0
Terug naar overzicht

Een tafel met zoete lekkernijen bij de uitvaart

13/11/2015
Redactie
Delen:
Een tafel met zoete lekkernijen bij de uitvaart

Stiekem zijn we allemaal bekend met het fenomeen ‘een kopje koffie en plakje cake’ bij een uitvaart. Na de afscheidsceremonie komen alle nabestaanden bij elkaar om te condoleren en mooie herinneringen samen op te halen onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk bied je dan de gasten ook iets lekkers aan. Sluit het plakje cake niet aan bij je wensen? Maar wil je wel graag zoete lekkernijen bij de uitvaart en iets wat misschien net iets meer aanspreekt? Lees dan mee.

Mogelijkheden voor een tafel met zoete lekkernijen bij de uitvaart

Een variatie aan zoetigheid: de sweet table
Er zijn eigenlijk veel leuke mogelijkheden. Je kunt kiezen voor lekkere cupcakes of kleurrijke macarons, maar waarom zou je het eigenlijk niet allebei opdienen? En dan ook nog cakepops erbij? En misschien wat koekjes? Klinkt dat goed (en lekker)? Dan is een sweet table een goede keuze. Een sweet table is simpel gezegd een snoeptafel waarop een uitgebreid assortiment aanwezig is, zodat de gasten een ruime keuze hebben. Denk aan lekkernijen zoals muffins, brownies, soesjes,  tompouce en natuurlijk een plakje cake.

Tafel met een twist: de cake table
Ben je niet zo van de kleine hapjes, maar wil je je gasten toch niet zomaar een plakje cake aanbieden? Ga dan voor iets wat eigenlijk in het midden zit: een cake table, oftewel een tafel vol met taart. Zo kunnen je gasten ook kiezen of ze een klein of groot stuk of meerdere smaken willen. Je kunt verschillende opties bieden van red velvet tot chocola of cheesecake en appeltaart. Ga voor je favoriete taarten en laat iedereen nog een keer meegenieten.

Toetjes in overvloed: de desserttafel
Voor de echte dessert liefhebbers, is er de desserttafel. Bijvoorbeeld een ijstaart met daaromheen een toren van mini chocolademousse. Of een taart van soesjes (croquembouche) en schalen met bavarois en tiramisu. Serveer er vers fruit bij om in een chocoladefontein te dopen en je dessertbuffet is compleet.

Styling van de lekkernijen op de tafels
Alle varianten van de tafels kun je op een leuke manier decoreren. Patissiers en cateraars denken graag mee over de opstelling van al het lekkers. Ook kun je aangeven of je bepaalde kleuren wilt of dat het je leuk lijkt om voor een thema te gaan. Soms is het bijna te mooi om op te eten.

Een bijkomend voordeel van deze zoete tafels is dat de gasten er zo vaak langs kunnen lopen als ze willen. Niemand wordt overgeslagen en met een volle tafel is er genoeg voor iedereen. Zeker als de overledene erg van zoetigheid hield is dit een mooie manier om de uitvaart persoonlijk te maken. Door met elkaar te genieten van al het lekkers kun je iemand op een fijne manier herinneren.

Bekijk voor meer inspiratie ook een ons Pinterest bord met leuke catering ideeën.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een cateraar voor je uitvaart? Neem dan een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje