0
Terug naar overzicht

Kinderuitvaart met Spiderman thema

21/06/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
spiderman

In 2016 haalde de uitvaart van de zesjarige Jaco Hall uit Amerika het nieuws. Superman, Wonder Woman, de Ninja Turtles en vele andere superhelden waar hij naar op keek waren aanwezig op zijn afscheid. Precies hoe Jaco het gewild zou hebben. Het is mooi om te zien dat men steeds meer open staat voor een uitvaart die ‘anders’ is. Om te laten zien dat er veel mogelijk is op het gebied van een afscheid met een specifiek thema, delen wij ter inspiratie tips voor het organiseren van een kinderuitvaart met een Spiderman thema. 

Een passend afscheid biedt troost

Een kind verliezen is een van de ergste dingen die je als ouder kan overkomen. Het in kaart brengen en organiseren van een kinderuitvaart is dan ook een ondenkbare opgave. Ondanks het verdriet wil je als ouder toch nog het allerbeste voor je kind en wil je zorgen voor een bijzonder en passend afscheid. Goed afscheid nemen van je kindje is belangrijk voor de rouwverwerking. De uitvaart is één van de laatste herinneringen aan je kindje. Een mooi afscheid waar je met een warm gevoel op terug kunt kijken kan in de toekomst kracht en troost bieden. Zo kan een superhelden thema een uitgangspunt zijn voor het in kaart brengen van een kinderuitvaart. Bespreek jouw wensen en ideeën met betrekking tot een (kinder)uitvaart met thema met de uitvaartverzorger.

Spiderman decoratie

Spiderman slingers, rode en blauwe ballonnen en kaarsen, kleurige lampionnen en hier en daar wat superhelden speeltjes en knuffels. Met alleen ballonnen kom je echter ook al een heel eind. Bij een ballonnenwinkel helpen ze je graag met de ballonnendecoratie voor een kinderuitvaart met een Spiderman thema. De medewerkers denken vaak graag met je mee en bespreken, afhankelijk van de locatie en ruimte waar de uitvaart plaatsvindt, de diverse mogelijkheden voor een passende en kleurrijke uitstraling. Van een ballonnenboog tot een ballonnenmuur achter de kist. 

spiderman ballonnenFotobron: Pinterest

Een Spiderman knutselhoekje

Kinderen maken het afscheid van een dierbare vaak niet bewust mee of weten niet zo goed hoe zij met hun eigen verdriet of het verdriet van de volwassenen om moeten gaan. Een knutselhoek op de uitvaart kan zorgen voor afleiding en biedt kinderen de ruimte om hun verdriet ergens in kwijt te kunnen. Daarnaast is het voor jonge kinderen fijn dat zij zich ergens mee bezig kunnen houden samen met leeftijdsgenootjes. Vul bijvoorbeeld een tafel met kleurpotloden, stiften, veilige kinderscharen, superhelden kleurplaten en Marvel stripboeken. Bekijk hier al onze tips voor een knutselhoek op een uitvaart.

Dresscode en rouwkaart

Bij een uitvaart met een superhelden thema hoort ook een passende dresscode (hoeft natuurlijk niet perse). Zou je het fijn vinden als de gasten zich kleden als een superheld of een bepaalde kleur dragen die bij het thema past, dan kun je dit aangeven op de rouwkaart. De kaart kun je tevens zelf ontwerpen, maar je kun hier ook de hulp van een professionele kaartenpartij voor inschakelen. Puur Rouwdrukwerk helpt met het ontwerpen en drukken van persoonlijk rouwdrukwerk. Kies een kaart uit hun collectie. Lever de teksten en eventueel foto’s aan en zij maken een persoonlijke rouwkaart voor je. Of laat een kaart op maat maken met jouw eigen ideeën en wensen voor een rouwkaart met Spiderman thema.

Een bijzondere kist en schitterende bloemencreaties

Op het gebied van kisten is erg veel mogelijk. Het ontwerp van de kist kan tegenwoordig zo creatief zijn als je maar wilt. Bij Beerenberg kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kist met een kleurplaat erop geprint. Deze kan door de kinderen ingekleurd worden. Maar je kunt ook kiezen voor een mooie Spiderman print op de kist. Daarnaast kun je bij Beerenberg ook terecht voor prachtige Spiderman stickers. De stickers kunnen de gasten, waaronder kinderen, eenvoudig op de kist plakken bij de laatste groet. De stickers zijn herbruikbaar en kun je bijvoorbeeld in een speciaal boekje met blanco pagina's plakken als aandenken.

Naast een bijzondere kist kunnen gepersonaliseerde bloemstukken ook een bijdrage leveren aan een onvergetelijk afscheid. Denk aan een mooi rood hart van rozen met in het midden een blauwe roos. Of wat dacht je van een bloemstuk met het gezicht van Spiderman erin verwerkt? Onze bloemisten helpen je graag bij het bedenken van een passende bloemencreatie.

Catering voor een kinderuitvaart me superhelden thema

Voor de invulling van de catering voor een kinderuitvaart met Spiderman thema kun je denken aan een sweet table met diverse lekkernijen waar je kindje dol op was. Veel zoete hapjes kunnen geheel naar wens gepersonaliseerd worden. Denk aan kleurrijke macarons met Spiderman erop afgebeeld, cupcakes in de kleuren van het stoere pak van Spider-Man of een mooie Spiderman-taart. Bij Het Wapen van Degenkamp staan ze open voor al jouw ideeën en wensen.

spiderman cupcakes Fotobron: Pinterest

Een stoer uitvaart bedankje

Als aandenken aan het afscheid van je kindje kun je kleine Spider-Man knuffeltjes meegeven aan de aanwezige kinderen. Of denk aan een Spiderman uitdeeltasje met snoepjes en/of kleine superhelden speeltjes en stickertjes om mee naar huis te nemen. Aan de ouders kun je een sleutelhangertje meegeven van de rode superheld óf vergeet-me-nietjes in een gepersonaliseerd kraftzakje dat past bij het thema.

Een verlicht grafmonument

Ook voor de laatste rustplek kun je kiezen voor een grafmonument met een ontwerp dat bij het thema past. Bij Monulights kun je terecht voor een prachtig grafmonument met een verlichte afbeelding. Zij maken de gewenste afbeelding op maat waardoor bijna alles mogelijk is voor het grafmonument. Denk aan een silhouet van Spiderman dat wordt uitgelicht naast een persoonlijke foto en tekst. 

Bekijk voor meer inspiratie voor een uitvaart met een thema onze reeks 'Uitvaart in beeld'. Aan de hand van foto's en video laten we zien hoe je een bijzondere uitvaart kunt vormgeven.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar een uitvaartverzorger die jou kan helpen bij het organiseren van een kinderuitvaart met een superhelden thema? Neem dan een kijkje bij onderstaanden uitvaartverzorgers.
Bekijk alle uitvaartverzorgers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje