0
Terug naar overzicht

Bekende plekken uit films voor op de bucket list

24/04/2016
Redactie
Delen:
plekken uit films voor op de bucket list

Deze blog is er een voor de filmfanaten onder ons. Heb je altijd al in de voeten van Forrest Gump willen staan of de magische wereld van Harry Potter willen beleven? Dan hebben wij wat inspiratie voor jouw to do lijst... Hierbij onze top-10 van bekende plekken uit films voor op de bucket list.

1. Lord of the Rings

Het land waar de locatie Middle Earth uit Lord of the Rings zijn vorm heeft gekregen. Bezoek Otaki Gorge Road om een kijkje te nemen in The Shire, ga naar Harcourt Park in Upper Hutt voor de Gardens of Isengard en dan is er nog Kaitoke Regional Park dat het landschap is van Rivendell. Je kunt natuurlijk ook gewoon een 'Lord of the Rings tour' nemen die je door alle plaatjes begeleidt.

2. Harry Potter

Natuurlijk is er ook wat computerwerk aan te pas gekomen, maar je ziet de basis van Zweinstein zeker terug in Alnwick Castle in Northumberland. Het kasteel dat dateert uit 1096 trekt sinds de Harry Potter films wel 800.000 bezoekers per jaar. Daarna reis je natuurlijk door naar Kings Cross Station waar je toch stiekem gaat proberen om Platform 9 ¾ binnen te komen...

3. Inception

De brug over de rivier de Seine in de Franse hoofdstad Parijs, de Pont de Bir-Hakeim, is een van die plekken uit films voor op de bucket list die zo te bezoeken is voor iedereen. De brug komt voor in de scène waar Ariadne leert hoe je een droom bouwt. Laat die droom dan hier in Parijs uitkomen...

4. The Beach

Even naar Thailand, wie wil dat nou niet? Als je er dan toch bent, ga dan op het strand Hat Maya op het eiland Phi Phi Leh liggen en beeld je in dat Leonardo Dicaprio naast je ligt. Klinkt als een prachtige scène uit een film.

5. Twilight

Misschien niet de favoriete film van iedereen, maar voor de echte Twilight fans is dit het stadje om te bezoeken. En ja, Forks is wel degelijk een bestaande stad. Het kleine dorp wordt sinds de films overspoeld door toeristen die een kijkje willen nemen in de bossen, bij de stranden, bij de rivieren en alle andere locaties waar het liefdesverhaal van Bella Swan en Edward Cullen ontstond.

6. Breakfast at Tiffany’s

In de opening van deze film zien we Audrey Hepburn uit een typische New York taxi stappen op de hoek van 57th street. Door de iconische zonnebril kijkt ze naar een winkel die voor vrouwen de hemel op aarde is: Tiffany & Co.

7. Pirates of the Caribean

Volg de voetstappen van Captain Jack Sparrow op het onbewoonde eiland waar hij samen met Elizabeth vastzit: Petit Tabacvan St. Vincent en de Grenadines. Jij en Jack op een onbewoond eiland, deze verdient zeker een plaatsje op deze lijst van plekken uit films voor op de bucket list.

8. Tomb Raider

De ruïnes van Angkor Thom in Cambodja zie je terug in de film met Lara Croft: Tomb Raider. Met name de mystieke sfeer rondom de tempel Ta Prohm zul je herkennen uit de filmscènes. Het is het bezoek aan deze filmlocatie helemaal waard.

9. Rocky

De bekende trappen van het Philadelphia Museum of Art is waar Rocky zijn trainingen deed. Wat je daar gaat doen voor de echte Rocky ervaring? Je rent de trappen op. Zo simpel is het.

10. The Sound of Music

'Let's start at the very beginning', de rest van deze songstekst kunnen velen wel afmaken. Een van de bekendste liedjes uit The Sound of Music met Juli Andrews. Vandaar dat Salzburg in Oostenrijk op onze lijst staat van plekken uit films voor op de bucket list. Doe mee aan The Sound of Music tour die je door de groene landschappen naar filmlocaties als Leopoldskron Palace of de Mirabell Gardens en de Pegasus Fountain brengt.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje