Terug naar overzicht

Verras je nabestaanden op een bijzonder moment in de toekomst

31/03/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
mindlockers
Advertorial

Het recept van dat heerlijke gerecht waar je kleinkinderen zo dol op zijn, de foto's en filmpjes van die gezellige kerstavond vijf jaar geleden, een afspeellijst met je lievelingsnummers of een videoboodschap voor je dochter die volgend jaar gaat trouwen... Je kunt het allemaal bewaren in een Mindlocker. Dit is een digitale kluis waarin je al jouw dierbare herinneringen in de vorm van foto’s, video's, brieven, tekeningen en geluidsfragmenten kunt opslaan voor een speciaal persoon, op een bijzonder moment in de (verre) toekomst.

Jij bepaalt zelf waarmee je de kluis vult, wie de kluis ontvangt en wanneer deze wordt vrijgegeven. De bedenker van Mindlockers, Robert Buuts, vertelt ons meer over deze unieke dienst waarmee je jouw naasten kunt verrassen, ook als je er niet meer bent.

Al jouw dierbare herinneringen in een digitale kluis

Robert heeft Mindlockers in het leven geroepen met het doel om mensen met elkaar te verbinden op een laagdrempelige manier. Je kunt een herinnering van jezelf achterlaten en alles wat je nog zou willen zeggen of laten zien online vastleggen in een privé omgeving en delen op het door jou gekozen moment. Of dit nou over een week is, over een maand of over een aantal jaren. "Wat wij aanbieden zijn digitale kluisjes waarin je allerlei herinneringen kunt bewaren. Dat kluisje kun je maximaal 6 jaar vooruit vullen met alles wat er op je computer staat." Als je weet dat je niet lang meer te leven hebt kun je de kluisjes bijvoorbeeld vullen met beeldmateriaal voor een bijzondere dag in de toekomst. Denk aan een speech voor de 18e verjaardag van je zoon of een ander gedenkwaardig moment waarop jouw aanwezigheid enorm gemist zal worden. Met jouw videoboodschap en/of foto's en brieven kun je jouw dierbaren op zo een dag een hart onder de riem steken. Daarnaast kun je Mindlockers ook gebruiken om voor de laatste keer herinneringen op te halen of om iemand te bedanken voor de mooie tijd samen.

Een persoonlijk dagboek

Tegenwoordig kun je al je dagelijkse bezigheden op social media delen. Dit kan iedereen in je vriendenlijst lezen en dat wil je niet altijd. Sommige berichten zijn gevoelig en niet voor iedereen bestemd. Robert heeft hier een oplossing op gevonden: "Wij hebben een beveiligd dagboek ingebouwd. In dit gedeelte van de Mindlocker kun je je emoties en persoonlijke zaken delen met een select groepje dat je zelf hebt uitgenodigd." Als je terminaal bent kan het fijn zijn om je gevoelens te uiten in een safe space of bepaalde belangrijke afspraken te noteren, bijvoorbeeld dat je naar de dokter bent geweest en hoe dit is gegaan. Ook kun je dagelijks persoonlijke boodschappen plaatsen voor een specifiek persoon en deze pas nadat je bent overleden laten vrijgeven.

Tip: Mindlockers kan ook dienen als verzamelplek voor financiële zaken en belangrijke papieren die je kunt delen met je partner of belangenbehartiger.

Klik op het pijltje in bovenstaande foto voor meer beeldimpressies.

Privacy en veiligheid

Alles wat je in de kluis zet is goed beveiligd en in het kader van privacy worden de bestanden na 3 maanden vanaf het moment dat de kluis is vrijgegeven onherroepelijk verwijderd uit de Mindlockers omgeving. Tot die tijd kan de ontvanger alle bestanden via de link inzien in de layout zoals ze zijn opgemaakt door jou en deze met een druk op de knop downloaden als een zip-bestand. "Je krijgt dan een chronologisch overzicht van wat er allemaal in de kluis is geplaatst."

Wanneer wordt de Mindlocker vrijgegeven?

Als je nu al weet wanneer de kluis vrijgegeven moet worden kun je hier een definitieve datum aanhangen. Nadat je dit hebt gedaan krijgt de ontvanger een melding dat er een digitale kluis voor hem of haar klaarstaat en wanneer de inhoud hiervan wordt vrijgegeven. Ook wordt de ontvanger erop attent gemaakt dat het belangrijk is om het e-mail adres niet te veranderen of om de link naar de kluis goed te bewaren. Hoewel je de definitieve datum en de gegevens van de ontvanger niet meer kunt veranderen, is het wel mogelijk om de inhoud van de Mindlocker tot de afleverdatum te wijzigen.

Een vertrouwenspersoon

Als je er nog niet helemaal over uit bent wanneer je de Mindlocker wilt vrijgeven, kun je een voorlopige datum aanmaken. Om te voorkomen dat je kluis niet wordt afgeleverd als je in de tussentijd (plotseling) komt te overlijden, heb je de optie om een vertrouwenspersoon aan te wijzen. Licht de vertrouwenspersoon in en spreek af onder welke voorwaarden de kluis geactiveerd mag worden. Hij of zij kan de inhoud van het kluisje niet inzien en weet ook niet voor wie dit bestemd is. Het enige wat de vertrouwenspersoon hoeft te doen is op de knop klikken in de e-mail die hij of zij ontvangt. De voorlopige datum verandert in dit geval in de definitieve datum en als je geen datum had ingesteld wordt de link naar de kluis direct verzonden naar de ontvanger.

Mindlockers is voor iedereen die ervan houdt om een ander te verrassen.

Voor iedereen die graag een ander verrast

"Mindlockers is voor iedereen die ervan houdt om een ander te verrassen. Ook als je even je gedachten wilt verzetten kan het vullen van één of meerdere kluisjes en het ophalen van herinneringen een fijne bezigheid zijn." Het hoeft helemaal niet zo zwaar beladen te zijn. Het verklappen van je geheimen recepten of het voorlezen van een zelfgeschreven gedicht kan al heel veel betekenen voor degene naar wie je de kluis (in de toekomst) stuurt. Het is een bijzondere en eigentijdse manier om herdacht te worden.

Ter introductie biedt Mindlockers één gratis kluisje van 100 MB als je een account aanmaakt. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met het vullen van je kluisje(s)? Ga dan snel naar de website voor meer informatie, inspiratie en tips voor het gebruik van Mindlockers.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje