0
Terug naar overzicht

Redactie's choice: de locatie voor de uitvaart

21/08/2017
Redactie
Delen:
locatie voor ons afscheid

In redactie's choice duiken wij als team van RememberMe.nl één voor één op de praatstoel. We willen immers heel veel van jullie weten, maar we willen ook heel graag onze meningen, gevoelens en keuzes met jullie delen! In elk item behandelen we een nieuw onderwerp, met vandaag 'de locatie voor de uitvaart' in de schijnwerpers. Lees hieronder wat wij de mooiste locatie voor ons afscheid vinden.

Orlanda - Landgoed VIDAA nabij Rotterdam

"Ik vind het belangrijk dat ik bij mijn afscheid omringd word door de natuur en daarom zou ik gaan voor Landgoed VIDAA. Het is een hele mooie en sfeervolle locatie in recreatiegebied de Rottemeren, waar ik vaker ben geweest. Het eiland biedt rust en privacy, maar er is ook genoeg ruimte voor grotere gezelschappen. Wel zo handig want ik heb een grote familie en vriendenkring. Onder het genot van een goed hapje en drankje kan er afscheid genomen worden. Het zou helemaal geweldig zijn als het afscheid buiten zou kunnen plaatsvinden, maar bij slecht weer is de binnenruimte van de locatie ook een goed alternatief."

Olga - Het Oude Parkzicht in Rotterdam

"Ik zou gaan voor Het Oude Parkzicht. Ik ben daar ook getrouwd en heb er mooie herinneringen aan. Het is op een mooie plek in Rotterdam, middenin het park bij de Euromast. In dit park heb ik als student (en de periode daarna) ook heel wat leuke uurtjes beleefd; bbq's, wandelingen met de hond en mijn kids en ik ben er dus ook nog eens getrouwd. Het zou de cirkel mooi rond maken als ik er ook mijn afscheid zou hebben."

Dwien - Het strand

"Ik ga voor het strand als locatie voor mijn uitvaart. Het is een plek waar ik tot rust kan komen en waar ik een gevoel van vrijheid en rust ervaar. Het maakt mij niet uit voor welk strand mijn dierbaren kiezen. Het gaat er om dat ze samen zijn bij de zee en dat ze met hun blote voeten in het zand kunnen staan. Bij slecht weer vind ik een gezellig strandtentje ook een mooie optie."

Romana - Een bosrijke omgeving

"Ik zou mijn afscheid graag willen houden op een locatie in een vrije bosrijke omgeving of met goed weer misschien wel gewoon in het bos. Vrijheid en ruimte zijn voor mij altijd erg belangrijk, ik ben ook een echt buitenmens. Ik voel me fijn in het bos en het zou daarom erg mooi zijn mijn afscheid in zo'n omgeving te houden. Lekker rustig met een hapje en een drankje en familie die echt tijd heeft om afscheid te nemen."

Melissa - Oude schaapskooi

"De sfeer en uitstraling van de locatie vind ik heel belangrijk. Een simpele, industriële ruimte of een (oude) schaapskooi vind ik wel wat. Bij mij in de buurt vind je een hele mooie. De akoestiek voor live muziek is er super en je kunt er zitten op strobalen of lange houten bankjes. Het belangrijkste vind ik dat er een informele sfeer hangt."

Paul - Geboortestreek of in de natuur

"Voor mij mag het allemaal heel eenvoudig geregeld worden. Alleen mijn naaste vrienden en familie mogen zich verzamelen op een rustieke plek ergens in de natuur, met wijds uitzicht op het water, dat zou mooi zijn. Vroeger bracht ik heel wat zomeravonden door aan de Maasplassen in Roermond. Ik zou het mooi vinden als mijn ceremonie zich ook afspeelt in mijn geboortestreek, mijn gehele familie komt er immers vandaan."

Jesse - Thuis of in de natuur

"Thuis lijkt me wel wat! Maar aangezien dat waarschijnlijk niet gaat passen -mijn huiskamer is niet zo groot- lijkt een plek in de natuur mij wel mooi. Bij natuurbegraafplaatsen, zoals bijvoorbeeld De Hoevens, hebben ze vaak mooie plekken waar je ook de uitvaartceremonie kunt houden. De omgeving is ruim en rustgevend en de gedachte aan frisse lucht in het bos, spreekt mij erg aan."

Heb jij al een idee voor jouw uitvaartlocatie en wil je het met ons delen? Laat het hieronder in een reactie weten!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje