0
Terug naar overzicht

Live muziek tijdens de uitvaart

17/07/2018
Redactie
Delen:
Live muziek tijdens de uitvaart

Tijdens de uitvaart kun je met behulp van muziek een bepaalde sfeer creëren. Je kunt liedjes kiezen die je aan haar of hem doen denken, bijvoorbeeld omdat hij of zij dit altijd heel hard aanzette in de auto of omdat de songtekst past bij degene die is overleden. Ook kun je kiezen voor liedjes die altijd wel goed bij een uitvaart passen. Kijk maar eens in ons artikel 15X typische uitvaartklassiekers. Als je er over uit bent welke muziek je wilt laten horen kun je vervolgens bepalen hoe je dit wilt laten horen. Je kunt kiezen voor de muziekinstallatie van de uitvaartlocatie maar heb je er wel eens aan gedacht om live muziek tijdens de uitvaart te laten spelen?

Live muziek tijdens de uitvaart zorgt voor extra sfeer

Live muziek tijdens de uitvaart is iets waar steeds vaker voor wordt gekozen. Het zorgt namelijk voor een extra persoonlijke sfeer. Van te voren kun je met de muzikant of band het gesprek aangaan en duidelijk aangeven wat je graag zou willen en hoe je het zou willen. Als je kiest voor muziek via de muziekinstallatie dan kan dat uiteraard niet. Het voordeel van live muziek is dus dat je van te voren kunt afstemmen. Je kunt aangeven welke muziek en stijl bij de overledene paste zodat zij er een persoonlijke touche aan kunnen geven. Daarnaast creëer je met behulp van live muziek tijdens de uitvaart een intiem moment. Je ziet en hoort muzikanten iets ten gehore brengen. Dat geeft een bepaalde sfeer die je met de muziekinstallatie niet kunt creëren.

Live muziek in verschillende soorten en maten

Je hebt live muziek in verschillende soorten en maten. Wil je een grote of een kleine band? Welke instrumenten geven de juiste toon aan de gekozen nummers? Ga je voor instrumentaal of vocaal? Als je voor instrumentaal kiest, sluit de Uitvaart Trompettist wellicht goed aan bij jou. Op integere wijze verzorgt hij live trompetmuziek op uitvaartdiensten zowel binnen als buiten.

Wil je het gehele levensverhaal van je dierbare muzikaal laten vertolken? Informeer dan bij Luizter. Zij vertellen zogenaamde Luizterverhalen. Het levensverhaal van een dierbare, wordt door hen geschreven en live verteld met piano en zang. De meest memorabele momenten uit het leven worden afgewisseld met live gezongen muziekfragmenten uit bekende popsongs.

Uitkiezen van live muziek tijdens de uitvaart

Hoe kies je een geschikt nummer voor de uitvaart dat door een muzikant gespeeld kan worden? Onze tip is om eerst de nummers te kiezen en dan op zoek te gaan naar een muzikant die deze nummers ten gehore kan brengen. Professionele muzikanten houden hun repertoire up to date, maar vraag natuurlijk altijd of ze wel bekend zijn met jouw muziekkeuze. Het repertoire van een band of muzikant is variërend. Sommigen kunnen verschillende stijlen spelen, anderen blinken uit in één bepaalde stijl. Dus let daarop als je op zoek gaat naar een geschikte muzikant.

Maak goede afspraken

De muzikanten die hierboven genoemd worden hebben allemaal ervaring met het spelen tijdens een uitvaart en weten dus goed in te spelen en om te gaan met verdriet en weten wat wel en niet kan. Heb je een band of muzikant die nog nooit tijdens een uitvaart heeft gespeeld? Maak dan van te voren duidelijke afspraken. Geef goed aan wat je wel en niet wilt. Misschien wil je bijvoorbeeld alleen akoestische muziek of wil je het wat zachter of rustiger. Geef dit dan duidelijk aan. Ook met de locatie waar de uitvaart plaats gaat vinden moet je uiteraard duidelijke afspraken maken. Ga van te voren na of het mogelijk is om daar een live optreden te verzorgen en waar je rekening mee dient te houden.

Nog net iets persoonlijker

Als extra tip willen we nog meegeven dat je ook iemand uit de familie of vriendenkring iets kunt laten spelen. Misschien heb je wel muzikale vrienden of familie die vereerd zijn om tijdens het afscheid een nummer voor te dragen. Persoonlijker kan bijna niet.

Delen:

Leveranciers

Op zoek naar een professionele uitvaartmuzikant? Hieronder hebben we twee bedrijven voor je uitgelicht.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje