0
Terug naar overzicht

Méér dan mooi rouwdrukwerk en hartverwarmende koesterattenties

10/11/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
rouwatelier.be

‘Verandering begint bij uzelf!’ Een uitdrukking waar Angélique Savat van Rouwatelier in Vlaanderen zichzelf maar al te goed in herkent. Met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van kwalitatief rouwdrukwerk besloten Angélique en haar man in 2019 een gewaagde stap te zetten door van de klassieke rouwkaarten af te wijken en een nieuwe lijn aan rouwkaarten te introduceren. Geïnspireerd door het verscheiden aanbod aan persoonlijk en creatief rouwdrukwerk in Nederland, vonden ze twee jaar geleden dat het ook in Vlaanderen hoog tijd was voor vernieuwing!

Spannend, maar waardevol

Rouwatelier heeft in de afgelopen jaren met trots haar strepen verdiend in de uitvaartbranche. Toch waren hun klanten, voornamelijk uitvaartverzorgers, niet meteen enthousiast over de nieuwe kaartenlijn die ‘anders’ was dan wat zij gewend waren. Niet vanwege de ontwerpen, maar voornamelijk omdat ze in Vlaanderen nog altijd schuwen voor 'het nieuwe’. Verandering is immers spannend, ook in deze branche.

Toen in maart 2020 de coronapandemie toesloeg en de eerste lockdown werd aangekondigd, kwam hier echter al snel een omslag in. Vanwege de restricties was het voor veel naasten niet mogelijk om de uitvaart van een dierbare bij te wonen. De behoefte om een gepersonaliseerde en mooie rouwkaart of koesterattentie te versturen als blijk van medeleven en steun aan de nabestaanden, groeide in rap tempo. Families én toch ook de uitvaartondernemers ontdekten dat de rouwkaart niet per se traditioneel hoeft te zijn en dat er veel meer mogelijk is op het gebied van rouwdrukwerk. Inmiddels heeft een grote groep uitvaartverzorgers de meerwaarde van persoonlijk rouwdrukwerk ingezien en wordt de brievenbox van Rouwatelier door hun klanten omarmd.

Een box met eigentijdse kaartontwerpen

Wat de brievenbox precies inhoudt? Angélique legt het ons haarfijn uit: "Wij bieden uitvaartverzorgers een op maat gemaakte box die zij kunnen vullen met bestaande kaartontwerpen uit ons assortiment. Zij bepalen zelf welke kaarten ze aan de families laten zien en welke niet. Vervolgens kunnen zij de gekozen kaart zelf personaliseren. Op aanvraag voegen we nieuwe ontwerpen toe aan de box." Uitvaartverzorgers vinden de brievenbox van Rouwatelier fijn, omdat ze families kunnen laten zien en voelen wat onder andere mogelijk is voor de rouwkaart van hun dierbare. De box bevat eigentijdse en frisse ontwerpen die hen kunnen inspireren en helpen bij hun keuzes voor de kaart.

Klik op het pijltje voor meer foto's.

Tot in de puntjes geregeld

Hoewel families rechtstreeks bij Rouwatelier terecht kunnen, verloopt het contact voornamelijk via de uitvaartondernemer. "Uitvaartondernemers hebben het druk genoeg met het organiseren van het afscheid en de begeleiding van de nabestaanden. Wij ontzorgen hen indien gewenst volledig op het vlak van rouwdrukwerk. Wij regelen alles van A tot Z. Van het ontwerp en de afwerking tot en met de levering. Alles in eigen beheer." Daarnaast denken ze graag mee met hun klanten. Hield de overledene van muziek? Dan ontwerpt Rouwatelier een kaart die dit mooi weerspiegelt. "Wij vinden het persoonlijke aspect belangrijk en maken het liefst een kaart die past bij de overledene." Daarnaast wordt al het rouwdrukwerk tot in de puntjes afgewerkt: “Liever 100 keer opnieuw, dan werk leveren met een foutje erin. Het moet perfect zijn. Het is het laatste wat u voor iemand kan doen. U neemt immers maar één keer afscheid."

Koesterattenties en troostgeschenken

Naast rouwdrukwerk kunt u bij Rouwatelier ook terecht voor hartverwarmende koesterattenties en troostgeschenken. De gedachte hierachter is dat Angélique mensen meer wil bieden dan een deelnemingskaart met een standaard tekstje erop om hun medeleven te betuigen. Ze miste wederom de persoonlijkheid en warmte. Daarom vindt u bij Rouwatelier een uitgebreid assortiment met unieke en persoonlijke koesterattenties en troostgeschenken. Van prachtig opgemaakte koesterteksten, diverse troostkaarsen met naamopdruk en quotes, gedichtenbundels en gedenkplaten tot gegraveerde sieraden en sleutelhangers die u voor altijd met u mee kunt dragen.

De koesterattenties van Rouwatelier kunt u aan een ander schenken om een hart onder de riem te steken, maar u kunt natuurlijk ook voor uzelf een speciaal aandenken bestellen. Bewaar alle tastbare herinneringen aan en van uw dierbare bijvoorbeeld in de Koesterbox. Een houten kistje dat op elk moment troost biedt en waarin u items met emotionele waarde kunt bewaren en koesteren. De Koesterbox vormt samen met het Koesterplankje een mooie toevoeging aan een persoonlijk gedenkhoekje in huis. Het plankje is voorzien van een gleuf, waarin u een foto of kaartje kan plaatsen, en een keramiek vaasje voor (droog)bloemen.

"Het moet perfect zijn. Het is het laatste wat u voor iemand kan doen. U neemt immers maar één keer afscheid."

Klik op het pijltje voor meer foto's.

Een bijzonder bedrijf met een missie

De service, kwaliteit en passie voor het vak spreken voor zich. Rouwatelier biedt echter veel meer dan alleen mooi rouwdrukwerk en hartverwarmende koesterattenties. Van betekenis zijn voor families die afscheid nemen van hun dierbare staat voorop, maar Angélique en haar man maakten het ook hun missie om een waardevolle bijdrage te leveren aan vernieuwing in de uitvaartbranche. "We zien in Vlaanderen langzaam maar zeker een verschuiving. En nee, niet iedereen wilt het per se 'anders', maar als mensen zich bewust zijn van de vele mogelijkheden op het gebied van persoonlijk rouwdrukwerk en andere bijzondere producten en diensten omtrent uitvaart en rouw, kunnen zij zelf beslissen of ze het anders willen of niet." Angélique en haar team zitten in ieder geval niet stil en blijven zich vooral ontwikkelen, zodat zij een steentje kunnen bijdragen aan een warm en persoonlijk afscheid, een blijvende en tastbare herinnering én uiteraard vernieuwing in de branche. Een inspirerende missie waar wij van RememberMe volledig achter staan!

Rouwatelier is 7/7 bereikbaar om al uw wensen met betrekking tot rouwdrukwerk en koesterattenties te bespreken. Ook bent u welkom om op afspraak het atelier te bezoeken. Ga voor meer informatie over de diensten en producten van Rouwatelier naar de website of neem contact op met Angélique. 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje