overleden dierbare een ereplaats te geven in het interieur. De interieursieraden kun je gebruiken als waxinehouder of als een vaasje waarin je verse of gedroogde bloemen kunt plaatsen. Door de as krijgt het object een mooie structuur en een parelmoerachtige glans. Een bijzondere manier om een dierbare in huis te herdenken.

blooming ashes

Een bronzen beeldje met een verhaal

Nicole Wegman van Art to remember maakt gedachten en herinneringen tastbaar. Emotie en gevoel worden gegoten in brons. De beeldjes die zij maakt staan symbool voor het vieren van het leven of kunnen troost en steun bieden bij het verlies van een dierbare. Naast de beeldjes met jouw eigen persoonlijke verhaal, kun je bij Art to remember ook terecht voor een prachtige portrettekening. Ze werkt op papier met potlood en inkt (aquarel), naar jouw mooiste foto en kan zelfs foto’s samenvoegen tot een beeld dat je voor ogen hebt. Prachtig om in te lijsten en een speciaal plekje in huis te geven!

art to remember

Delen:

Leveranciers

Kijk voor meer unieke en persoonlijke producten om een overleden dierbare te herdenken ook eens bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje