0
Terug naar overzicht

Een uitvaart op een landgoed biedt rust, ruimte & privacy

28/03/2017
Redactie
Delen:
uitvaart op landgoed

-ADVERTORIAL- Wil je de uitvaartceremonie van je overleden dierbare houden op een eeuwenoud landgoed? In een mooi historisch gebouw, of juist ergens middenin de natuur? Neem dan eens een kijkje bij Landgoed Luchtenburg. Marc Lucassen vertelt ons meer: "Wij stellen onze bijzondere plek open voor bijzondere momenten waarbij rust, privacy en een huiselijke sfeer centraal staan."

Eeuwenoud landgoed

Even ten zuiden van Breda vind je het landgoed. "Het is 65 hectare groot en bestaat uit weilanden, bossen, vijvers en wandelpaden", zegt Marc. Ook vind je er een imposant landhuis, een gevelboerderij en een oude Tiendschuur. "Het landgoed wordt rond het jaar 1500 voor het eerst genoemd. Het was een geschenk van Graaf Hendrik III aan de heer Montens. Destijds bestond het landgoed uit bossen, vennen en een enkele hoeve." Het oudste bouwwerk op het landgoed is de oude Tiendschuur, gebouwd in circa 1527. Later werd de gevelboerderij erbij gebouwd. "Het klassieke landhuis dateert uit circa 1700 en heeft na die tijd verschillende bewoners gekend en diverse veranderingen ondergaan. Nog steeds is het landgoed in particuliere handen. Marc vertelt ons dat er al eeuwen geleden bijeenkomsten en ontmoetingen gehouden werden op het landgoed.

"Ons landgoed is in alle opzichten ons ‘thuis’. Een echte persoonlijke plek die we openstellen voor anderen."

Samen of apart

Marc: "Alle drie de locaties zijn, samen of apart, beschikbaar voor allerlei bijeenkomsten. En natuurlijk maken we als Brabantse buitenlocatie in het seizoen graag gebruik van onze mogelijkheden in de open lucht." Een uitvaart op landgoed Luchtenburg biedt daarom altijd rust, ruimte en privacy. Voor elke uitvaartceremonie wordt immers het hele landgoed gereserveerd. Samen met de nabestaanden wordt er gekeken naar welke ruimte het beste gebruikt kan worden. Van het landhuis wordt de begane grond, met een eetkamer, hal en woonkamer, opengesteld. Er is ruimte voor zo'n 40 zittende gasten tijdens een ceremonie of maximaal 60 tijdens een receptie. Zijn er meer gasten? Dan kun je ook kiezen voor de voormalige stal, waar plek is voor 120 mensen (of 90 stoelen). "Van mei tot en met september kan er ook van de fraaie Tiendschuur gebruik gemaakt worden." Daar is plek voor 150 mensen.

Eilandje achter het huis

Houd je de uitvaartceremonie liever buiten? Dan kan dat op het 'eilandje' achter het landhuis. De Tiendschuur is dan een perfect 'slecht-weer-alternatief'. Zijn er meer dan 150 genodigden? Rondom de gebouwen kunnen recepties of condoleance-borrels worden gerealiseerd voor wel 500 genodigden. Alleen in het landhuis zelf is het niet mogelijk om de kist aanwezig te hebben. De rest van de locatie is daar wel geschikt voor.

Klik op de pijltjes om de foto's te bekijken

Koffietafel of 8-gangen diner

"Mensen die voor onze locatie kiezen, kiezen voor persoonlijke aandacht, een plek met historie en een huiselijke sfeer", zegt Marc. "Geen opsmuk, niet stijf, maar warm en intiem. Exclusief zonder chique te zijn." Landgoed Luchtenburg kan daarnaast ook helpen bij de verdere aankleding van de uitvaartceremonie. "We werken met diverse partners, van geluidstechnici tot stylisten en bloemisten. Zij weten wat er bij ons mogelijk is en wat perfect aansluit bij de uitstraling van ons landgoed." Ook de catering kan geheel naar eigen keuze worden ingericht. "Alles is mogelijk, van een koffietafel met warme Brabantse worstenbroodjes tot 8-gangen diners van lokale chefkoks." Of ga je liever voor huisgemaakte borrelhapjes of exquise petit-fours van de plaatselijke patissier? "Ook dat kan."

Innig gearmd

Nabestaanden kunnen zelf contact opnemen met Landgoed Luchtenburg of het contact laten verlopen via een uitvaartondernemer. "Zelf vinden we het altijd fijn om ook vooraf persoonlijk met onze gasten kennis te maken, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Wel stemmen we graag alles vooraf in detail af, om perfect op de wensen van onze gasten in te kunnen spelen." Marc herinnert zich een mooi moment van twee nabestaanden die vooraf langskwamen: "Een moeder en een dochter kwamen, innig gearmd, langs om een plek te zoeken die bij de uitvaart van hun man en vader zou passen. Na een lang ziekbed waren de dames al op het gemis voorbereid. Des te meer was er aandacht voor de specifieke landelijke sfeer die ze zochten. 'Dit had hij mooi gevonden, hier zou hij zelf ook bij willen zijn!', zeiden ze. En dat is precies wat we mogelijk willen maken."

Uitvaart op landgoed luchtenburg altijd op maat

“Na het eerste persoonlijke contact, vaak in de vorm van een rondleiding, worden de wensen en de mogelijkheden besproken.” Voor Marc is het belangrijk om te weten te komen welke sfeer de nabestaanden zoeken en wat past bij de overledene. Op de dag van de uitvaart wordt de naaste familie vaak eerder ontvangen. “Voor een intiem moment met elkaar, of om samen te lunchen in afwachting van de overige gasten. We adviseren om vooral de tijd te nemen, niet bang te zijn om er ook een mooie dag van te maken. Bijna altijd is de ceremonie ontspannen en sfeervol. Zonder uitzondering kiezen onze gasten ervoor om na het formele gedeelte het glas te heffen en het leven te vieren", zegt Marc. "Ons landgoed is in alle opzichten ons 'thuis'. Een echte persoonlijke plek die we openstellen voor anderen. Gasten zijn geen nummer. Alle bijeenkomsten hebben een persoonlijk karakter." Landgoed Luchtenburg is een locatie met ontzettend veel mogelijkheden. Ga je voor een uitvaartceremonie in de open lucht? Of een intieme condoleance in het oude landhuis? De rust, privacy en de huiselijke sfeer maken het tot een ideale locatie voor een bijzonder en persoonlijk afscheid. Benieuwd wat Marc voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op met Landgoed Luchtenburg.

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET LANDGOED LUCHTENBURG

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje