Terug naar overzicht

Persoonlijke rouwkaarten voor een liefdevol afscheid

13/12/2022
Redactie
Delen:
made for moments
Advertorial

Met inmiddels al bijna twintig jaar ervaring in het vak mag Made for Moments zich ondertussen een echte kenner binnen de kaartenmarkt noemen. Zij weten hoe belangrijk een unieke kaart is bij het overlijden van een dierbare en hoe dit kan bijdragen aan een liefdevol afscheid.

Wij spraken Leonne Albers, oprichter van Made for Moments. Onder andere de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van rouwkaarten werden met ons gedeeld.  

Van unieke rouwkaarten tot persoonlijke bedankkaartjes 

Made for Moments begon met het ontwikkelen van kaarten voor geboorte, trouwen en jubileums. Oftewel; alle mooie momenten in het leven. Maar zij realiseerden steeds meer dat zij ook voor emotionele en bijzondere momenten iets voor mensen wilden betekenen. De focus werd completer door zich te richten op alle levensmomenten, ook afscheid en rouw. Leonne: "Nu ik zelf in een andere levensfase zit en nadat mijn moeder in 2019 is gestorven, ben ik erachter gekomen hoe mooi het is om zelf de kaarten te maken." Made for Moments breidde om die reden de collectie uit met zoveel mogelijk kaartontwerpen die passend zijn voor het afscheid van een dierbare. Denk hierbij niet alleen aan unieke rouwkaarten, maar ook aan persoonlijke bedankkaartjes of condoleance kaarten.

Bijdrage aan het rouwproces 

Bij Made for Moments staat een persoonlijke aanpak erg hoog in het vaandel. Ieder persoon heeft zijn eigen unieke verhaal en bij dit prachtige kaartenbedrijf slagen ze er steeds weer in om het verhaal mooi naar voren te laten komen in een kaart. Het bieden van steun aan nabestaanden in een nare periode, maakt het voor Leonne enorm dankbaar werk: "Het creëren van rouwkaarten levert vele positieve en vooral dankbare reacties van de families op." Doordat je als nabestaande meewerkt aan het ontwerpen van de kaart voor je dierbare, kom je ook eerder aan het rouwen toe. De persoonlijke bijdrage die je levert, helpt weer bij het verwerken van het verlies. Ook merkt Leonne dat er nog altijd veel behoefte is aan kaarten op belangrijke momenten, zo ook bij het afscheid. Ondanks het feit dat wij in een vrij digitale wereld leven, kan het voor nabestaanden een fijne manier zijn om hun emoties te uiten in een persoonlijke kaart die recht doet aan de overledene.

Doordat je als nabestaande meewerkt aan het ontwerpen van de kaart voor je dierbare, kom je ook eerder aan het rouwen toe. De persoonlijke bijdrage die je levert, helpt weer bij het verwerken van het verlies.

Onmisbaar in deze tijd

De behoefte aan een persoonlijke uitvaart groeit en nabestaanden nemen steeds meer de regie in eigen handen. Het zelf kunnen ontwerpen en vormgeven van de rouwkaart zijn dan ook onmisbaar in deze tijd. "Wij willen mensen duidelijk maken dat je een mooie rouwkaart echt zélf kunt maken, maar wij snappen ook dat je daar soms wat hulp bij nodig hebt. Staat er nog een foutje in? Wij lezen de tekst mee zodat alles er goed op staat", benadrukt Leonne. Het regelen van een afscheid is al een vrij spannende en vooral stressvolle periode waarin een hoop geregeld moet worden. Dat zij bij Made for Moments stress weg kunnen nemen is dan extra welkom. 

Hoewel je op de website een breed aanbod van rouwkaarten in uiteenlopende stijlen kunt vinden, steekt een aantal populaire kaarten er de laatste jaren bovenuit. Bij rouwkaarten is het opvallend dat natuurthema’s het goed doen. Prachtige kaarten met orchideeën, klaprozen, veldbloemen of droogbloemen zijn enorm geliefd, laat Leonne ons weten. Maar ook fotokaarten zijn populair, denk bijvoorbeeld aan een fotocollage van je dierbare. Je kunt kiezen voor een standaard ontwerp, maar het is ook goed mogelijk om de kaart geheel naar eigen wens te maken.

Gemaakt voor momenten

Bij Made for Moments kan je goed gebruik maken van hun jarenlange ervaring om zo de mooiste kaart voor je dierbare samen te stellen. Daarnaast vertalen zij de trends op het gebied van rouwkaarten zo door dat deze toegankelijk zijn voor iedereen en nabestaanden hun dierbare in de kaart kunnen herkennen. "Als wij een vraag krijgen voeren wij niet alleen maar uit wat ons wordt gevraagd, wij gaan graag een stapje verder en willen écht iets toevoegen. Inmiddels zijn wij ook zo getraind dat wij de wens van de klant nog meer inhoud kunnen geven."  De naam zegt het eigenlijk al, Made for Moments is gemaakt voor momenten! Zij willen aan een zeker niveau en stijl voldoen, maar tegelijkertijd voor iedereen toegankelijk zijn en ervoor zorgen dat elk bijzonder moment in je leven gedenkwaardig is.

Hoe het in de toekomst gaat lopen volgens Leonne? "De vraag naar het zelf creëren van rouwkaarten zal alleen nog maar toenemen. Het is iets wat mensen blij kan maken, hoe raar dat eigenlijk ook klinkt. En ik ben ervan overtuigd dat in de toekomst mensen alleen nog maar meer hun weg gaan vinden in de rouwkaarten."

Klik op het pijltje voor meer foto's.

Wil je weten wat er allemaal nog meer mogelijk is? Neem een kijkje op de website van Made for Moments voor meer informatie of ga direct naar hun aanbod van rouwkaarten.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Jolanda op 28 feb. 2022 21:07
"Kunnen we bij u ook kaarten bestellen?zoals de kaart met de B die bovenaan de home pagina staat?liefst blanco of 1 kant bedrukt?(degene waar het over gaat is gelukkig niet overleden),maar we zijn wel al wat dingen aan het uitwerken"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje