0
Terug naar overzicht

Een afscheid in een knusse en huiselijke omgeving

07/02/2017
Redactie
Delen:
De Roode Schuur

-ADVERTORIAL- Er zijn locaties waar werkelijk alles mogelijk is voor een uitvaart of condoleance. De Roode Schuur in Nijkerk is zo’n plek. Elke zaal heeft een andere uitstraling, waardoor de locatie geschikt is voor ieders uitvaart of condoleance. Wij spraken Suzanne van Essen, de Salesmanager: “Bij ons kun je uitstekend terecht voor een persoonlijk afscheid.”

Huiselijk en trendy

De Roode Schuur is een begrip in Nijkerk. Iedereen in de omgeving kent het en is er waarschijnlijk weleens geweest voor een belangrijke gebeurtenis of een feest. Vroeger stond er een boerderij op de plek waar het hotel en de gasterij nu staan. In de volksmond werd de naam de Roode Schuur gebruikt als bewegwijzering voor de toegangsroute naar Nijkerk. “Van de buitenkant heeft de Roode Schuur een oude uitstraling en de binnenkant is hip en trendy. Elke zaal is anders. We hebben een stoere zaal, huiselijke zalen, een lounge zaal, een grote chique ruimte en een terras. Daarom is de gasterij voor iedereen geschikt. Er is voor elk wat wils”, zegt Suzanne.

Grote en kleine gezelschappen

De laatste jaren worden er steeds vaker condoleances en uitvaarten gehouden in de Roode Schuur. Meestal van mensen die er eerder geweest zijn voor een feest en goede herinneringen aan de plek hebben. “Onze locatie is knus en huiselijk. De sfeer van een uitvaart of condoleance wordt daardoor wat gemoedelijker”, zegt Suzanne. De Roode Schuur is geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. Voor grote gezelschappen is de Roode Schuur Zaal in combinatie met de Jachthut een goede keuze. Beide zalen hebben een privé terras zodat je rustig onder elkaar kunt zitten en je niet tussen de rest van de gasten bevindt. Wanneer er een kist is, kan deze staan in de Jachthut. Een kleine, knusse ruimte met houten wanden. Hier kunnen mensen in alle rust afscheid nemen van de overledene en daarna doorlopen naar de Roode Schuur Zaal voor een drankje en een hapje. Zijn er familieleden of vrienden die van ver komen? Dan is er de mogelijkheid om te blijven slapen in het hotel. Er zijn zestig kamers.

We luisteren altijd naar de wensen van de nabestaanden. Het is hun afscheidsceremonie en wij zorgen ervoor dat het persoonlijk en mooi wordt.

Wandbekleding met rozen

De Roode Schuur Zaal is een chique zaal. Aan het hoge plafond hangt een prachtige kroonluchter. De wandbekleding op de muren is bedekt met rozen en de authentieke houten vloer zorgt voor een huiselijke sfeer. Er zijn ook twee benedenzalen. Om afscheid te nemen van een wat stoerder persoon is De Loods zeer geschikt. Het is een industriële zaal met elementen van hout, staal en natuursteen. De Club is toepasselijk voor een hip persoon die jong van geest was. Het is een trendy loungeruimte. “We hebben ook kleinere ruimtes voor mensen die de uitvaart graag in besloten kring houden. In de zomer is het mogelijk om gebruik te maken van ons terras. Afgelopen jaar zat daar een familie te dineren en ondertussen gemoedelijk na te praten en herinneringen op te halen aan hun overleden dierbare.”

Klik op het pijltje voor de volgende afbeelding

Bediening van de Roode Schuur

“We kunnen regelen dat de bediening rondloopt, maar wanneer het gewenst is, is het mogelijk om bij de bar te bestellen”, zegt Suzanne. “Bij een condoleance staat er vaak een lange rij tijdens het condoleren van de nabestaanden. De bediening deelt dan hapjes en drankjes uit in de rij.” Voor degenen die niet lang kunnen staan worden er stoelen en tafels neergezet. Wat betreft hapjes is er van alles mogelijk: muffins, banketbakkerszoutjes, gemengde nootjes, geitenkaas crème met walnoot en appel, parmaham met truffelmayonaise, Kwekkeboom bitterballen, gepaneerde stukjes kip, mini kaassoufflés, frikandelletjes, kiploempiaatjes en nog veel meer. Naast koffie en thee brengt het personeel alcoholische dranken en frisdrank rond wanneer daarvoor gekozen is.

Persoonlijk contact met nabestaanden

Een condoleance in de Roode Schuur duurt meestal twee uur, maar natuurlijk is het mogelijk om langer te blijven wanneer de nabestaanden dat willen. “Ik vind persoonlijk contact met de nabestaanden erg belangrijk en plan daarom altijd een intakegesprek. Zo kunnen we rustig bespreken hoe het afscheid gaat verlopen.” Suzanne wil er alles aan doen om de gasten te ontzorgen. Ze hebben het vaak al erg zwaar, dus is het belangrijk dat ze niet alles zelf hoeven te regelen. “We luisteren altijd naar de wensen van de nabestaanden. Het is hun afscheidsceremonie en wij zorgen ervoor dat het persoonlijk en mooi wordt.” We raden je aan de website van de Roode Schuur eens te bezoeken. Hier kun je een overzicht vinden van alle zalen en hun fotogalerij bekijken. Wanneer je meer informatie wilt over een condoleance of een uitvaart kun je het beste contact opnemen via de mail of bellen. 

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET DE ROODE SCHUUR

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje