Terug naar overzicht

Moderne uitvaartmuziek 2017: vijf liedjes ter inspiratie

22/02/2018
Stephanie Sequeira
Delen:
uitvaartmuziek 2017

Bij veel mensen speelt muziek een belangrijke rol in het leven. Je luistert naar muziek wanneer je blij bent, op een feestje, maar ook wanneer je afleiding nodig hebt van je verdriet. Muziek kan ook een belangrijke rol spelen tijdens de uitvaart. Door het kiezen van bepaalde nummers kun je de uitvaart meer persoonlijk maken. Omdat dat ene nummer je aan hem of haar doet denken, de tekst zo toepasselijk is of het zijn of haar lievelingsmuziek was. Om het kiezen van moderne uitvaartmuziek iets makkelijker te maken hebben we hieronder een een top-5 samengesteld met moderne uitvaartmuziek 2017.

5 x moderne uitvaartmuziek 2017:

1- Luke Sital-Singh - Killing Me

Dit nummer van Luke Sital-Singh is een eerbetoon aan zijn grootmoeder. Hij omschrijft hoe het leven van zijn grootmoeder is sinds de dood van zijn grootvader. Ondanks dat het leven doorgaat, zijn er momenten dat de pijn van het verlies weer naar boven komt. Luke Sital-Singh brengt dit gevoel in dit nummer op een mooie manier over.

2- Ed Sheeran - Supermarket Flowers

Ed Sheeran heeft dit lied geschreven als eerbetoon aan zijn overleden grootmoeder. Sheeran zingt in dit nummer "I'm in pieces, it's tearing me up, but I know a heart that's broken is a heart that's been loved". Een emotionele tekst die de gevoelens van de nabestaanden op een prachtige manier verwoordt.

3- Heavy - Linkin Park ft. Kiiara

Sterk blijven in een periode waarin je iemand verliest is altijd moeilijk. In dit nummer van Linkin Park en Kiiara wordt gezongen over een zware en moeilijke periode waarin het lijkt alsof alles te veel wordt om te verdragen. Ondanks het overweldigende emotionele gevoel is het belangrijk dat je het verdriet probeert te overwinnen. Een heel mooi liedje uit deze top-5 uitvaartmuziek 2017.

4- John Mayer - You’re Gonna live Forever In Me

De getalenteerde John Mayer heeft meerdere prijzen binnengehaald met zijn mooie nummers die voornamelijk worden begeleid onder het gitaarspel van Mayer zelf. Deze rustige pianoballade van John Mayer komt overeen met het bekende gezegde “uit het oog, maar niet uit het hart”. De titel van het nummer zegt het eigenlijk al; de herinneringen aan de overledene zullen voor altijd bij je blijven.

5- Sam Smith - Too Good At Goodbyes

Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen. Hoewel Sam Smith in deze ballade “too good at goodbye” zingt, bedoelt hij met dit nummer dat hij zichzelf opnieuw heeft weten te vinden na maanden van pijn en verdriet. Het is en blijft natuurlijk moeilijk om je verdriet te overwinnen, maar het is belangrijk dat je jezelf weet te herpakken en er sterker uit komt. Op deze manier ben je voorbereid op een soortgelijke situatie in de toekomst.

De bovengenoemde lijst is slechts een greep uit de grote hoeveelheid mogelijke moderne uitvaartmuziek 2017. Is er nog een nummer uit 2017 dat in deze lijst hoort? Laat het in de comments hieronder weten en wij zullen het toevoegen aan de lijst.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje