0
Terug naar overzicht

High tea na de uitvaart

28/01/2016
Redactie
Delen:
High tea na de uitvaart

Het kan heel erg prettig zijn om na de uitvaart met een select groepje van naasten nog even samen te komen. Met de club mensen die het dichtste bij je staat. Nodig deze mensen na de uitvaartbijeenkomst bij je thuis uit, waar je je lekker vertrouwd voelt. Deel vervolgens een lach en een traan onder het genot van een high tea. Want waarom van dit moment niet iets heel knus en moois maken?

Een high tea na de uitvaart bij je thuis

Het kan heel fijn zijn om thuis na te praten over de uitvaart en mooie herinneringen op te halen. Bij een moment als deze kun je voor een lekker hapje en een drankje zorgen. Een mooi idee is de zogeheten high tea. Dit is simpel gezegd een samenkomst van mensen waarbij verschillende soorten thee en zoete/hartige lekkernijen worden geserveerd. Deze hapjes hoef je niet altijd zelf klaar te maken. Wil je wel de high tea, maar zonder het werk? De TeaLounge kan dit voor jou verzorgen. Zij zijn gespecialiseerd in biologische vegetarische catering, bijzondere thee en drankarrangementen en huisgemaakte zoetigheden zonder gebruik van geraffineerde suikers. 

Verse & lichte theesoorten

Als je het toch zelf wilt doen, hoeft het helemaal niet zoveel moeite te kosten. Ga voor ongeveer vier soorten thee, waarbij wat ons betreft verse munt zeker niet mag ontbreken. Vaak is het ook prettig om bij een high tea voor lichte theesoorten te gaan. Denk aan Jasmijn en groene thee.

Favoriete koekjes/hapjes van de persoon in kwestie gebruiken

Het hangt er natuurlijk net even vanaf hoe hoog je energielevel is. De ene zal z'n verdriet goed kunnen gebruiken in de keuken, de andere krijgt daarentegen niets uit handen. Doe wat goed voelt voor jou. Niks is verkeerd. Tip voor de koekjes: ga voor de lievelingskoekjes van de persoon in kwestie of maak ze in de vorm van een hart. Ditzelfde geldt voor de hartige snacks. Wat waren zijn of haar favoriete sandwiches bijvoorbeeld? We hebben overigens ook een lijst met 30 hapjes voor bij de uitvaart. Wedden dat hier ook iets lekkers tussen zit voor bij de high tea?

Stal de lekkernijen uit op mooie etagères

Met een simpele etagère kun je de koekjes en hartige snacks op een prachtige manier presenteren. Mooi is om te werken in een bepaalde stijl of kleur. Kwamen er bijvoorbeeld drie soorten kleuren terug op de uitvaart? Geef dan elke 'etage' van de etagère een eigen kleur. Vaak worden de hartige snacks ook op een aparte schaal of etagère opgediend.

Geen puf voor de afwas? Ga voor stijlvolle wegwerpbordjes

Ook hierbij moet je rekening houden met je energielevel. Een high tea kan namelijk voor een flinke berg afwas zorgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop mooie wegwerpbordjes en -kopjes. Net zoals bij de hapjes kun je de stijl/kleur(en) van de uitvaart hier ook in doorvoeren. Vind je een high tea net even too much, maar wil je je gasten wel graag wat nalaten? Wat dacht je van  koekjes als uitvaartbedankje? Bekijk voor meer inspiratie ook een ons Pinterest bord met leuke catering ideeën.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een bedrijf dat voor jou lekkere hapjes en drankjes kan regelen? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje