0
Terug naar overzicht

Bijzondere grafmonumenten uitgelicht

16/02/2021
Stephanie Sequeira
Delen:
grafmonumenten

Op de begraafplaats kom je grafmonumenten tegen in allerlei soorten, materialen, vormen, formaten en kleuren. De mogelijkheden voor een bijzonder grafmonument zijn legio! Hoewel je door het ruime aanbod in staat bent om een uniek en persoonlijk grafmonument te laten ontwerpen en vervaardigen, maakt dit het ook wel lastiger om bepaalde keuzes te maken.

Kies je voor groot of klein? Glas of steen? Kleur of geen kleur? Allerlei vragen die je stof tot nadenken geven. Ter inspiratie lichten wij vijf bijzondere grafmonumenten uit van onze leveranciers. Wie weet staat hier wel een ontwerp tussen dat jou meteen aanspreekt.

5 x bijzondere grafmonumenten

Een memorabel grafmonument 

Er wordt steeds vaker gekozen voor een persoonlijk grafmonument met een verhaal. Bij Memorabel Afscheidsmonumenten weten zij als geen ander hoe zij jouw verhaal met liefde en aandacht kunnen vastleggen in een uniek grafmonument dat recht doet aan de overledene. Door te luisteren naar jouw wensen ontwerpen zij een memorabel monument, waarvan er maar één is. Kies bijvoorbeeld voor kleuren, vormen, materialen en symbolen die passen bij jouw karakter of dat van je dierbare. Kijk maar eens naar onderstaand grafmonument voor een overleden kindje. De elementen - de glazen vogeltjes in de boom - die erin terugkomen kunnen een belangrijke en waardevolle betekenis hebben, wat het grafmonument memorabel en persoonlijk maakt.

grafmonument

Een grafmonument van glas

Van der Bok Glas en Steen maakt prachtige grafmonumenten en gedenktekens. In elk materiaal kan een persoonlijk en uniek ontwerp worden uitgevoerd met behulp van de verschillende technieken waarover zij beschikken. Er wordt gezandstraald, gesmolten, geslepen en verlijmd, én er kan een fusie worden vervaardigd van materialen. Zo is het voor hen ook mogelijk om alle soorten (vlak)glas te zandstralen. Zo kun je kiezen voor een uniek grafmonument uit gelaagd, gehard- en isolatieglas. Ook gedenktekens en grafmonumenten van glas zijn beschikbaar in diverse mooie kleuren die bij de overledene passen. Hoe mooi ziet het grafmonument van glas op onderstaande foto er uit? Het is een prachtig eerbetoon aan een overleden dierbare...

Glas en Steen van der Bok bewerking en zandstralen – gedenktekens – restauratie

Een foto verwerkt in het grafmonument

Naast teksten en symbolen kan een foto van de overledene een mooie toevoeging zijn aan het grafmonument. De plek waar de overledene begraven ligt, wordt door veel nabestaanden gezien als een persoonlijke ontmoetingsplek. Een mooie foto van de overledene kan daarom een bijzondere bijdrage leveren aan ieder bezoek aan het graf. Bij Grafkunsten worden persoonlijke foto’s, afbeeldingen en teksten in overleg met jou samengesmolten tot een uniek ontwerp. De foto's kunnen zij in kleur, zwart/wit of sepia in het ontwerp verwerken. Daarnaast kan de foto in verschillende afmetingen en vormen in het grafmonument worden verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een dierbare foto in de vorm van een hart, ster of vlinder.

grafkunsten

Een lichtgevend grafmonument

Een grafmonument dat licht geeft? Ja, zelfs dat kan! Monulights is gespecialiseerd in het vervaardigen van bijzondere grafmonumenten die zacht licht beginnen te schijnen zodra de schemering valt. Een grafmonument dat licht geeft is een mooi eerbetoon voor een overleden dierbare die graag opviel of voor een kindje. Het licht wordt overdag opgewekt door een klein zonnepaneel, dat bijna onzichtbaar is verwerkt in het monument. Jouw herinneringen en wensen staan centraal in de vertaling naar een ontwerp op maat. Of dit nou een klein of groot ontwerp is, zij zorgen er bij Monulights voor dat jouw persoonlijke verhaal duidelijk naar voren komt in het grafmonument. Een verlicht bijzetmonument plaatsen op een bestaand, liggend, monument is ook mogelijk.

monulights

Funeraire kunst

Heb je ooit eerder gehoord van 'funeraire kunst'? Onder deze term vallen alle uitingen van kunst en symboliek met betrekking tot grafmonumenten en begraafplaatsen. Ben je op zoek naar een kunstzinnig grafmonument? Dan ben je bij Grafkunstenaar Christine Kortland op het juiste adres. Zij vervaardigt grafmonumenten in steen, eventueel gecombineerd met brons, cortenstaal, rvs en glas. Daarnaast beheerst zij de ambachtelijke techniek van het letterhakken in steen. Het grafmonument op onderstaande foto spreekt voor zich... De kleuren, de vormen en het gebruik van diverse materialen maken dit grafmonument tot een waar kunstwerk!

Grafkunstenaar Christine Kortland

 

Delen:

Leveranciers

Wij hebben partners die ware kunstwerken weten te maken en precies aan jouw wensen kunnen voldoen. Neem ook eens een kijkje bij onderstaande partijen.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje