0
Terug naar overzicht

Inspiratie voor een sweet table op de uitvaart

23/06/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
sweet table op de uitvaart

Na de afscheidsceremonie kan het fijn zijn om nog even bij elkaar te komen voor de condoleance en om onder het genot van een hapje en drankje mooie herinneringen aan de overledene op te halen. De welbekende koffie of thee met een plakje cake zijn hier vaak een onderdeel van. Maar wist je dat je deze kunt vervangen door catering die wat meer aansluit bij de persoonlijkheid van de overledene? Want waarom zou je voor een plakje cake kiezen, als de overledene gek was op allerlei andere zoete lekkernijen? Een sweet table is een leuk alternatief voor het ouderwetse plakje boerencake. Ter inspiratie geven wij wat tips voor een sweet table op de uitvaart.

Wat is een sweet table?

Letterlijk vertaald betekent sweet table 'zoete tafel'. En dat is het eigenlijk ook, een tafel vol met zoete lekkernijen. Denk hierbij aan een gedecoreerde tafel met kleurrijke macarons, roomsoesjes, mini-taartjes, koekjes, muffins en/of cupcakes, cake pops of andere zoetigheid waar de overledene verzot op was. Het fijne aan een sweet table is dat je deze eenvoudig kunt aankleden gebaseerd op de lievelingskleuren van de overledene en/of het thema van de uitvaart.

Sweet table op de uitvaart: 3 stappen

Een sweet table samenstellen hoeft niet heel moeilijk te zijn. Om je op weg te helpen, doorlopen we de drie stappen om een mooie en persoonlijke sweet table op de uitvaart samen te stellen:

1. Welke stijl past bij de overledene?

De eerste vraag die je jezelf stelt bij het samenstellen van een sweet table op de uitvaart is: 'Welke stijl past het best bij de overledene?' Stoer, romantisch, modern? Het makkelijkst is om voor een thema te kiezen en van daaruit verder te gaan. Bij een romantisch thema kun je denken aan rode, roze en witte kleuren. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een Disney-thema als de overledene gek was op Disney. Wil je liever geen thema voor de sweet table op de uitvaart? Kies dan voor zachte pastelkleuren. Voer de kleuren vervolgens door in de decoratie rondom de tafel, het tafelkleed en al het lekkers op tafel. 

2. Zoetigheid uitkiezen

Stap 2 is bedenken welke zoete lekkernijen er allemaal op de sweet table worden geserveerd. Omdat er zoveel keus is, kan dit best een lastige stap zijn. Onze tip bij deze stap is om eens even goed na te denken over al het lekkers waar de overledene van hield. Als jullie samen uit eten gingen, wat nam hij of zij dan altijd als dessert? Je kunt jezelf ook laten informeren en inspireren door een professionele cateraar (of onze Pinterest natuurlijk).

3. Display vormgeven

Op een sweet table kunnen standaarden niet ontbreken. Met standaarden in verschillende formaten kun je een beetje met de hoogte spelen. Dit zorgt voor een mooie look. Je kunt kiezen voor de 'standaard' standaarden, maar je kunt ook op zoek gaan naar creatieve alternatieven. Enkele voorbeelden voor out of the box standaarden: boomschijven, kratjes, leuke doosjes, plantenpotten, schaaltjes op pootjes, noem maar op!

Naast standaarden maakt een passend achtergrond vaak ook een onderdeel uit van de sweet table. Denk bijvoorbeeld aan een bloemenmuur. Een bloemenmuur kun je zelf maken (houd wel rekening met de tijd die hierin zit), maar je kunt het ook laten maken door een bloemist. Wil je liever een rustige en frisse display creëren? Kies dan vooral voor wit: een witte tafel met een wit tafellaken, met de traditionele standaarden, zonder al te veel decoratie en zonder een bloemen muur.

Extra tip: voor een nog mooier geheel kun je ook denken aan bijpassende servetjes, servies en bestek.

Bekijk onderstaande foto's voor voorbeelden van een sweet table.

Taart in plaats van cake

Natuurlijk ben je altijd vrij in de keuze voor de catering op de uitvaart. Mag de heerlijke cake van oma niet ontbreken? Reserveer hiervoor dan vooral een speciaal plekje op de sweet table. Wil je toch wat anders dan plakjes cake, dan kun je er ook voor kiezen om een taart te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een taart in de lievelingssmaak van de overledene. Chocoladetaart, slagroomtaart, aardbeientaart of misschien wel gewoon een mix van verschillende smaken. Maak de taart het middelpunt van de sweet table en plaats eromheen allerlei bijpassende kleine zoete hapjes die de overledene graag at.

DIY sweet table

Voor elke gelegenheid is er de mogelijkheid om een cateraar in te huren, zo ook voor de uitvaart. Wij werken samen met cateraars die ervaring hebben om de catering op uitvaarten een gepaste invulling te geven en die samen met jou zorgen voor een catering met een persoonlijke touch. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf de zoetigheid voor op de sweet table te verzorgen.

Maak je graag cupcakes, pannenkoeken of taarten? Dan is een DIY (Do It Yourself) sweet table een optie. Onthoud wel: je hebt ook genoeg tijd en ruimte nodig om het verlies te verwerken en om de uitvaart te organiseren. Voor DIY ideeën voor de sweet table hebben wij gelukkig ook een leuk bord gemaakt op Pinterest, dit scheelt in ieder geval wat zoekwerk. Bekijk dit smakelijke bord hier

Een mini sweet table op de uitvaart

En als laatste willen we je nog graag meegeven dat een sweet table op de uitvaart helemaal niet zo uitgebreid hoeft te zijn. Een mini sweet table kan net zo persoonlijk zijn. Kies voor een klein tafeltje met een taart of cake, met wat koekjes of een kommetje met snoepjes eromheen. Je kunt de mini sweet table wat extra's geven met mooie decoratie, zoals bloemen in de lievelingskleur van de overledene.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een cateraar voor de uitvaart? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle cateraars

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje