0
Terug naar overzicht

Herinneringsproducten als aandenken aan een overleden kind

11/04/2024
Redactie
Delen:
aandenken aan je overleden kindje

Herinneringen draag je voor altijd met je mee. Toch wil je misschien ook graag iets tastbaars hebben als aandenken aan je overleden kind. Een tastbare herinnering aan je overleden kind kan helpen in het rouwproces. Je hebt iets om vast te pakken, naar te kijken of zelfs te omarmen wanneer je daar behoefte aan hebt. Omdat er tegenwoordig zoveel mogelijk is op het gebied van herinneringsproducten, is het niet simpel om een keuze te maken. Daarom delen wij ter inspiratie vijf voorbeelden van persoonlijke herinneringsproducten als aandenken aan een overleden kind.

5 x persoonlijke herinneringsproducten als aandenken aan je kindje

1. Foto's op een speciaal plekje

Foto’s zijn de meest tastbare en kostbare herinneringen. Maak een mooi fotoalbum met de foto's van je kindje of bewaar de foto's samen met andere kleine spulletjes op een speciaal plekje. In een Koesterbox van Rouwatelier bijvoorbeeld. Hierin kun je belangrijke en dierbare spullen met mooie herinneringen bewaren. Denk naast foto's ook aan kleertjes, knuffeltjes en andere spullen die je koestert. Geef de Koesterbox een mooi plekje in huis en pak deze erbij wanneer je er behoefte aan hebt.

2. Troosttekst voor thuis of bij het graf

Veel ouders vinden het fijn om op speciale dagen, bijvoorbeeld de verjaardag van hun kind, iets op het graf te zetten. Atelier Wolk beschikt over een collectie troostteksten in een hedendaagse vormgeving en in duurzame materialen die snel leverbaar zijn, waaronder prachtige trooststenen en teksten in cortenstaal. De letters zijn gelaserd uit inox. Na het uitlazeren van de tekst werd de inox creatie ook nog eens gepoederlakt. Inox is uitermate weerbestendig en is met bovendien nog een extra verflaag perfect om zowel binnen als buiten te gebruiken. Onder de tekst kan je een naam of enkele woorden laten toevoegen met een weerbestendige stift.

atelier wolk

3. Een herinneringssieraad

Wil je de herinnering aan je kindje dicht bij je dragen? Dan is het mooi om een herinneringssieraad te laten maken. Bijvoorbeeld een sieraad waar een vingerafdruk of een beetje as in is verwerkt. Het ZilverAtelier maakt prachtige herinneringssieraden op maat. Je kunt het sieraad altijd bij je dragen zodat het voelt alsof je dierbare dichtbij je is.

zilveratelier

4. Een knuffeldiertje

Wilma Korrel van Atelier Life Story maakt waardevolle herinneringen van kleding met een emotionele waarde afkomstig van een overleden dierbare. Deze stoffen herinneringen zijn tastbaar en/of draagbaar, en kunnen troost bieden aan nabestaanden. Net zoals het Troostkussen en een herinneringssierraad kun je je dierbare op deze manier toch nog een beetje dichtbij je hebben. Laat bijvoorbeeld een lief knuffelbeertje maken uit enkele kledingstukken. Kijk eens hoe lief!

atelier life story

5. Een ster benoemen

Voor veel mensen staan de sterren aan de hemel symbool voor de oneindigheid van het leven. Ook Online Star Register gelooft hierin. Zij bieden de mogelijkheid om een ster te vernoemen naar een overleden dierbare. Het benoemen van een ster is een bijzondere en originele manier om het leven van je kindje te gedenken. De coördinaten van de ster zijn gebaseerd op wetenschappelijke data en worden maar één keer uitgegeven en gekoppeld aan een ster. De ster die je benoemt is dus heel persoonlijk en uniek. Een bijzondere manier om je overleden kindje te gedenken.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje