0
Terug naar overzicht

Herinneringsproducten als aandenken aan je overleden kindje

20/10/2021
Stephanie Sequeira
Delen:
aandenken aan je overleden kindje

Het mooie aan herinneringen is dat je ze voor altijd met je meedraagt. Toch kun je het misschien fijn vinden om ook iets tastbaars te hebben als aandenken aan je overleden kindje. Een tastbare herinneringen aan je overleden kindje kan helpen in het rouwproces. Je heb iets om vast te pakken, naar te kijken of zelfs te omarmen wanneer je daar behoefte aan hebt. Omdat er tegenwoordig zoveel mogelijk is op het gebied van herinneringsproducten kan het lastig zijn om een keuze te maken. Daarom delen wij ter inspiratie 8 voorbeelden van persoonlijke herinneringsproducten als aandenken aan je kindje. 

8 x persoonlijke herinneringsproducten als aandenken aan je kindje

1. Foto's op een speciaal plekje

Foto’s zijn de meest tastbare en kostbare herinneringen. Maak een mooi fotoalbum met de foto's van je kindje of bewaar de foto's samen met andere kleine spulletjes op een speciaal plekje. In een Herinner-Dingen-Doos bijvoorbeeld. Hierin kun je belangrijke en dierbare spullen met mooie herinneringen bewaren. Denk naast foto's ook aan kleertjes, knuffeltjes en andere spullen die je koestert. Geef de Herinner-Dingen-Doos een mooi plekje in huis en pak deze erbij wanneer je er behoefte aan hebt.

Herinner-Dingen-Doos

2. Een 3D beeldje

Memory Bodycasting maakt unieke en herkenbare handenbeelden van een (overleden) dierbare. De beelden worden gemaakt van hars en gaan generaties mee. Het is een bijzondere en tastbare herinnering voor altijd, die troost biedt bij afscheid of overlijden. Denk bijvoorbeeld aan een 3D beeldje van de handjes en voetjes van je kindje.

memory bodycasting

3. Een verlicht grafmonument

Veel ouders vinden de gedachten dat zij hun kindje in het donker moeten achterlaten erg moeilijk. Monulights bedacht hier iets op! Monulights maakt unieke en liefdevolle grafmonumenten die in het donker licht geven. Zodra de schemering valt, begint er een zacht licht te schijnen vanaf het grafmonument. Dat licht is overdag opgewekt door een klein zonnepaneel, dat bijna onzichtbaar is verwerkt in het Monulights monument. Het is een bijzonder aandenken aan je overleden kindje en maakt de begraafplaats iets minder ‘donker’.

monulight

4. Een Troostkussen

Een knuffel van iemand waar je van houdt kan soms zoveel betekenen. Maar wat als diegene er fysiek niet meer is om aan te raken? Hoe fijn is het dan om een speciaal troostkussen even lekker tegen je aan te kunnen houden? Het voelt natuurlijk niet hetzelfde, maar het kan wel een gevoel van warmte geven, en steun en troost bieden op momenten dat je deze hard nodig hebt. Bij Troostkussens kun je jouw eigen troostkussen laten bedrukken als aandenken aan je overleden kindje.

Troostkussens

5. Aandenken op hout

Laat een mooie foto of de naam van je kindje graveren op hout. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde tegel van beukenhout, een stuk boomschors met tekst erin gegraveerd of een houten waxinelichthouder met de naam van je kindje erop. Laser-graveerbedrijf Aandenken.nl is gespecialiseerd in dit soort unieke rouwproducten met een personal touch.

aandenken.nl

6. Een herinneringssieraad

Wil je de herinnering aan je kindje dicht bij je dragen? Dan is het mooi om een herinneringssieraad te laten maken. Bijvoorbeeld een sieraad waar een vingerafdruk of een beetje as in is verwerkt. Memorie Sieraden maakt prachtige herinneringssieraden voor elk budget. Naast de standaard collectie assieraden kunnen zij ook een geheel nieuw sieraad voor je ontwerpen en maken. Je kunt het sieraad altijd bij je dragen zodat het voelt alsof je dierbare dichtbij je is.

memorie sieraden

7. Een knuffeldiertje

Wilma Korrel van Atelier Life Story maakt waardevolle herinneringen van kleding met een emotionele waarde afkomstig van een overleden dierbare. Deze stoffen herinneringen zijn tastbaar en/of draagbaar, en kunnen troost bieden aan nabestaanden. Net zoals het Troostkussen en een herinneringssierraad kun je je dierbare op deze manier toch nog een beetje dichtbij je hebben. Laat bijvoorbeeld een lief knuffelbeertje maken uit enkele kledingstukken. Kijk eens hoe lief!

atelier life story

As-verwerking in een knuffel

Of wil je graag wat speciaals doen met het lievelingsknuffeldier van je kindje? Mijn Herdenking maakt het mogelijk om hier een deel van de crematie-as in te verwerken. Bij Mijn Herdenking wordt de as in de winkel in het gewenste knuffeldier verwerkt en mag je dit bijzondere proces zelfs bijwonen voor een mooie en persoonlijke ervaring. Het knuffeldiertje met as biedt een vorm van liefde, emotionele steun, warmte en zachtheid. Op de dagen dat het gemis extra groot is kun je het knuffeltje oppakken en dicht tegen je aanhouden.

mijn herdenking as in knuffel

8. Een ster benoemen

Voor veel mensen staan de sterren aan de hemel symbool voor de oneindigheid van het leven. Ook Online Star Register gelooft hierin. Zij bieden de mogelijkheid om een ster te vernoemen naar een overleden dierbare. Het benoemen van een ster is een bijzondere en originele manier om het leven van je kindje te gedenken. De coördinaten van de ster zijn gebaseerd op wetenschappelijke data en worden maar één keer uitgegeven en gekoppeld aan een ster. De ster die je benoemt is dus heel persoonlijk en uniek. Een bijzondere manier om je overleden kindje te gedenken.

online star register

 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje