0
Terug naar overzicht

PERSBERICHT 24 APRIL - Afscheidsinspiratie-dag een unieke beleving! Stap over die drempel.

23/06/2024
Redactie
Delen:
Afscheidsinspiratie-dag

Op zondag 2 juni 2024 zal er op Landgoed de Salentein in Nijkerk de Afscheidsinspiratie-dag plaatsvinden. Waar landelijke en regionale organisaties en ondernemingen inspiratie, informatie, en beleving samenbrengen op het gebied van Afscheid.  

Het afscheid, een waardevolle bijdrage aan de rouw beleving.

De organisatie van deze belevings-dag is in handen van Marieke Dirksen, Kleurrijk Herinneren uitvaartbegeleiding uit Nijkerk en Annemieke Nierop, ByMiek Uitvaartfotografie uit Amersfoort. 

Het organiseren van deze dag is ontstaan vanuit ons hart. Wij beiden zijn van mening dat er bij veel mensen nog te veel onbekend is omtrent de mogelijkheden bij een uitvaart. Dat de dag om afscheid te moeten nemen van een dierbare een keer gaat komen is bekend, maar liever is men hier niet mee bezig. En dat terwijl een uitvaart ontzettend persoonlijk is en een belangrijke bijdrage kan leveren aan de rouw beleving. 

Wat maakt de Afscheidsinspiratie-dag dan zo uniek?

Er zijn al een aantal jaren veranderingen gaande in de uitvaarbranche en her en der door het land zie je steeds vaker uitvaar- en afscheidsbeurzen georganiseerd worden. Deze beurzen worden georganiseerd door mensen die net als wij graag willen laten zien wat er mogelijk is, mensen vroegtijdig na te laten denken over hun uitvaart en om drempels die er zijn te verlagen of te doen verdwijnen. De afscheidsinspiratie-dag is bedoeld om te inspireren en niet om iets te verkopen, wat bij een beurs soms wel onbedoeld zo voelt. De beleving die wij bieden maakt de afscheidsinspiratie- dag uniek!

Gebruik je zintuigen en ontdek

Er zijn verschillende inspiratie-/belevingsruimtes, welke zo ingericht gaan worden dat je bij wijze van spreken een afscheidsplechtigheid binnenstapt. Dit in verschillen sferen en stijlen zodat je kan horen, zien en voelen wat bij jou past. Dit wordt afgewisseld met Exposanten die hun producten en diensten presenteren. Ook zullen er o.a. lezingen, demonstraties, voordrachten en workshops zijn voor een optimale beleving. Dit alles op het mooie  Landgoed de Salentein die beschikt over een groot aantal prachtige ruimtes en locaties. Voor het openen van ogen, het inzien van onze sterfelijkheid en het bewust maken van keuzes.

In de inspiratie ruimtes brengen wij ook goede doelen onder de aandacht, zoals tegenwoordig ook steeds vaker bij een uitvaart gedaan wordt in plaats van bloemen. De gekozen doelen voor deze dag zijn: Stichting ALS Nederland, Alzheimer Nederland, KiKa en Kinderhospice Binnenveld.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje