0
Terug naar overzicht

Koffie op de uitvaart

08/12/2015
Redactie
Delen:
Koffie op de uitvaart

We kennen het wel, het kopje koffie op de uitvaart. Vaak is er een standaard koffierondje met een plakje cake erbij. Nu is het altijd maar afwachten of je dan nog een tweede kopje koffie krijgt en of de koffie een beetje smaakt. Als echte koffieverslaafde kan ik uitkijken naar een heerlijke koffie, het liefst zelfs een latte met veel melk. Dus waarom kan je dit ook niet serveren tijdens de uitvaart? Zeker voor het afscheid van iemand die een echte koffieliefhebber was, is dit een goed idee.

Schenk een variatie aan koffie op de uitvaart

Sommigen geven de voorkeur aan cappuccino. Dit geeft net een zachtere smaak aan de koffie. Maar wat dacht je van een zomerse dag? Dan kan iets verfrissend juist wel fijn zijn. Waar denkt een koffieliefhebber dan aan? De ijskoffie. Zo heb je veel varianten van koffie, geef bij de locatie aan welke je wilt schenken voor je gasten. Dan kunnen zij daarop inspelen.

Maak een koffiebar of huur een barista

Er zullen ook gasten zijn die het liefst nog een tweede kopje koffie willen. Dit kunnen ze natuurlijk bestellen bij het personeel. Je kunt er ook voor kiezen om een speciale koffiebar in te (laten) richten. En dan wel met een chique randje. Vraag bij de locatie of ze mooi servies hebben of huur bijvoorbeeld vintage kopjes. Neem in plaats van thermoskannen, mooie koffiekannen met warmhouders. Om de genodigden een extra smaaksensatie aan te bieden, kun je er ook nog siroop bij doen met smaken als karamel of mokka. Daarnaast kan je er nog een tafel met zoete lekkernijen bijzetten, zodat het helemaal af is. En vergeet niet de ijsklontjes voor de ijskoffie.

Wil je het echt goed aanpakken? Dan is het een leuk idee om een barista in te huren die niet alleen lekkere koffie op de uitvaart zet, maar er ook een kunstwerk van maakt. Als je een buitenlocatie tot je beschikking hebt, kunnen ze zelfs met een mobiele koffiebar het terrein op. Huur bijvoorbeeld El Cappuccino in. Het bedrijf verzorgt Italiaanse koffie op de gewenste locatie.  Dat uitgebreide koffiemomentje na de ceremonie maakt de samenkomst toch speciaal. Het is niet alleen even iets drinken, maar het geeft een open gevoel dat je samen op het gemak nog even na kan praten. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Een laatste tip: blijf helemaal in stijl en geef als origineel uitvaartbedankje een zakje luxe koffiebonen mee.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een goede cateraar voor de uitvaart? Bekijk dan onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje