0
Terug naar overzicht

Inspiratie voor een uitvaart met een sportthema

19/12/2018
Redactie
Delen:
uitvaart met een sportthema

Was je dierbare groot fan van een bepaalde (voetbal)club, stond hij/zij ieder weekend langs de zijlijn of was diegene zelf fanatiek sporter? Dan is het niet gek om die passie ook tijdens de uitvaart tot uiting te laten komen. Dit kan op verschillende manieren. Lees hier wat tips en inspiratie voor een uitvaart met een sportthema.

Uitvaart met een sportthema begint bij sportieve rouwkaart

Voorafgaand aan de uitvaart moet er een rouwkaart verstuurd worden. Je kunt hierin de clubliefde van de overledene op verschillende manieren naar voren laten komen en je kunt daarin zo ver gaan als je zelf wilt. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen de slogan van de club erin op te nemen. Die slagzinnen zijn bovendien ook vaak een motto voor het leven, zoals ‘You never walk alone’ in het geval van Feyenoord. Je kunt natuurlijk altijd het logo of de clubkleuren in de rouwkaart verwerken. Een foto van de overledene op de rouwkaart zou een actiefoto kunnen zijn of een portretfoto in clubtenue. Een persoonlijk ontwerp kan gemaakt worden door bijvoorbeeld Puur Rouwdrukwerk of Daglief Rouwdrukwerk.

DIY sport aankleding

Een vrij simpele maar mooie manier om ruchtbaarheid te geven aan een sportthema tijdens de uitvaart is door de clubkleuren van zijn/haar favoriete club in de aankleding te gebruiken. Je zou ook tenues of vlaggen van de club op kunnen hangen aan de muur. Ook kun je sportattributen rond de kist leggen of ze in een andere functie tijdens de uitvaart terug laten komen. Je zou van een door de midden geknipte rugbybal/voetbal een bloempot kunnen maken. Of je hangt een hockeystick of tennisracket als mobile op aan het platfond met daaraan foto’s en/of sportmedailles van de overledene. Ook voor na de uitvaart zijn dit mooie, persoonlijke herinneringsproducten.

Opbaren in stijl

Er zijn mensen die zo van hun club houden dat ze er iets van mee willen nemen in de kist. Dat is helemaal niet gek. Het maakt de uitvaart juist hartstikke persoonlijk en herkenbaar voor de nabestaanden. Je zou de overledene kunnen opbaren in het tenue van zijn of haar favoriete club en ook de kist zou je helemaal in de clubkleuren en met logo kunnen laten bestickeren of beschilderen. Bij Beerenberg kun je foto's naar keuze op stijlvolle wijze laten bedrukken op de kist.

Catering & muziek

Ook in de catering kan je de clubliefde tot uiting laten komen. Er zijn taartenbakkers die in overleg een persoonlijke taart bakken met het logo of een actiefoto van zijn/haar favoriete sporter erop. Als je geen taart wilt, kun je ook cupcakes met het clublogo erop bestellen. Denk bijvoorbeeld ook aan macarons die je kunt laten personaliseren met een logo, tekst of foto erop. Het clublied dat je overleden dierbare van A tot Z uit zijn/haar hoofd kende en vaak luidkeels meezong mag eigenlijk ook niet ontbreken op een uitvaart met een sportthema. Een prachtig eerbetoon aan de overledene en de club.

Bijzondere uitvaartlocatie

Niets is te gek en je kunt het sportthema tot in de puntjes doorvoeren in de uitvaart. Wellicht kun je de uitvaart zelfs organiseren in het clubhuis of op het sportveld van de favoriete sportclub, daar waar hij/zij zich thuis voelde. Overleg de mogelijkheden met de desbetreffende club.

Fan van een grote (voetbal)club

Was de overledene fan van een grote voetbalclub of andere grote club? Van FC Twente tot Real Madrid, clubs dragen hun fans een warm hart toe en zijn vaak bereid een bijdrage te leveren aan een laatste wens of uitvaart. Je kunt de club altijd mailen met je verhaal en je verzoek. Wellicht sturen ze een gesigneerd clubtenue, een mooi ‘clubboeket’ of een stukje gras op om hun wijlen supporter een laatste eer te bewijzen.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een uitvaartondernemer die jou kan helpen om de uitvaart (met sportthema) vorm te geven en te organiseren? Kijk dan eens bij onderstaande twee bedrijven.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje