0
Terug naar overzicht

Uitvaart in beeld: een winterse uitvaart

05/01/2023
Redactie
Delen:
winterse uitvaart

In de reeks 'Uitvaart in beeld' geven we inspiratie voor bijzondere uitvaarten. We laten aan de hand van beelden zien hoe een bijzondere uitvaart er uit kan zien en geven onderin tips over hoe je dit kunt organiseren en waar je dan op moet letten. Dit keer brengen we een winterse uitvaart in beeld.

De foto's, gemaakt door Deezz Fotografie, geven beeldend weer hoe een winterse uitvaart eruit kan zien.

Een winterse uitvaart organiseren

Waarschijnlijk weet je inmiddels al dat het mogelijk is om een uitvaart met een thema te organiseren. Hield de overledene van sport? Dan kun je een uitvaart met een sportthema organiseren. Dit keer brengen we een uitvaart met een sportthema in beeld maar ook met een winters effect. Bij deze winterse uitvaart draaide het namelijk om een jonge vrouw die erg veel van de winter en van wintersport hield. Naast haar kist was dan ook haar geliefde snowboard te vinden die ze altijd meenam naar haar wintersport vakanties. Ook is er gebruik gemaakt van winterse en koele kleuren zoals wit en lichtblauw. Een winterse uitvaart hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Kies voor elementen die je aan de winter doen denken en die makkelijk te verwerken zijn in de uitvaart. Zo hebben we bij deze uitvaart veel winter(sport)elementen toegepast waar we strak verder op in zullen gaan. Uiteraard is het wel het meest voor de hand liggend om voor een winterse uitvaart te gaan als het ook echt winter is.

Afscheid op een bijzondere locatie

Bij een bijzonder persoon hoort ook een bijzonder afscheid op een bijzondere locatie. Deze winterse uitvaart vond plaats bij Lommerrijk met zijn unieke, idyllische ligging aan de Bergse Plas in Rotterdam. Hier kun je samen met familie en vrienden in alle rust afscheid nemen van een dierbare. In de winter, als het goed gevroren heeft kun je vanuit deze locatie schaatsende mensen zien. Winterser kan bijna niet. 

Winterse aankleding

Hoewel een uitvaart met een thema dat bij de overledene past al vrij persoonlijk is, zijn er nog heel wat dingen waar je aan kunt denken om de uitvaart nog persoonlijker te maken. De snowboard naast de kist gaf op zich al een mooie persoonlijke touch, maar we hebben voor nog veel meer persoonlijke elementen gekozen. Zo stond er naast de kist een tafeltje bedekt met warme schapenwollen kleedjes en kaarsjes in de vorm van sneeuwvlokken en foto's van de overledene op één van haar wintersport vakanties. Ook lagen er hier en daar prachtige afscheidskaartjes met de naam van de overledene en een wit sneeuwvlokje erop gedrukt om in het wintersport thema te blijven. Ook kreeg iedereen een 'vergeet mij niet' zakje met plantenzaadjes mee naar huis. Op het kaartje en het zakje met zaadjes kun je de naam, een foto of een gedichtje plaatsen dat bij de overledene past. De kaarten en het zakje met zaadjes zijn gemaakt door Lemea - Thankz.nl. Bij Lemea - Thankz.nl maken ze bijzonder rouwdrukwerk op basis van de wensen van de nabestaanden.

Warme hapjes en drankjes

Qua catering was er ook gekozen om binnen het thema te blijven en voor winterse gerechten te gaan. Zo was er glühwein, warme chocolademelk met marshmallows en later kleine luxe stampotjes. Uiteraard kun je ook andere hapjes serveren op een winterse uitvaart. Welke winterse drankjes of gerechten vond de overledene lekker? Wellicht kun je dit serveren op de uitvaart. Zo maak je het ook meteen meer persoonlijk.

Een warm gevoel

Naast de warme chocolademelk en marshmallows kun je ook denken aan iets met vuur wat letterlijk en figuurlijk een gevoel van warmte creëert. Zo was er op deze uitvaart een prachtige vuurbol aanwezig van TerrAzul. De aanwezigen konden een mooie herinnering of een wens op een briefje schrijven en om de beurt naar voren lopen om het briefje in de vuurbol naast de kist te plaatsen. Ook was er gebruik gemaakt van veel kaarsjes en lichtjes.

Doe een wens!

In plaats van meerdere wensballonnen of wenslampionnen in de lucht op te laten gaan kun je ook kiezen voor één grote wensballon. Zo was er bij deze uitvaart gekozen voor een grote witte wensballon met een prachtig lint eraan. De witte kleur paste mooi binnen het thema. Deze ballon was vlak bij de kist geplaatst waar iedereen die dat wilde zijn naam of iets kleins op de wensballon kon schrijven. De ballon kan vervolgens in de lucht worden opgelaten. Deze wensballon of asverstrooiingsballon kan bij Hemelvlucht worden besteld. Is de overledene gecremeerd? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om de as van de overledene met deze speciale asverstrooiingsballon te verstrooien op een hoogte van ruim 20 kilometer. Als je het toch liever kleiner wilt houden kun je ook een gedenkplekje creëren waar prachtige kaarsjes branden. Zo kunnen diegene die dat willen een wens of een gebedje doen voor de overledene. De kaarsen voor deze uitvaart waren verzorgd door De Vergulde Kaars. De gepersonaliseerde kaarsen van De Vergulde Kaars kunnen in verschillende formaten worden gemaakt voor tijdens de uitvaart of om aan de gasten mee te geven als herinnering.

Natural vibes

Bij iemand die van de natuur hield kun je ook denken aan een aantal duurzame mogelijkheden voor de uitvaart. In dit geval hield de persoon in kwestie heel erg van skiën, van de bergen en van de natuur en is er daarom gekozen voor een natuurlijke kist van Dust to Dust. Deze unieke handgemaakte kist is gemaakt van massief hout en louter natuurlijke materialen. De natuurlijke uitvaartkist is bedekt met de prachtige bloemen van Wolter Strijker. De kleuren passen goed bij het 'natuurlijke' van de kist. Het mooie aan de bloemstukken van Wolter Strijker is dat hij er altijd iets persoonlijks van maakt. Zo zie je in dit rouwstuk de skistokken en handschoenen van de overledene terugkomen.

Herinnering aan de uitvaart bewaren

Wil je de herinneringen aan de uitvaart voor altijd bewaren? Dan kun je de uitvaart laten vastleggen op camera. In dit geval zijn de foto's gemaakt door Foto Deezz, zij is een professioneel uitvaartfotografe. Op de dag van het afscheid gebeurt er vaak zo veel dat je niet alles meekrijgt. Nicole zorgt ervoor dat je achteraf toch een compleet beeld hebt van deze dag.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het regelen van een winterse uitvaart of bij een andere uitvaart. Ook voor andere zaken rondom de uitvaart kun je bij ons terecht.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje