0
Terug naar overzicht

8 x Opmerkelijke uitvaartkisten en -manden

14/06/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
bijzondere uitvaartkisten

Vandaag de dag zijn er tal van opties beschikbaar als het gaat om uitvaartkisten en -manden. Ga je voor een beschilderde houten kist, of is een mand van wilgentakken meer jouw stijl of die van je dierbare? Door het groeiende aanbod aan unieke uitvaartkisten is het soms moeilijk om een keuze te maken. De diverse kleuren, vormen en materialen maken de keuze er niet eenvoudiger op. Daarom stellen we je graag voor aan 8 opmerkelijke uitvaartkisten en -manden ter inspiratie voor een persoonlijk afscheid.

8 x Opmerkelijke uitvaartkisten en -manden

1. Een lichte wilgenmand: in alle opzichten

Tijdens je online zoektocht naar unieke uitvaartopties kwam je misschien de populaire wilgenmand van Beerenberg tegen. Deze mand, gemaakt van eersteklas wilgentenen, heeft een eigenzinnige vlechtmethode die een vriendelijk karakter uitstraalt. Deze methode laat ook toe dat je losse bloemen in de mand steekt, een prachtig en waardevol afscheidsritueel. Gasten kunnen zo een laatste eer bewijzen aan de overledene. De mand valt niet alleen op door zijn lichte kleur, maar ook door zijn gewicht.

beerenberg wilgenmand

2. Een handbeschilderde uitvaartkist

Steeds meer mensen kiezen voor het beschilderen van een uitvaartkist. Een speciaal beschilderde kist toont op een creatieve manier de persoonlijkheid van de overledene. Je kunt zelf de kist beschilderen, samen met familie en/of kinderen. Samen mooie herinneringen ophalen tijdens het schilderen, kan het rouwproces positief beïnvloeden. Maar je kunt dit ook uitbesteden aan een professional. Bij Mooie uitvaartkisten maken ze een handbeschilderde kist die het leven van de overledene eer aandoet. De focus ligt altijd op natuur en kleur zodat uitvaartkisten een harmonieuze uitstraling hebben, zoals hieronder.

mooie uitvaartkisten

3. Een stijlvolle witte kist

De Terra Wit van DesignCoffins biedt een stijlvolle, prachtig vormgegeven uitvaartkist. Deze kist, volledig van hout, straalt rust en sereniteit uit met zijn witte zijdeglans laklaag. Voeg de favoriete bloemen van de overledene toe voor een persoonlijke touch.

designcoffins

4. Boomkisten die troost bieden

Naast het schilderen van de uitvaartkist, kun je ook samen een kist vervaardigen. In het houtatelier van Boomkisten, de eerste boomkistenmaker van Nederland, begeleiden ze je bij het maken van een persoonlijke kist. Dit proces biedt troost, daadkracht en verbondenheid. Bovendien plant Boomkisten voor elk verkocht uitvaartproduct nieuwe bomen.

boomkisten

5. Een kist met een persoonlijk verhaal

Bij Vonea geloven ze dat een uitvaartkist een perfect canvas vormt om een verhaal te vertellen. Ze bestickeren elke kist zorgvuldig en precies, waardoor elke kist uniek wordt en bijdraagt aan een gedenkwaardig afscheid van een dierbare. Kies voor een ontwerp dat bij de overledene past. Hieronder zie je bijvoorbeeld een kist met schelpen en keien, wat past bij een persoon die vaak naar het strand ging.

vonea

6. Uitvaartmanden met een vriendelijke en zachte uitstraling

GreenCoffins richt zich op eerlijke en duurzame uitvaartproducten. Hun manden, gemaakt van diverse materialen zoals bamboe en wilgenteen, hebben een zachte uitstraling. GreenCoffins levert niet alleen een bijdrage aan het behoud van de natuur, maar steunt ook de economische ontwikkeling van mensen in de armere regio's van Zuidoost-Azië.

greencoffins

Bijzondere uitvaartmanden voor kinderen

Het overlijden van een dierbare is altijd ingrijpend en brengt veel verdriet met zich mee. Het verlies van een kind is één van de zwaarste verliezen die je kunt meemaken als ouder. Goed afscheid nemen van je kindje is waardevol voor het rouwproces. Een uitvaartmandje kan een bijdrage leveren aan een liefdevol afscheid.

7. Een prachtig draagmandje voor een sterrenkindje

Als ouder wil je alleen het allermooiste als je kindje (onverwacht) overlijdt. Daarom biedt Sterrenkindje diverse bijzondere baby-uitvaartproducten aan die een liefdevolle bijdrage leveren aan het afscheid van je kindje. Van prachtige draagmanden en zachte kleertjes tot kleurrijke wikkeldoeken en nog veel meer. Kortom: bij Sterrenkindje vind je alles wat je nodig hebt om je overleden kindje (tot ± 18 maanden) te verzorgen, te kleden en thuis op te baren. De draagmandjes worden met oog voor detail gemaakt en hebben een warme uitstraling. Elk mandje wordt geleverd met een matrasje, mutsje, dekentje, twee herinneringssterren en bekleding in een stof die jij zelf mag uitkiezen. Dezelfde stof vormt in het mandje een uniek en zacht bedje voor je lieve sterrenkindje. 

sterrenkindje

8. Mandjes in bijzondere en symbolische vormen

Ook draagmandjes zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, materialen en vormen. Zo ontwierp Amelius speciaal voor de allerkleinste mandjes in bijzondere en symbolische vormen vb. een hart, een ster en een vlinder. De mandjes zijn geschikt voor kindjes tot ongeveer 24 weken zwangerschap of 25 cm. Het mandje kun je geheel naar wens personaliseren. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen met een zachte uitstraling, maar ouders kunnen er ook voor kiezen om een mandje te laten maken met de stof uit de babykamer, of met een bekleding van een favoriet dekbed voor een extra vertrouwd gevoel geven en troost.

amelius

 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje