0
Terug naar overzicht

Afscheid nemen op een historische locatie

24/08/2017
Redactie
Delen:
afscheid nemen op een historische locatie

-ADVERTORIAL-

We kunnen er niet omheen: de locatie van een uitvaart draagt zeker bij aan de sfeer van het afscheid. De omgeving, de ambiance, de sfeer; een geschikte locatie voor een uitvaart geeft je meteen het gevoel dat dit de plek is waar je in alle rust afscheid kan nemen. Voor de één is dat een moderne zaal zonder al te veel poespas, de ander gaat op zoek naar die huiselijke sfeer. Wij hebben weer zo'n locatie voor je gevonden! We nemen je mee naar de gastvrije sfeer van de St Joris Doele.

Een kasteel aan het water

Een huiselijk gevoel, een warme ambiance en een oase van rust. Zodra je de St Joris Doele binnen gaat, proef je meteen een stukje nostalgie. Het is dan ook een locatie die gemaakt is voor speciale gelegenheden. We gaan terug naar het jaar 1743, toen het stadscollege, gilden en ander hoog bezoek nog over de vloer kwamen. Het gebouw was van de Schutterij van Schiedam en werd gebruikt voor ontvangsten en feesten. Ook nu is de St Joris Doele de plek waar iedere, unieke gelegenheid verzorgd wordt. Wij zijn nieuwsgierig geworden en vragen eigenaren Martine van Eijk en Paul de Graaff alles over deze locatie, waar het heden en verleden samensmelten.

Hoe het allemaal begon

Paul vertelt ons hoe hij de St Joris Doele zevenentwintig jaar geleden voor het eerst zag; “Je kan het je niet voorstellen, maar het gebouw verkeerde in vervallen staat. Het was uitgebrand, dichtgespijkerd en had vijf jaar lang leeggestaan. Het was een krot aan het water, maar ik zag direct de mogelijkheden die dit historisch pand in zich heeft”.

“Vanaf het eerste moment wist ik wat ik met de St Joris Doele voor ogen had: klassiek, monumentaal gemixt met moderne kunst en kunstfotografie aan de muren”

Kunstfotografie aan de muren

En wat een restauratie is het geweest. Inmiddels is de St Joris Doele een prachtige plek geworden met een geheel eigen stijl. “Vanaf het eerste moment wist ik wat ik met de St Joris Doele voor ogen had: klassiek, monumentaal gemixt met moderne kunst en kunstfotografie aan de muren”, aldus Paul. De inrichting is geïnspireerd op Engelse landhuizen, Zwitserse kastelen en de vele reizen die Paul voor zijn fotografie maakt. Het is een eigen en unieke plek. Martine vertelt ons dat dit ook een van de belangrijkste waardes van hun locatie is: “We wilden de historische uitstraling behouden, maar hier ook zeker een warme, huiselijke en creatieve sfeer mee creëren. Het is de sfeer waardoor de gesprekken vaak losser komen en opener zijn dan bij een 'kale' aula. De nabestaanden voelen zich hier thuis en kunnen in alle rust afscheid nemen.”

Klik op de pijltjes om de foto's te bekijken

De mogelijkheden van de St Joris Doele

En daar heeft de St Joris Doele ook zeker de ruimte voor. De Rode Kamer kan gebruikt worden als zaal voor de ceremonie, in De Gele Kamer kunnen de gasten zich terugtrekken en bijpraten of herinneringen ophalen. En dan is er nog De Grote Schutterszaal, waar ruimte is voor ieder moment dat de nabestaanden ook maar willen. Mocht het Nederlandse weer mee zitten, dan kan ook de sfeervolle binnentuin betrokken worden bij de uitvaart. Ook op het gebied van catering, muziek en presentatiemogelijkheden wordt meegedacht. Martine: “Ieder afscheid is uniek, dus we benaderen ook iedere uitvaart anders. Een ontspannen buffet of een intiem diner, muziek van jazz tot klassiek: alle wensen worden doorgenomen in een persoonlijk gesprek.”

De St Joris Doele is een prachtlocatie met een rijke historie waar je in onze ogen op je eigen manier afscheid kunt nemen. Neem zeker eens een kijkje op de website om alle mogelijkheden te ontdekken. Je vindt daar onder andere ook een virtuele tour. Martine en Paul ontvangen je graag voor een vrijblijvend gesprek.

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET ST JORIS DOELE.

Delen:

Reacties (2)

Reactie van Britt Leenaarts op 15 aug. 2016 08:50
"Hoi Sylvie, goed om te horen dat je ervaringen met deze locatie goed zijn! Het is inderdaad voor zowel een trouwerij als een afscheid een erg mooie en fijne locatie :)"
Reactie van Sylvie Breman de Maillard op 10 aug. 2016 17:57
"Erg leuk ! In de tuin de trouw feest van Aubin en Jeannette het was super , prachtige locatie !!!!"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje