0
Terug naar overzicht

Unieke ideeën voor de uitvaartcatering

13/08/2019
Stephanie Sequeira
Delen:
ideeën voor uitvaartcatering

Een mooie en passende uitvaart kan troost en kracht bieden aan de nabestaanden. Een manier om de uitvaart persoonlijker te maken is door het standaard plakje cake met een kopje koffie of thee te vervangen door uitvaartcatering die past bij de persoon die is overleden. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij ter inspiratie 10 unieke ideeën voor uitvaartcatering voor je op een rij gezet. Onthoud: alles kan!

10 x Unieke ideeën voor uitvaartcatering

1. Taart

Een taart serveren op de uitvaart? Ja, waarom niet? Vervang het plakje cake bij de koffie door een taart in de lievelingssmaak van de overledene. Of misschien kun je zelf een lekkere taart bakken waar de overledene geen genoeg van kon krijgen. Een ander idee is om voor een lokale lekkernij te gaan. Was iemand op en top Limburgs? Dan kan een Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken. Bekijk ook eens ons Pinterestbord met inspiratie voor een taart op de uitvaart.

2. Sushi

Is de uitvaart wat later op de dag en hield de overledene erg van sushi? Dan kan dit prima tijdens de uitvaart geserveerd worden. De hapjes zijn namelijk gemakkelijk te bestellen en te serveren. Je kan het op grote tafels neerzetten zodat iedereen zelf kan pakken of je kan ervoor kiezen om het rond te laten brengen. Als je er voor kiest om sushi op de uitvaart te serveren moet je er echter wel rekening mee houden dat de sushi op een koele plek wordt bewaard en dat het goed vers is. Het gaat immers om rauwe vis.

3. Pizza

We zien je al denken: "Pizza tijdens de uitvaart, kan dat?" Zoals we eerder al lieten weten: alles kan! Pizza komt wellicht niet als eerste in je op als je denkt aan ideeën voor uitvaartcatering. Maar als je er goed over nadenkt lust vrijwel iedereen wel pizza. En ze zijn er in allerlei maten en smaken, van vegan tot rijkelijk belegd met vlees of vis. Was de overledene een echte pizzaliefhebber of een 'Italië ganger'? Dan is pizza een goed alternatief voor een plakje cake.

4. Sweet table

Weer even terug naar zoet; de sweet table, bestaande uit cupcakes, donuts, macarons en nog veel meer zoetigheid... Het heet dan ook niet voor niks een 'sweet table'. Op de uitvaart van een echte zoetekauw is een sweet table een goede toevoeging aan een persoonlijke uitvaart. Een persoonlijke uitvaart weerspiegelt immers het karakter van de overledene. Voor een sweet table is er erg veel mogelijk. Je kunt kiezen voor diverse zoete lekkernijen of je kiest voor een specifieke zoete lekkernij. Ook kun je een beetje spelen met de lievelingskleuren van de overledene. Denk bijvoorbeeld aan donuts of macarons in de lievelingskleuren van de overledene. Ben je op zoek naar een cateraar die je hier goed bij kan helpen? Denk dan aan Chic de friemel on tour. Met een mooie vintage caravan reizen zij door het land om o.a. heerlijke koffie, zoete lekkernijen, complete taartbuffetten en sweet tables te verzorgen.

5. Salades en fruit

Als de overledene een healthy lifestyle volgde is het wellicht geen goed idee om pizza's of een sweet table als uitvaartcatering te hebben. Je zou dan kunnen kiezen voor verse salades en fruit. Je kunt deze op een mooie manier opdienen op grote schalen, zodat de gasten dit zelf kunnen opscheppen.

Bekijk onderstaande foto's met ideeën voor de uitvaartcatering.

6. Belegde broodjes en bagels

Bij de koffie en thee is een heerlijk belegd broodje of bagel ook geen slecht idee. Je kunt de broodjes of bagels en het beleg apart presenteren op een buffettafel, zodat iedereen zelf een broodje naar wens kan samenstellen. Een andere optie is om een cateraar in te huren die op de uitvaart broodjes klaarmaakt. Zij kunnen veel werk met betrekking tot de uitvaartcatering voor je uit handen nemen. Het Wapen van Degenkamp is hiervan een goed voorbeeld. Zij bestaan al 150 jaar en verzorgen met alle liefde de catering tijdens de uitvaart.

7. High Tea

Naast een sweet table kun ook je kiezen voor een high tea na de uitvaart. Bij een high tea worden vele verschillende soorten thee geserveerd met diverse zoetige en/of hartige lekkernijen. Vooral als de overledene gek was op thee is het fijn om na afloop tijdens een high tea bij elkaar te komen en mooie herinneringen aan hem of haar op te halen. Serveer de lievelingssmaken thee en lekkernijen van de overledene om het extra persoonlijk te maken. Tealounge is een partij die je hierbij perfect kan ondersteunen.

8. Pannenkoeken en wafels

Was de overledene dol op pannenkoeken en wafels of zijn er veel kindjes op de uitvaart? Dan kan dit een goed idee zijn voor de catering. Je kunt ze koud serveren maar ook vers laten klaarmaken. En je kunt kiezen voor hartig of zoet. Je kunt dus vele kanten op.

9. IJs

Als de uitvaart op een warme zomerdag plaatsvindt kun je ook ijsjes serveren. Denk aan schepijs en waterijsjes in de lievelingssmaak van de overledene. Het past ook goed bij een uitvaart buiten of een uitvaart in eigen tuin. Zeker op een warme zomerse dag.

10. Lievelingsdrinken van de overledene

Serveer originele drankjes op de uitvaart. Denk aan het lievelingsdrankje van de overledene. Hield de overledene van warme chocolademelk met marshmallows en slagroom? Dan is het een leuk idee om dit te serveren op de uitvaart. Maar zo zijn er uiteraard nog vele andere ideeën mogelijk. Van wijn, tot bier tot cocktails. Of wat dacht je van het inhuren van een echte barista? El cappucino is hiervan een goed voorbeeld. Zij zorgen voor een heerlijke Italiaanse koffie op de gewenste locatie met hun nostalgische espressobar of koffie-bakfiets.

Nog meer unieke ideeën voor uitvaartcatering

Voor nog meer unieke ideeën voor uitvaartcatering kun je ook een kijkje nemen op onze Pinterestbord genaamd 'Catering op de uitvaart'. Dit bord bewijst dat er voor de uitvaartcatering veel meer mogelijk is dan een kopje koffie met een plakje cake en dat er zoveel meer unieke ideeën voor uitvaartcatering zijn. Wil je weten wie jou kan helpen bij het regelen van de catering tijdens de uitvaart? Kijk dan eens bij deze professionele uitvaartcateraars.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een cateraar voor de uitvaart? Neem eens een kijkje bij onderstaande bedrijven. Zij hebben ervaring om de catering op de uitvaart een gepaste invulling te geven.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje